Lindstrøm Jobbe fejrer sit mål
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

#FCMBIF fra modstanderens perspektiv: Det bliver en taktisk affære

 
Brøndby og FC Midtjylland støder søndag aften sammen i et vaskeægte topopgør, når de blå/gule besøger Herning. Det er Superligaens nummer et, som besøger Superligaens nummer to. FC Midtjylland har vundet de seneste fire kampe, som de har spillet, mens Brøndby ikke har tabt i seks Superliga-kampe i streg. I denne artikel har vi allieret os med Patrick Arff, som er fan af FC Midtjylland og har stået for optakt fra modstanderens perspektiv.

    • Lindstrøm Jobbe fejrer sit mål
    • Jesper Hammeken
      28. februar 2021 - Klokken 06:30
  • Jesper Hammeken
  • Jesper Hammeken
    28. februar 2021 - Klokken 06:30

Hvad er status for dit hold lige nu og fornemmelsen som fan?

- Status er både og, vil jeg vurdere. Spillemæssigt har vi blandt andet lidt en smule under de dårlige baneforhold, hvilket har gjort betingelserne sværere for vores individualister, som ofte er dem, der skal løfte os i de tætte kampe og særligt i kampene mod lavtstående hold, hvor vi har problemer med at lukke dem op. Pointmæssigt synes jeg, det har været okay, selvom nederlaget til Sønderjyske irriterer mig en smule. Men jeg synes heldigvis, at jeg har set fremskridt fra kamp til kamp, og med en lidt længere vinterferie end alle andre hold giver det måske mening. På den måde er det positivt. Samtidigt glæder jeg mig over sejren i Aalborg, og at vi fik både Sory Kaba og Evander i gang og samtidigt bevist, at vi godt kan sætte en god kamp sammen, hvor jeg særligt synes vi var gode i første halvleg. Det kan vise sig vigtigt for resten af foråret, hvis vi skal indfri målsætningen om the double.

Hvor vigtig er kampen mod Brøndby og hvorfor?

- Det er vel i ordets bogstavligste forstand en 6-points kamp, så den er selvsagt rigtig vigtig. Taber vi, er hullet op til Brøndby pludseligt 4 point, mens en sejr betyder, at vi vil indtage førstepladsen med 2 point ned. Jeg tror dog ikke at kampen afgør sæsonen, men den er med til at give et moralsk boost for det hold, der ender med sejren, og samtidigt lægger det pres på taberen.

Hvem er bedst kørende hos jer lige nu? Hvem skal Brøndby have øjnene mod?

- Generelt har vores individualister ikke ramt topniveauet endnu, men som jeg nævnte tidligere, så fik vi Sory Kaba og Evander i gang mod AaB, hvilket kan vise sig vigtigt. Men indtil videre har Gustav Isaksen været forårssæsonens store opløftning, så ham ville jeg som modstander holde et ekstra øje med. Samtidigt har Pione været vigtig ift. assistspillet, når han er trukket ned i banen, og har spillet nogle gode dybe bolde til bl.a. Dion Cools, som er kommet i bagrum.

Hvordan tror du, i vil gribe kampen an, og hvad/hvem frygter du mest hos Brøndby?

- Jeg tror, vi vil gribe kampen an, som vi plejer - med fokus på os selv. Vi vil komme med agressivitet offensivt og defensivt. Mine forventninger er også, at vi går på banen for at spille offensiv possessionfodbold. Min største frygt ift. Brøndby er klart deres omstillinger, og evnen til at skabe chancer via overtal på siderne. Det tror jeg, vi har et ekstra fokus på at lukke ned.

Hvad tror du, at kampen bliver, og hvad bliver udslagsgivende?

- Min klare forventning er, at det bliver en taktisk affære, hvor man til tider nok ser Brøndby stå dybere, end de normalt gør og i endnu højere grad leve på omstillinger. Jeg tror og håber dog, at de i perioder af kampen også vil forsøge at gå højere op, da vi er klart bedre mod hold som vil spille fodbold. Jeg tror, at det udslagsgivende vil blive, hvem der får overtaget, og formår at få kampen over på deres præmisser.

- Jeg tror på en 3-1 sejr til FC Midtjylland.

Topopgøret foregår på MCH Arena og sparkes igang 18.00 søndag aften. Du kan følge Patrick Arff på Twitter her. Vi takker for optakten. 





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Det er nu NF skal vise, at vi har et opbygget et holdbart defensivt koncept mod gode modstandere. At vi har fleksibiliteten til at kunne forsvare til nul, og samtidig skabe nok i den anden ende. Det er det der skal få os tilbage i Europa, og det der gør at vi skal acceptere kampe med mindre god fodbold.

    FCM har på sin vis samme problemer som os, at de har svært ved at åbne dybtstående hold op. Og da det er os der er foran dem, skal vi selvfølgelig udnytte det og få dem frem på banen, så der bliver plads til vores dødbringende omstillinger.

    Klarer vi de opgaver, så har vi en god chance for at vinde kampen i aften samt mod PSE.

    Jeg er noget spændt, og det er jo fordi man efterhånden har opbygget nogle forventninger til holdet. Det er jo positivt.
    2 enige
     
    • @Christian Brøndbyman er meget enig. Det bliver noget af en mandomsprøve. Jeg syntes jo dybest set at vi har spillet elendigt her i opstarten. Men nøjagtig som i efteråret, så vinder vi ofte alligevel. Min rationelle side fortæller mig at på ét eller andet tidspunkt så falder vi sammen og får den straf som vi, om ikke har fortjent, så frygtet - det ringe spil taget i betragtning. Det kan meget nemt blive i aften. MEN dette BIF har noget X-faktor over sig som gør, at det ikke kan udelukkes at vi (selvfølgelig ufortjent) stjæler sejren. Fingers crossed.
      1 enig · 1 god kommentar

    Se 8 flere kommentarer

  • Philip
  • Philip
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      28. februar 2021   

  • Jeg synes ikke man kan sige at en spiller kommer i gang bare fordi man scorer et mål. Evander har været ringe rigtig længe, man må virkelig fortryde, at man ikke solgte ham efter hans første sæson. Han virker mere opsat på selv at lave en YouTube scoring eller dribling end at holdet vinder. Derudover har han en voldsomt dårlig attitude.
    3 enige · 2 god kommentar
     
    • @Philip det er næsten som om det er deres Mukhtar case
      1 god kommentar

    Se 2 flere kommentarer




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder