Jesper Lindstrøm
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

#FCNBIF fra et FCN-perspektiv: En taktisk præget affære

 
Brøndby åbner forårssæsonen torsdag aften, hvor de blå/gule besøger FC Nordsjælland i Farum. Vanen tro skal vi derfor have optakt til kampen fra modstanderens perspektiv. Casper de Linde er fan af FC Nordsjælland og besvarer i denne artikel seks spørgsmål.

  • Jesper Lindstrøm
  • Jesper Hammeken
   3. februar 2021 - Klokken 08:29
 • Jesper Hammeken
 • Jesper Hammeken
  3. februar 2021 - Klokken 08:29

Hvad er status for dit hold lige nu, og hvordan er fornemmelsen som fan?

- Endnu en gang møder vi Brøndby i en åbningskamp, så det er altid svært at sige præcis, hvordan holdet står. Kan testkampe egentlig bruges til noget? Når det så er sagt, har vi dog vundet dem alle og scoret en del mål – og håber jeg er et tegn på noget godt i foråret. Desværre har vi dog sagt farvel til Rygaard, som har været en essentiel del af vores offensiv. Begge vores wingbacks (Diomande og Frese) er ligeledes ude med længerevarende skader, og når FCN har været bedst, har det været, når udtrykket har været så dynamisk som muligt. Der spiller vores wingbacks en afgørende rolle. Så den er sgu lidt svær... Det er tre spillere, som skal erstattes, og der er derfor mange spørgsmål lige nu. 

Hvor vigtig er kampen mod Brøndby og hvorfor?

- Vi har sat os i en penibel situation med fire point op til top 6 med ni kampe endnu, så Brøndby-kampen er vigtig i forhold til at komme godt igang med jagten på top 6. Derudover er kampen også vigtig i forhold til den interne kamp mellem klubberne, hvor det desværre går mest Brøndbys vej for tiden. En sejr ville lune i både hjertet og hjernen. 

Hvem er bedst kørende hos jer lige nu?

- Som tidligere nævnt er det lidt svært at svare på. Men Emeka Nnanami, som fik 13 minutter i efteråret, har fået meget spilletid i træningskampene på spidsen. Han har lavet 4-5 kasser, så mon ikke han får lov til at vise talentet frem på torsdag. Derudover ser det ud til, at Tochi Chukwuani får chancen fra start mod Brøndby på den centrale midt. Ham tror jeg både ligaen og potentielt landsholdet over tid kan få meget glæde af. En stor stærk 17-årig, som har en glimrende teknik, og som får bevæget sig godt frem i banen. 

- Og gider I overhovedet høre om flere? Vi har en ung nordmand i Andreas Schjelderup. Han er kun 16 og blev hentet foran PSV og Villarreal i sommers. Han har hygget sig på U/19-holdet i efteråret, men har spillet de sidste to træningskampe fra start. Schjelderups spillestil leder hurtigt tankerne hen mod Damsgaard. Måske er det for tidligt, men han har været en kæmpe oplevelse i opstarten.

Hvem skal Brøndby have øjnene mod?

 - Skal Brøndby trække længste strå, skal de have bedre styr på Magnus Kofod Andersen, end de havde i første halvleg på Brøndby Stadion.

- Kamaldeen Sulemana skylder også en god kamp mod Brøndby, hvor Andreas Bruus egentlig har haft udmærket styr på ham. Men han har været virkelig god i træningskampene, så jeg tror, han er klar til en runde til.

- Og ja, skal man kigge mod en målmand? Brøndby skal fortsætte sin effektivitet fra efteråret. Vindahl har nemlig taget nogle kæmpe skridt som målmand i løbet af efteråret. Jeg tror, han bliver afgørende for os, hvis vi skal have et godt resultat.

Hvordan tror du, I vil gribe kampen an, og hvad/hvem frygter du mest hos Brøndby?

- I efteråret spillede vi mest 3-4-3, men med begge vores reelle wingbacker ude, tror jeg, vi kommer i en 4-3-3, som vi også har spillet mest i træningskampene. Jeg er oprigtigt i tvivl, om vi kommer blæsende ud, eller om vi prøver at lokke Brøndby langt frem på kunstgræsset. Mon ikke det bliver en lille smule af begge dele – men nok mere afventende end de fleste tror.

- Det jeg frygter mest hos Brøndby er, at I igen får lokket FCN for langt frem, uden at vi har styr på vores restforsvar, og at i derfor med meget nemme midler kan komme til store omstillingsmuligheder. I forhold til enkelte spillere, så gør Mikael Uhre altid ondt på os, så han må meget gerne have en dårlig dag. Men derudover håber jeg virkelig bare, at vi kan komme gennem de 90 minutter uden personlige kampafgørende fejl. De har været der for ofte, når vi har mødt Brøndby over den seneste tid.

Hvad tror du kampen bliver og hvad bliver udslagsgivende for kampen?

- Som det altid er, når FCN og Brøndby mødes, bliver evnen til at spille sig ud af første presset enormt afgørende for, hvem der vinder kampen. For når Brøndby sætter sig seriøst på FCN, så knækker vi ofte nakken. Og nu har vi så igen en ny midtbanekonstellation med Jaxe, Tochi og Kofod, så de skal vinde kampen om bolden mod Brøndbys midtbane.

- Jeg tror vi deler i porten, og jeg tror ikke kampen går over i historiebøgerne. 1-1 I en taktisk præget affære, hvor begge hold vil gøre, hvad de kan for at lokke modstanderen frem på banen.

Vi siger tak til Casper de Linde for optakten og ønsker en god kamp torsdag aften, hvor opgøret sparkes igang 20.00. Casper de Linde kan følges på Twitter her.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder