Foto: Freja Borne ©
NYHED

Flere brikker på brættet

 
Analyse: Samme dag som destinationen blev sat mod Rostock i Tyskland på træningslejr spillede Brøndby træningskamp mod Lyngby. Den bekræftede det som allerede var spået i kaffegrums og udtalt af Niels Frederiksen - at trestoppersystemet er dødt, man spiller med to stoppere fra den nye sæsons begyndelse. Præstationen pegede overordnet set mod det vi godt vidste fra foråret - at arbejdet skal ligges i offensiven. Men gav også en peg mod en kommende one to watch. I denne analyse går vi lidt mere til de enkelte spilleres præstationer.

  • Kasper Pedersbæk
   7. juli 2022 - Klokken 02:00
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  7. juli 2022 - Klokken 02:00

Brikkerne blev linet op i en rendyrket 4-3-3, da Niels Frederiksen satte skakbrættet op og smed bønderne i kamp. For oppe foran var, fra højre mod venstre, placeret Kvistgaarden - Divkovic - Hedlund, tre rendyrkede angribere der lå foran en midtbane bestående af Bell - Radosevic - Greve, mens bagkæden blev udgjort af Bruus - Rosted - Tshiembe - Riveros med Hermansen i målet påklædt sin nye nummer 1 trøje.

Mest markant før kick off var Andreas maxsøs fravær i startopstillingen, et vink med en vognstang om man ikke forventer at anføreren er i klubben ved transfervinduets afrunding til september. Det er tid til nye eventyr for de blågules nummer 5, som først kom i spil fra anden halvlegs begyndelse.

Det var derfor en anerkendelse af at Tshiembe rider videre på et stærkt forår (at han sad på den ene stopperposition fra start mod Lyngby) og en indikator for at Rosted i skrivende stund er foran Alves i hakkeordenen.

Brikkerne sat i første halvleg

Det lugtede mere af startopstilling end hidtil i træningskampene. Navnene var tæt på en potentiel start 11er, og blot fraværet af Heggheim og Slimane i start 11eren var værd at notere sig. Koger vi kampen ned i et ekstrakt, uden at det bliver til en komplet analyse af præstationen, og trækker den op i punktform falder øjnene på følgende noter fra blokken:

Chanceskabelse

Forventede man en mirakelkur henover sommerpausen pegede opgøret mod Lyngby ikke på den i så fald er fundet. Det var grundlæggende de samme udfordringer de blågule stod med i kampen - nemlig chanceskabelsen, og ikke mindst konverteringen af chancer til mål. Det kniber med at bringe bolden frem på sidste tredjedel af banen, og ligeså med at konvertere chancerne. Hedlund og Kvistgaarden vil gerne løbe dybt, Divkovic trivedes ikke i rollen som bindeled midtfor. Så begynder det at snerpe til, når Bell er nede for at assistere dybt i opspillet og kun Greve er efterladt som kreativ spiller.

Midtbanen

Niels Frederiksen har et dillemma: For når det kommer til Josip Radosevic er det damned if you do damned if you don't. Radosevic er en fænomonal erobringsspiller, han beskytter zonen foran sin bagkæde og erobrer bolde i et tempo som de færreste kan følge med i. Men han har også en svagere side. Han sænker tempoet i opspillet, kravene i opspillet til rollen som 6er er skruet markant op med skiftet til to stoppere fremfor de tre førhen. Sekseren skal i langt højere grad være en teknisk stærk og dygtig spiller til at cirkulere bolden og få den flyttet frem i banen. For at imødekomme denne udfordring droppede Bell ofte ned ved siden af Radosevic i det etablerede opspil - så Brøndby nærmest lå med to seksere og så Greve til at roame længere frem på banen.

Angriberne der ikke er angribere

Brøndby fattes angribere. Ikke fordi der nummerisk mangler. Men typemæssigt. Hedlund er en dybdeløber der helst kreerer for andre, Kvistgaarden kom for langt væk fra sit naturlige afslutningshabitus (feltet) som sideangriber - og Divkovic... Kroaten lider under sin rolle på holdet. Som midterangriber har tanken givetvis være han skulle være bindeled mellem midtbanen og sine to makkere i front. Men det lykkedes aldrig, og kroaten blev en parantes i kampen. Det virker oplagt at lade ham spille til højre i et tremandsangreb, for han druknede inde centralt mod Lyngby. At Pavlovic fik minutter kan godt undre, når serberen så tydeligt ikke bliver spillet på sine kompetencer, og holdes vel egentligt bare varm indtil en transfer ud af klubben kan gå realiseres.

Bertram Kvist

Bertram Kvist. Den unge multitool af en spiller viste i flere glimt lovende takter for fremtiden. Alsidig i sin evne til at dække alle pladser på midtbanen og frem, teknisk stærk, modet til at agere aftager af afleveringer i små rum og evnerne til at udfordre - og finde sine medspillere med spiludviklende afleveringer. Positivt og forfriskende. Var alt så perfekt fra hans side af, nej slet ikke, men præstationen pegede i helhed mod en fin fremtid for Kvist. I skrivende stund synes Bertram Kvist at være bedste bud på en mellemrumsspiller i truppen - er han også løsning når det gælder i en skarp turneringskamp? For nu fortjener Kvist prædikatet one to watch i efteråret - for det bliver spændende om han kan veksle de lovende takter til regelmæssig spilletid når det gælder for de blågule.

De andre unge

Derudover noteres et udmærket indhop af Kwasniak på midtbanen, hvor han markerede sig med en udmærket cirkulation af bolden - og modet til suge boldene til sig, dog uden i samme grad som Kvist at gøre sig markant i en udskiftningspræget anden halvleg.

Pyndt pyntede ikke for Brøndby. Ikke at han gjorde det decideret dårligt, men han er i realiteten blevet overhalet indenom af yngre kræfter som netop Kwasniak, Marinus Larsen, Kvist mfl. Pyndt tog nogle unødige chancer mod Lyngby, og er for vag i sin tilstedeværelse som den dybe mand på midtbanen. Ville overraske hvis han kom til at spille minutter for Brøndby i Superligaen.

Salech er et åbent spørgsmål. Trænger til minutterne på banen, men har tiden imod sig. Kvistgaarden sidder solidt på en plads i skrivende stund, Hedlund findes ligeledes på holdkortet, og så presser Schwartau sig på nedefra, ligesom også Kvist kan fungere i en mere offensiv rolle. Mod Lyngby bragte Salech ikke noget markant til banen i sine minutter.

Friedrich lagde op til Kvists scoring. Men derudover sås han med en haltende indsats, som ikke bærer til fundamentet om han er klar til kompetetiv spilletid. For mange løb i ryggen, for vag i duellerne og generelt med flere facetteter af spillet der ikke indgød følelsen af at være klar til betydningsfuld spilletid.

Cappis som back?

Ligger der en (gen)vej til spilletid for amerikaneren som venstreback? Aktuelt synes han at være bedste bud til pladsen efter Riveros. Har de fysiske facetter til at dække pladsen, og tilbyder et naturligt venstreben til pladsen. Kan agere aflastning til sydamerikanske Riveros sålænge Mensah er sat på sidelinjen med sin knæskade.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Er ambitionsniveauet i Brøndby virkeligt så lavt, at man vil nøjes med spillere, der kan aflaste på og ikke konkurrerer om pladserne - Cappis som venstre back, er pinligt. Han besidder jo ingen fart. Man bør jo hente en vestre back, wingback - ung med talent - der kan presse Blas, og på sigt overtage hans plads, når han skal videre, hvilket - desværre - nok er snart, da han er ved at vokse sig ud af Superligaen. Jeg er så træt af omskolinger på back-positionerne - det ses så tydeligt, at det ikke er naturligt for dem at spille der - ikke mindst defensivt, eks. Bjur og Bruus. - det giver jo associationer til Mads Olsen. De eneste succesfulde omskolinger i BIF's nyere historie er vel Thomas Rasmussen, og til dels Auri. Hvis man ikke vil hente en ind, da man venter på Grosso, så er BIF for alvor blevet FCN version 2.0. Man ligger virkeligt som man har redt, hvis Blas skulle blive skadet eller ryge i karantæne.
  3 enige
   
  • morfar
  • morfar
   Betalende bruger
     1 måned(er) siden   

  • @Uche91 Når du selv skriver i BIF's historie må du da ikke glemme Ole Bjur og Bjarne Jensen.

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Uche91 Det er fint nok, at du ikke kan lide Bruus som spiller. Jeg er også af den overbevisning, at vi måske godt kunne have en mere stabil højre back.

   Men at sige at Bruus' omskoling ikke har været en succes (omend ikke bragende), hvis han kommer tilbage fra udlejning i Roskilde, tilkæmper sig en rolle på holdet, vinder et mesterskab og måske bliver solgt til en udenlandsk klub for X antal millioner - Det lyder umiddelbart som en succes i min optik.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Giver god mening at satse mere på en 4-4-2 eller 4-3-3 alt efter hvordan man kigger på det. Så gerne Heggheim i stedet for Rosted, men måske fint at have lidt mere rutine derinde. Bruus og Riveros må være klare første valg. Jeg har personligt god tiltro til Friedrich, så tænker han også skal have chancen på et tidspunkt, ligesom unge Bakhit som også kan dække venstre backen.

  På midtbanen, så jeg gerne en midtbane med Rado-Bell-Slimane-Greve. En diamant med Slimane og Greve på siderne. Synes vi er fint dækket ind på midtbanen og tror stadig Pyndt kan blive god, hvis han får mere kontinuerlig spilletid. Så har vi Cappis, Kwasniak, Larsen, Pyndt og Kvist fra bænken. Kvist kunne være spændende på en offensiv midtbane på et tidspunkt. Cappis skal ikke ned på backen.

  Fremme er Kvistgaarden og Hedlund bedst lige pt. Schwartau ser spændende ud og Divkovic skal kæmpe for pladsen.
  3 enige
   
  • TorbenM
  • TorbenM   1 måned(er) siden   

  • @Bæredygtig Brøndby har du overhovedet set Brøndby spille i 2022

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Bæredygtig Brøndby i min optik kan Bell og Rado ikke spille samtidig. De er for langsomme og bringer for lidt offensivt. Rado er bedst defensivt, så Bell må på bænken, så der kan komme en ekstra kreativ opbygningsspiller ind. Problemet er, at den ekstra spiller (læs: Wass) mangler i truppen. Måske Kvist kan? Bare indtil Wass kommer hjem?
   1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • LØK
  • LØK   1 måned(er) siden   

  • @Bæredygtig Brøndby: Den med midtbanen må du gerne lige uddybe så jeg gerne en midtbane med Rado-Bell-Slimane-Greve. En diamant med Slimane og Greve på siderne; vil det så sige at du vil have Bell forrest i diamanten?

  Se 1 flere kommentarer

 • TorbenM
 • TorbenM   1 måned(er) siden   

 • Måske er brikkerne sat, men havde vi spillet skak, så var vi dem med alt for mange bønder og for lidt tårne, heste og dronning. Vi har et hold der mangler de kreative spillere, der kan gøre en forskel og vi skal være vidne til et kort efterår, hvor vi må bede til, at Divkovic, Greve eller Slimane rykker 2 niveauer op og samtidig skal Bjørk, Hedlund eller Kvistgården gå målamok. Det ligner vi som i foråret stirre ind i en død fase 3, fordi alle kan lidt, men ingen af dem kan nok. Vi er atter en gang ikke klar til en sæson start og det kommer til at koste. Jeg synes truppen ligner en rodebutik, jeg ser ikke en eneste offensiv spiller der kan sætte en mand eller lave det uventede, det er rugbrødsspillere uden alt det lækre pålæg på toppen. Defensiven er jeg ikke så nervøs for, men vi kommer til at slide med at lave mål og det kommer til at koste point.
  8 enige · 2 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Vi skal i hvert fald bruge 60-65 SL-mål i den kommende SL-sæson og jeg har ikke et bud på, hvor de skal komme fra.

  Anyone?
  5 enige
   
  • Welkro
  • Welkro   1 måned(er) siden   

  • @Saesonkort jeg deler din bekymring!
   De spillere vi har i truppen, scorede tilsammen 25 mål sidste sæson. Hvem skal steppe op og pludseligt score så mange flere mål?
   1 enig
   
  • TorbenM
  • TorbenM   1 måned(er) siden   

  • @Saesonkort vi kommer ikke i nærheden af 60 mål i den kommende sæson. Mit bud er vi ender med et mål i snit, på omkring de 35, med den nuværende trup. Skulle vi forstærke os, så er det muligt vi kommer højere op, men det bliver en svær sæson offensivt, med den nuværende trup,. Der er store mangler, især når det kommer til individuel kvalitet.
   1 enig
   
  • @Saesonkort deler også din bekymring. Det kommer ikke til at flyve, med de angribere vi har nu. Jeg skyder på 35 mål, hvis ikke der kommer ændringer.
   Vi skal som minimum have en hurtig 10er type og en angriber der er fysisk stærk, som kan putte 15-20 mål ind for at vi kommer på 60 mål.


 • mp80
 • mp80   1 måned(er) siden   

 • Kasper, jeg er slet ikke enig i det du beskriver som rendyrket 433, NF sig ca. 5 min. inde i interviewet sæsonoptakt at man er gået fra 532 til 442, man spiller med 4 i bagkæden 4 på midten i en diamant og 2 angribere. Det er den måden man vil spille i den kommende sæson, hvis du ikke er enig, må du tale med NF. Han siger det selv meget tydeligt Rado som 6er, 2 8er og en 10er, og 2 angribere.
  2 enige
   
  • @mp80 Men ikke destomindre spillede Brøndby 433 mod Lyngby (i især første halvleg). Her lå Divkovic som den centrale, mens Hedlund og Kvistgaarden lå på siderne af ham. De tre lå på linje i presspillet - og det blev derfor en tydelig 4-3-3.

   Hvorvidt det fortsætter med 4-3-3 afhænger igen at hvilken type man vælger centralt i forreste kæde. Er det Slimane er han jo langt mere midtbanespiller end angriber, er det fx Divkovic er det modsat osv.
   1 enig

 • LØK
 • LØK   1 måned(er) siden   

 • Jeg synes problemet lidt ligger i at vores trup bare ikke rigtig passer til den ene eller anden formation. Hvis vi ser på ledene på banen, synes jeg afgjort den stærkeste gruppe er centerforsvarerne og i og for sig også backs (men vi mangler bredde her). Dernæst midtbanen, hvor der egentlig er ok gode spillere, der bare ikke passer ordentlig sammen, fx Bell Rado. Sidst angrebet hvor vi godt nok er svage. Kvistgaarden har vist ok takter (5 mål, 21.7%), men det helt store problem er Hedlund. Han er super mod bolden, men efter min mening helt og altdeles umulig med. Han har scoret 4 mål i sidste sæson (12.1%). Det er for lavt. Så ved jeg godt at han er vores assistkonge. Men sagen er at han heller ikke her gør det særlig godt. Han ligger og roder omkring #23 i truppen på afl.nøjagtighed - både i alt og på modstanderens banehalvdel. Han sjusker de fleste af vores gode angrebsmuligheder væk. Kvistgaarden ligger ikke bedre på de stats, men han løber ligeså meget og så scorer han mål.
  Vi må og skal have fat i en angriber der er rimelig mobil, kan modtage bolden tage en dribling og afslutte. Hvis vi havde haft det i foråret havde vi scoret mange flere mål. Vi dominerede ofte kampene og skabte rigtig mange lovende angreb, der så bare løb ud i sandet pga mega dårlige afleveringer eller afslutninger. Jeg synes egentlig Divko ser ud til at have nogen af de egenskaber, men han får det bare aldrig rigtigt til at lykkes. Skide ærgeligt.
  1 enig · 2 god kommentar

 • Jeg håber vi løser udfordringen med manglende kreativitet på midtbanen når Anis er tilbage, og så virker det meget lovende med Kvist, men er han klar ellers mangler vi en spiller mere der kan noget offensivt.


 • Jeg må sige jeg er uenig i Kaspers vurderingen af Pyndt, som jeg syntes var banens bedste i mod Hvidovre og har vist en god figur i de andre træningskampe. Jeg gad godt at se ham længere fremme på 8’eren.
  Greve og Divko… Suk. Send Greve tilbage og Divko på lån. Lad Pyndt blive og hent Oscar hjem. Så er der sparet lønkroner, fået lidt af det tabte tilbage og 2 af de unge får chancen, hvilket umuligt kan være ringere end de 2 såkaldte præstationsspillere.
  1 enig

 • Hvis man tænker tilbage på Radosevic første sæson i klubben, så var det også med en 4 back kæde og der lignede han altså ofte en hund i et spil kegler netop fordi at han sku være meget på bolden og den var han ofte ikke særlig gode venner med. Ham blev først rigtig god at se på da der blev skifter til 5 back kæden hvor han ikke havde samme ansvar med at føre bolden frem af banen.
  Så hvis at det er meningen at vi skal spille med en 4 back kæde (hvilket jeg håber) så er det måske det rigtige tidspunkt at cashe ind på Rado.

  Angående Cappis på backen, er det vel ligeså meget for at give så mange af spillerene nogle minutter i benene, havde det været i kamp og Blas sku ud går jeg ud fra at Friedrich havde været mere oplagt at skifte ind, det har så ikke været en mulighed i træningskampene da han er kommet ind på højre backen for Bruus og at lige på tid er de 2 vi brugte da vi vandt mesterskabet skadede (dem ser jeg også foran Cappis når det gælder venstre back), om Cappis så kan agere aflastning ligesom Frendrup gjorde et par gange er så noget helt andet, men nej jeg ser ham ikke gå ind og være en eventuelt løsning på længere sigt.

  Salech ser ud som om at han vil ha godt af at komme ud og afprøve sig i en mindre klub i f.eks. 1. division, der er bare stor forskel på at være 19/20 år gammel og spille U19 bold nok fysisk mindre 17 - 18 årige kontra at sku op og spille superligaen bold. Alternativt ender det med en Jagvir Singh om igen med en spiller man anser for at være et talent men som ender med at sidde mere på tribunen end på bænken.
  1 enig · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER