Kevin Mensah
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Flot Mensah-mål sikrede Brøndby 1-1 i generalprøven

 
Brøndby IF og Holstein Kiel spillede lørdag eftermiddag 1-1 i de blå/gules sidste træningskamp denne sommer.

  • Kevin Mensah
  • Nanna Møller Karlsen
   10. juli 2021 - Klokken 15:10
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  10. juli 2021 - Klokken 15:10

Lørdag eftermiddag var det tid til sidste træningskamp i denne pre-season for Brøndby IF’s vedkommende. Modstanderen var 2. Bundesliga-klubben Holstein Kiel.

Niels Frederiksen og resten af trænerteamet havde valgt denne startopstilling fra kampens start:

Mads Hermansen
Tobias Børkeeiet - Andreas Maxsø - Sigurd Rosted
Andreas Bruus - Anis Slimane - Josip Radosevic - Rezan Corlu - Kevin Mensah
Simon Hedlund - Andrija Pavlovic

Det var en jævnbyrdig indledning på kampen, men Brøndby viste tænder. De gik højt og pressede hjemmeholdet, men Kiel-spillerne var dygtige på bolden og spillede sig ofte ganske fint ud af det. Men det må have været god træning for de blå/gule i forhold til det høje pres.

Om en uges tid går det løs igen i Superligaen, så det må glæde trænerteamet at se det mål, som Brøndby scorede efter syv minutters spil. Det var nemlig et flot angreb.

Børkeeiet blev presset på egen banehalvdel, men slog alligevel en rigtig fin bold op i frimærket til Pavlovic, der tog den til sig og fandt Hedlund i feltet. Den svenske angriber viste stort overblik, da han med hælen sendte bolden bag sig til Mensah, der kom godt med i feltet og med største selvfølgelighed sparkede bolden i kassen til Brøndby-føring.

I den anden ende var et kort udspil af Hermansen lige ved at give en giftig situation til Holstein Kiel, men Rosted fik afværget situationen. Generelt så det korte udspil lidt farligt ud til tider, men som kampen skred frem gik Hermansen og Brøndby også over til lidt flere af de længere bolde eller bolde ud på backs, hvilket fungerede godt.

Generelt skal Hermansen roses for en god første halvleg, hvor han tog sig af de afslutninger, der kom. Men sammen med resten af defensiven gav de generelt ikke ret meget væk.

Brøndby havde et par muligheder og det var primært når Corlu var involveret, det blev farligt. Brøndbys nummer 7 var igen velspillende og når han var på bolden, blev det som regel til noget. Han fik selv en stor chance efter godt forarbejde af Hedlund, men højrebenet svigtede. 

Det ser ud til af Frederiksen og co. forbereder sig på et eventuelt Lindstrøm-skifte ved at erstatte ham med to 8ere. De har nok gjort sig erkendelsen, at der ikke findes en ‘ny Jobbe’ i truppen, men spillere hvis kompetencer til sammen kan dække ind for det, man mister. Frendrup ser ud til at blive taberen i det spil indtil videre.

Brøndby gik til pause med en 1-0-føring efter en halvleg, hvor hele bagkæden også gjorde en god figur og de defensive aftaler sad i skabet langt de fleste gange. Radosevic skal også roses og fremhæves i den sammenhæng.

Fra anden halvlegs start foretog Brøndby en enkelt ændring, da Gammelby erstattede målscorer Mensah på venstre wingback.

Netop Gammelby var blandt Brøndbys bedste i en anden halvleg, som ikke kunne leve op til første. Corlu forsvandt ud af opgøret og Slimane var bedste mand på midtbanen set over alle 90 minutter.

Men det var generelt begrænset hvad Brøndby kom frem til i anden halvleg bortset fra fem rigtig gode minutter tidligt i halvlegen, hvor bolden blev kørt fint rundt og der var flere gode angrebsåbninger. 

Hjemmeholdet udlignede til 1-1 efter et hjørnespark. Det blev ellers i første omgang clearet af Slimane, men Kiel samlede op og sende atter bolden i feltet. Bruus kom til at se skidt ud, da han blev løbet i ryggen og siden blev bolden centreret og hakket i nettet uden chance for Hermansen, der stod en glimrende kamp ellers.

Brøndby-spillerne virkede trætte efter pausen, men der blev alligevel foretaget bemærkelsesværdigt få udskiftninger. Ud over Gammelby kom Uhre ind for Pavlovic, men mere blev det ikke til. Frendrup har karantæne mod AGF og det kan være en naturlig forklaring på hans fravær, men heller ikke Cappis, Fallenius eller Skipper kom i spil i dagens kamp.

Gæsterne fik presset lidt mere på mod slutningen, men ikke noget der for alvor blev farligt, så det endte 1-1 i generalprøven. En fin første halvleg og en undervældende anden halvleg, hvor Slimane var bedste mand set over 90 minutter, men også Hermansen, Corlu (første halvleg) og Gammelby (anden halvleg) så gode ud.

Det går løs i Superligaen om otte dage for Brøndbys vedkommende, når det gælder AGF på udebane.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • God 1.halvleg samt det sidste kvarter. Godt at se at vi bibeholder 3-mands bagkæden, for vi er simpelthen så stabile med den. Kiel havde 2 store chancer i kampen, begge på dødbolde. I åbent spil skabte de ingenting, trods et ret højt pres i store dele af kampen.

  Slimane, Corlu, Hedlund og wingbackerne, både Mensah, Gammelby og Bruus (selvom han snorksov på deres mål) præsterede flot. Børkeeiet tror jeg godt vi kan få til at fungere på den yderstopper, og jeg synes bestemt heller ikke Rosted faldt igennem. Igen en flot kamp fra Hermansen.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Joblar
 • Joblar   10. juli 2021   

 • Jeg håber virkelig at Pavlo stepper op når sæsonen starter, syntes sgu han var temmelig usynlig i dag.

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    10. juli 2021   

 • De helt store taber må være Skipper og Kabongo, der må være langt nede i køen til spilletid. Kabongo har 5 mdr. til at vise sig frem, så nu er der ikke noget der hedder “småskadet”. Skipper fik et forfærdeligt ophold i Hobro, hvor han på trods af 11 forsøg aldrig fik sunget sejrsangen, så han skal også se at komme i omdrejninger.

  Men alt i alt er jeg tryg ved Niels Frederiksen og Børkeeiet-projektet. Får Corlu gang i sine afslutninger, så skal vi nok komme godt fra start.

  Jeg spiller U2,5 Mål + U9,5 Hjørnespark i AGF vs Brøndby.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Dansplast
  • Dansplast
   Betalende bruger
     10. juli 2021   

  • @Saesonkort Der var faktisk mange tabere. Var det 2 eller 3 udskiftninger vi foretog? Det kan ret beset tyde på trænerteamet ikke har tiltro til resten af truppen hvilket er underligt for hvorfor finder vi så ikke nogle som vi tror på? Det var jo kamp hvor man kunne se hvad de indeholder. Men. De kan jo godt være hårdere ramt af den massive træning i opstarten. Det ved vi jo intet om da vi ikke ser dem i hverdagen. Men ellers helt enig i din betragtning.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    10. juli 2021   

 • TB-projektet ser ud til at virke så hvis Frederik Sørensen kommer så virker det ok med muligheder. Men det ligner en udlejning for skipper eller et salg af Kabongo, hvis der kommer en midtestopper mere end evt FS.
  Skipper er nok den mest sandsynlige udlejning lige nu


Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021