Simon Hedlund
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Fokus: Essentiel svensker i derby

 
Simon Hedlund spillede i søndagens derby en essentiel rolle for hjemmeholdet. For den lynhurtige svensker excellerer med bevægelse, kreativitet og chanceskabelse. Fra at løbe dybt for at strække gæsternes forsvar til at droppe ned i banen og agere opspilsstation. 3point.dk kiggede nærmere på den svenske raket.

  • Simon Hedlund
  • Kasper Pedersbæk
   26. oktober 2021 - Klokken 09:30
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  26. oktober 2021 - Klokken 09:30

Simon Hedlund var afgørende for Brøndbys offensiv i søndagens derby. Den hurtige svensker arbejdede både dybt med vertikale løb i kanalerne mellem stopper og back, som trak gæsternes forsvar langt ligesom han også excellerede i at falde ned i banen og finde ledige lommer, hvorfra han kunne sætte sine medspillere op.

For at understrege Hedlunds betydning kan det noteres, at han i kampen havde 8 succesfulde progressive afleveringer (afleveringer, med en længde på 30/20/15 menter afhængig af start og slut punkt på banen, der flytter spillet progressivt fremad banen), flest af alle spillere i gult og blåt. Derudover kunne svenskeren notere sig for 3 deep completions (afleveringer der finder en modstander i en radius af 20 meter fra modstanderens mållinje) samt intet mindre end 4 key passes (afleveringer som skaber en øjeblikkelig målchance).

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Et eksempel fra søndagens derby kan ses på grafikken ovenfor. Hedlund falder dybt ned i banen - for langt til FCKs stoppere går med, Brøndby erobrer bolden, Slimane finder Hedlund fem meter inde på egen halvdel, som derpå driver bolden frem og sender Uhre i dybden med en silkeblød yderside aflevering. En tæt på identisk aflevering på den der senere i kampen fører til straffesparket Uhre tilkæmper sig.

Endnu et eksempel på Simon Hedlund og dennes konstante bevægelse kan ses på grafikken nedenfor.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Hedlund excellerer, som nævnt, ligeledes i konstant bevægelse. Fra at løbe dybt i kanalerne der trækker FCKs defensiv ud af struktur til at falde ned i banen. Oven illustreret ved han her driver på tværs i banen, falder ned i en 10er position, mens Slimane går ud i højre siderum. Slimanes bevægelse tiltrækker presset fra Viktor Kristiansen (hvilket åbner rummet bagved ham). Hedlund "tvinger" Boilesen ud af hans zone, tager ham i løbeduellen og slår et indlæg til Uhre.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • jjnabc
 • jjnabc
  Betalende bruger
    26. october 2021   

 • Hej Kasper, tak for dine betragtninger og fakta om Hedlund. Det er fedt at du gør opmærksom på disse megavigtige situationer, som ikke altid er så tydelige for seeren eller tilskueren. Det er jo tit afslutteren eller oplæggeren der fokuseres på men ofte er det jo også det omkrinliggende spil eller opspil, der gør at chancerne opstår. Jeg bliver klogere hver gang du kommer med analyser!! Keep up the good work
  10 enige · 2 god kommentar
   
  • @jjnabc Jeg er så enig: god, grundig og vigtig analyse, der viser aspekter af Brøndbys spil og Hedlunds betydning, som mange desværre ofte ikke ser

 • Mik
 • Mik   26. october 2021   

 • Super fed analyse denne gang som viser hans værdi end de mål han ikke får scoret.

  Synes også din analyse lidt giver udtryk for at han søger dybt og agerer mere offensiv midt end angriber.

  Alle kender Hedlunds værdi og for mig en af de spillere der har udviklet sig mest, netop med den enorme arbejdsindsats man altid ved han kommer med.

  Synes han fungere bedre på midten offensivt, end som skydspids

  Kunne rigtig godt tænke mig om du har noget info skud fra ham, da jeg synes det ligner en Hedlund der har fået besked på skyde mere på mål i de sidste 2 kampe.
  1 enig

 • Tak for endnu en informativ og detaljeret artikel Kasper. Det er rart at se Hedlund få noget ros for sin indsats. Man har det nemlig (føler jeg) med at undervurdere Hedlund, primært fordi han ikke scorer så mange mål. Din artikel belyser imidlertid, hvorfor han er så vigtig for vores hold - og især vores offensiv.

  Jeg tænkte forleden på, at Hedlund på nogle områder minder om f.eks. Firminho, Giroud eller Yussuf Poulsen på det danske landshold. Ingen af dem scorer mange mål, men bliver igen og igen valgt til start 11'eren. Forstå mig ret; jeg sammenligner ikke Hedlund 1:1 med de nævnte spillere, men din artikel belyser netop, at den slags angribere har en bevægelse, med eller uden bolden, som kan være essentiel for at sætte et angreb op, strække modstandernes forsvar o. lign.

  Ja, der er bestemt plads til forbedring hvad Hedlunds skudmuligheder osv. angår, men hans bevægelse og konstante arbejdsattitude gør ham til en overset juvel på det her hold.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • mp80
  • mp80   26. october 2021   

  • @Keep_Attacking En god offensiv boldfordeler kunne bidrage med det samme, typer som Jobbe og tidl. Kahlenberg. Det er ikke holdbart med kun én angriber, der laver mål.
   1 enig · 2 god kommentar
   
  • @Keep_Attacking meget enig. Jeg er også træt af at læse om Hedlunds manglende mål.
   - Manden har lavet masser af assist i sin tid i BIF.
   - Modstanderne skal altid forholde sig til ham fordi han er så hurtig
   - Han er blevet rigtig god i presspillet
   - Han kan sætte en mand og tør at udfordre

   Og så er vi Brøndby fra den danske superliga. Vi har en begrænset økonomi og begrænsede muligheder for at tiltrække offensive profiler der kan de ting Hedlund kan samt score mål.
   Desuden står jeg ikke tilbage med et indtryk af at Hedlund og vores angribere generelt har været uskarpe i indeværende sæson. Det handler i højere grad om at vi ikke får skabt særligt mange chancer.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • SSN
 • SSN
  Betalende bruger
    26. october 2021   

 • Den konstante trussel fra Hedlund og Uhre var åbenlyst også medvirkende til ffc’s defensive udtryk i kampen. Det er livsfarligt for modstanderen at åbne bagrummet mod BIF.


 • mp80
 • mp80   26. october 2021   

 • Helt enig i han laver mange gode løb og har nogle gode afleveringer, det var en god kamp af ham mod FCK.

  Det ændre dog ikke på det faktum, at han har mange elendige afslutninger og ofte smider for mange bolde væk. Ser ham være bedre på kanten end som angriber, han laver desværre alt for få mål.

  Håber man på sigt finder en bedre løsning.

 • Er det ikke på tide at sydsiden kalder Hedlund ned til en fenerbahce for at hylde al den fight han bibragt de 2 seneste sæsoner?
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER