Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Frederiksen hæfter sig ved mange (angriber)mål, forskellige målscorere og brugbar spilletid til reserverne

 
Niels Frederiksen var tilfreds efter torsdagens pligtsejr over Allerød FK i Sydbank Pokalen. Der var flere positive ting at tage med videre.

  • Nanna Møller Karlsen
   24. september 2021 - Klokken 10:36
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  24. september 2021 - Klokken 10:36

Brøndby IF spillede sig torsdag aften videre i Sydbank Pokalen, da Danmarksserie-holdet Allerød FK blev besejret med 8-1 på Brøndby Stadion. Der var kvalitetsforskel, men det skulle der også være, lyder det fra Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen, der glæder sig over sejren og de mange mål. 

- Selvfølgelig var det en pligtsejr. Vi skal slå et hold som Allerød. De kæmper alt hvad de kan og har også nogle fine momenter i spillet, så cadeau til dem, men selvfølgelig skulle der være en kvalitetsforskel og også en relativt stor en af slagsen. Det var der også i dag (i går, red.), så det var som vi kunne have håbet og forventet. Otte mål var måske mere end hvad jeg havde troet på forhånd, men det var fint, sagde han efter kampen.

- Vi har nogle spillere, som har brug for at spille kampe. Spillere som vi synes er dygtige nok og som savner noget spilletid. Det fik vi givet dem i dag (i går, red.). 

Hvis du skal sætte overskrifter på, hvad tager du så med dig fra denne kamp?

- De mange mål, mange målscorere og angribermål. Det var rigtig fint. Det var også brugbar spilletid til nogle spillere, som havde brug for det. Det er klart, man skal vide, at når man spiller sådan en kamp og kommer foran med 3-0 og 4-0, så bliver det en lidt underlig kamp. Det gør det. 

Valgte system efter spillerne

Spillere som Oskar Fallenius, Michael Lumb, Thomas Mikkelsen, Jagvir Singh og Andreas Pyndt fik tiltrængte minutter i benene. Det er ikke meget, de har spillet i dette efterår. Der har ikke været mange reserveholdskampe, men Frederiksen forudser mere rotation i den kommende tid.

- Det er ikke optimalt. Vi har vores reserveholdsturnering, som vi deltager i. Men vi fik aflyst vores seneste kamp, fordi der var en klub, der ikke kunne stille hold. Det var ingen fordel for os. Det er selvfølgelig vigtigt, at de får noget kamptræning. Nu spiller vi jo ikke med de samme 11 hver gang, så de skal nok få mere spilletid end de har fået i den første del af turneringen, for nu kommer vi ind i den hårde del af efteråret, hvor vi har rigtig mange kampe. For hver gang vi går en dobbeltuge igennem, bliver der mere og mere slidtage, så vi kommer til at rotere mere på holdet end vi har gjort indtil nu.

Der var samtidig debut til Henrik Heggheim, som efterlod et fint indtryk.

- Jeg synes han spillede en fin kamp. I princippet skal vi ikke vurdere ham på denne kamp, for det bliver en mærkelig kamp. Men vi kan se, at hans spil med bolden er rigtig fint. Han skulle lige ind i det og vænne sig til at tage bolden med frem, når pladsen er der, men det gjorde han rigtig fint. Jeg synes også han var opmærksom defensivt. Det var en udmærket kamp og en fin kamp at få debut i, fordi vi kunne spille med lidt overskud.

Slutteligt fortalte Niels Frederiksen at det på forhånd var planlagt at Andreas Maxsø og Sigurd Rosted skulle dele spilletiden. Brøndby spillede 4-3-3 og det var afgjort på baggrund af valget af spillere.

- Jeg valgte først hvilke 11 spillere, jeg gerne ville give spilletid fra start. Derefter hvordan vi kunne sætte det op, så det passede til deres styrker. Det var primært de tre forreste, der bestemte, at vi skulle spille med Oskar til venstre, Marko til højre og Pavlovic i midten. 

Så det er ikke sådan at I spiller 4-3-3 nu?

- Det kommer vi til at vurdere løbende. Vi skal være fleksible, men vi skal også sørge for, at spillerne har tryghed i det vi gør, sluttede Brøndby-træneren.

Næste opgave for Niels Frederiksen og co. er på søndag mod formstærke AaB.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Om end naturligvis på en lidt billig baggrund, så er der i hvert fald ingen tvivl om, at en spiller som Pavlovic forventeligt spiller langt bedre i et system med 3 angribere. Han skal have den på låget og inde i boksen, og ikke som hidtil i dybden.
  2 enige
   
  • Mik
  • Mik   27 dage siden   

  • @BigBang79 problemet er han har været prøvet af på toppen flere gange. Det er ikke første gang han er targetman og der vise han ingenting mod bedre modstandere.

   Jeg synes ikke han har grebet chancen, og han har fået mange af dem.

   Efter min mening også alt for mange, en spiller som Singh har fået det modsatte og har nogen af de kvaliteter vi søger og ikke mindst mangler offensivt.

   Kreativt og X faktor samt score mål
   1 enig · 1 god kommentar

 • Gizmo
 • Gizmo   28 dage siden   

 • Han ser så pisse spændende ud.
  Jeg synes man skal strække sig lang for at få ham til at lykkedes. Kast nogle flere minutter i benene på ham.
   
  • Mr.D
  • Mr.D   27 dage siden   

  • @Gizmo
   Pavlovic?!

 • Mik
 • Mik   28 dage siden   

 • Heggheim, Lum, Singh og Cappis efterlod alle 4 et godt indtryk.

  Pavlovic scorede 2 mål, men har virkelig svært ved at se ham som en der kan bidrage til holde. Da Uhre sidder på den, pavlovic har før været targetman og afløst Uhre i kampe uden.at gribe chancen. I går var det mod en målmand og et forsvar, som slet ikke har superliga niveau.

  Bruus lavede et godt indlæg, han kun skulle sætte hovedet på og hans sidste mål stod han, total udækket foran kassen.

  Det tillader superliga spillere ikke, det Singh bød ind med var en savnet X faktor, den uventet og den der kan sætte forsvars spillere af.

  Singh bør stå foran pavlovic og vores nye lejet spiller.

  Han bør bruges på toppen, med Uhre. Hedlund bør være på midten i stedet, så kan han også udbytte sin fart bedre i kontra spillet, Hedlund er blevet en arbejdshest, han har offensive kvaliteter, bare ikke som målsluger
  4 enige · 2 god kommentar

 • Vi kan simpelthen ikke blive ved med at falme rundt og være tvetydige ift hvilket system vi gerne vil spille på den lange bane. Tag nu en beslutning og bliv ved den!
  Irriterende den snak hele tiden skal åbnes.
  Vi køber og udvikler spillere til det system vi tror på.
  Selvfølgelig kan vi ændre i enkeltkampe som mod Allerød. Og selvfølgelig kan vi ændre i løbet af en kamp
  1 enig · 1 god kommentar

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021