Niels Frederiksen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Frederiksen: Vi overvejede ikke at skifte system

 
Brøndbys trænerteam overvejede ikke at skifte system op til søndagens kamp mod Vejle, der endte 2-2.

  • Niels Frederiksen
  • Nanna Møller Karlsen
   1. august 2021 - Klokken 19:29
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  1. august 2021 - Klokken 19:29

Brøndby IF spillede søndag aften 2-2 på udebane mod Vejle. Det var en kamp, der kunne være gået begge veje. Der var masser af chancer i kampen og det var også forventet, mener Niels Frederiksen.

- Det var en åben kamp med mange chancer i begge ender. Vi havde en periode i første halvleg, hvor jeg synes vi var klart dominerende og Vejle havde en periode i anden halvleg, hvor de var klart dominerende. Det er vel et meget fair resultat. Jeg havde forudset at det ville blive en kamp med mange chancer, fordi begge hold lige nu ser lidt stærkere ud offensivt end defensivt, sagde han efter kampen.

Frederiksen og trænerteamet havde visse udfordringer i trupudtagelsen. Foruden de solgte spillere, måtte de til denne kamp også se bort fra Radosevic og Bruus, som begge er røget i corona-karantæne. 

- Mange af dem har ikke været her i en længere periode, så det har vi vænnet os lidt til. Vi vidste også godt med Bruus, at han var ude, men med Josip fandt vi først ud af det i går morges. Men det er sådan det er. Vi har stadig spillere, der kan spille. Vi har spillere nok i truppen, så det var ikke et problem at stille 11.

Men de manglende spillere fik ikke trænerteamet til at overveje at ændre system og derfor stillede Brøndby til start i den sædvanlige 3-5-2.

- Vi gjorde os ingen tanker om at skifte system. Det var slet ikke i spil. Det var det ikke, fordi vi vidste godt, at vi kunne blive en smule shaky defensivt. Derfor ville vi gøre os endnu mere shaky defensivt, hvis vi pludselig skulle skifte til en firebackkæde. Så det gjorde vi os ikke nogen overvejelser om. Vi gjorde det så i kampen, fordi vi var bagud og skulle satse, men det var faktisk ikke en overvejelse inden. Lige nu skal vi prøve at skabe noget sikkerhed og tryghed for spillerne. Det gør vi ikke ved at skifte for meget rundt i systemerne, i hvert fald ikke for en start, for spillerne har en tryghed i dette system.

Frederiksen blev efter kampen spurgt til om han synes han har de optimale rammer for at stille et slagkraftigt hold i de to kommende Champions League-kvalifikationskampe:

- Jeg kan ikke svare på, hvad der er optimale rammer, for jeg træner ikke Barcelona, Real Madrid eller Manchester United. 

Men i de forhold man kunne  forvente i Brøndby?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Brøndbys næste opgave er en udekamp mod FC København.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Betalende bruger
    1. august 2021   

 • Hvor er det dog synd for NF - total respekt for ham. Pilen peger på CV og i yderste konsekvens på JBA.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Kimsdan75 Det er ikke synd for NF. Hans job er at få mest muligt ud af den trup der stilles til rådighed.
   4 enige · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

 • Solz
 • Solz   1. august 2021   

 • Det er ikke nemt at være træner i Brøndby, men synes også man i øjeblikket gør det unødvendigt ekstra vanskeligt for Niller og Co. Jeg har virkelig prøvet at give det tid, men det er tydeligt for enhver at vores forsvar sejler. Vi skal spille europæisk om lidt, hvilket jeg sandelig håber man tager alvorlig, da det er en kæmpe mulighed for at at score europæiske point, som er essentielle for vores fremtidige muligheder. Jeg er rimelig overbevist om, at vi snart præsenterer nogle markante forstærkninger, ikke mindst i forsvaret. Jeg er af den overbevisning at CV er klog og smart, så det lykkes at få ekstra kvalitet for pengene, når vi også samtidig handler ind så sent i vinduet. Er til gengæld ikke overbevist om, at det er den bedste strategi, når vi endnu ikke har sikret os én eneste stopper, bortset for en ung svensker. Det er mange point vi sansynligvis har tabt på den kalkulerede risiko, og for mig minder det om et pokerspil, og måske endda lidt for meget arrogance, når man tilsyneladende har forventet den slags ville gå med vores ‘nemme’ startsprogram. Snart skal et nyt forsvar spiles sammen, og igen skal man være heldig hvis det skal lykkes smertefrit i en fart, hvilket det skal, hvis vi skal undgå at komme for langt bagud. Vi kunne ligeså godt have fået alle tre point, hvilket også var tilfældet mod Viborg, men det gjorde vi ikke, så eksperimentet med at vente med samtlige forstærkninger er mislykkedes. Jeg kan egentlig godt lide strategien med at vente, men med et så amputeret hold, som vores er pt, der er det ikke holdbart.
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Solz
   I de to første kampe er det dog offensiven der koster point. Men forsvaret sejlede godt nok i dag.

  Se 2 flere kommentarer

 • Gizmo
 • Gizmo   1. august 2021   

 • Også farligt at vente til slut i vinduet. Man er jo ikke garanteret noget. Hvad hvis de muligheder glipper som man håber på, og dem man kan få nu, finder andre steder at være.

  Is i maven lyder godt. Men det virker som om at man lukker øjnene og håber på det bedste. Tænk at kæmpe et helt år. Flere år, for muligheden for champions league. Og så gør man sådan her. Det jo allerede ved at være for sent at spille en ind nu.

  Vi er vel fans for oplevelsernes skyld
  2 enige · 1 god kommentar

 • Kapper
 • Kapper   1. august 2021   

 • Så kunne det være i skulle til at overveje det, for i spilder vores tid mens stædigt at holde fast, når modstanderen kommer gang på gang og har os fuldstændig nede i sækken.

  Vist nu bare lidt taktisk udvikling på bænken.


 • Det virker på alle måder som om det allerede er 16 år siden vi sidst vandt DM
  1 enig · 1 god kommentar

 • MicFys
 • MicFys
  Betalende bruger
    1. august 2021   

 • 1 halvleg er vi godt med, og organisationen i spillet er god.
  Vi spiller os til flere chancer og får ikke scoret. Får vi målet til 2-0 lukker vi kampen.
  Det er til, at se vi har et nyt hold og at relationerne skal bygges op.
  Der opstår for let usikkerhed ved standardsituationer, der er ikke en styrmand.
  Der mangler speed i forsvaret og de er for tøvende i hovedspillet i dag.

  Vores trænerteam arbejder meget seriøst og er uhyggeligt dygtige. Stor respekt herfra.

  Der kommer 2-3 perfomancespillere ind i denne måned og det kan ikke forventes, at vi kan nå at få dem spillet ind til CL kvalkampene.
  Hvis modstanderne kigger på vores første 3 kampe, kan de vel ikke andet end undervurdere os... og det kan måske blive en fordel
  3 enige · 2 god kommentar

 • Sim
 • Sim   2. august 2021   

 • Ro på - hvad havde folk regnet med! Der er nogle klare udfordringer, men ingen som ikke var forudset. Vi vidste Maxsø ville ryge, med det niveau og den forventede aftale der lå. Man er naiv hvis man troede Jung ville blive i Danmark. Hermansson skifter naturligvis efter så mange år i dk, og med perfekt afskedsrampe. LV skulle angiveligt gå ned i løn, hvilket han naturligvis ikke vil i den alder. CV venter, det har han altid gjort. Den mest erfarne sportsdirektør i landet. Selvfølgelig vil NF have forstærkninger - og det får han også de næste uger. Vi skal jo ikke kæmpe med om mesterskabet dette år, vi skal bygge op til et slagkraftigt, sammentømret hold de næste 2-3 år og fremefter. Pilen peger på manglende fan perspektiv.
  7 enige · 3 god kommentar
   
  • Betalende bruger
     2. august 2021   

  • @Sim Rygtet om at Vigen ville have et astronomisk beløb om måneden var en avis-and - problemet var hans alder, kunne han og CV se ham i BIF de næste 2-3 år (Vigen er 27), og her kunne de ikke nå til enighed. Man skal ikke tro på alt, som BT skriver :)

  Se 5 flere kommentarer
   
  • @Sim enig. Jeg er heller ikke klar til at panikke nu. Synes vi er nødt til at have is i maven og indstille os på at dette bliver en mellemsæson. Men samtidig også en sæson der ruster os bedre til fremtiden.

   To ting bekymrer mig dog lidt:
   A) At NF også virker ret frustreret over manglende signings. Det tyder på at noget er uafstemt og det er IKKE godt
   B) At vi risikerer at blive kørt over i Europa og stå med 0 point til vores klubkoefficient.

   Men jeg lever med de bekymringer

   Fedt med Cappis i øvrigt. Spændende spiller
   1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021