Hjort
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Fuld tid til Hermannsson på Wembley

 
Island sluttede landskampåret af med at tabe 4-0 mod England på Wembley. Hjörtur Hermannsson fra Brøndby IF fik fuld spilletid i det islandske forsvar.

  • Hjort
  • Steen Sørensen
   18. november 2020 - Klokken 23:25
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  18. november 2020 - Klokken 23:25

Islands sidste landskamp i 2020 stod onsdag aften på Wembley mod England i et opgør, der ikke havde betydning for de to holds slutplacering i Nations League-puljen. Uanset resultatet ville England slutte som nummer tre efter Belgien og Danmark, mens Island ville slutte sidst og rykke ned i næstbedste lag.

Det var samtidig svenske Erik Hamréns sidste kamp i spidsen for det islandske landshold, og han sendte Brøndby-stopperen Hjörtur Hermannsson på banen fra kampens start. Det blev til fuld spilletid for Hermannsson. Først som venstre stopper i det islandske 5-3-2-opstilling og i den sidste halve time som højre back afbrudt af nogle minutter som venstre back efter en dødbold.

Island var stort set chanceløse i en kamp, som England uden at spille sig ud vandt sikkert med 4-0 efter 2-0 ved pausen. Det andet gule kort og dermed en udvisning til Birkir Sævarsson kort inde i anden halvleg gjorde det ikke nemmere for islændingene.

Hermannsson så ikke helt heldig ud ved målet til 3-0, hvor han ikke var opmærksom på målscorer Phil Foden. De øvrige tre scoringer ved Declan Rice, Mason Mount og endnu engang Phil Foden var Brøndby-spilleren ikke indblandet i. Generelt set gjorde Hermannsson det fornuftigt i en svær kamp.

Søndag døde den legendariske Liverpool-keeper Ray Clemence, og han blev æret kort for startfløjtet med først et øjebliks stilhed og siden stående klapsalver. Det var samtidig grunden til, at England spillede med sørgebind. Det samme gjorde Island, da Erik Hamréns far også forlod denne verden i søndags.
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Glimrende at han bliver vist frem, selvom det så også betyder at han viser sine svagheder. Alt det bedste til ham, men i næste transfervindue er det tid at komme videre fra BIF.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder