Mathias Greve og Blas Riveros
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Greve: Jeg kender godt min egen situation

 
Det var en tydeligt lettet og glad Mathias Greve, som 3point.dk fik i tale efter søndagens opgør mod FCK på Brøndby Stadion. For offensivspilleren fik hul på bylden, da han sent i kampen udlignede til 1-1 og scorede sit første mål i Superligaen for de blågule. Derfor talte Greve også om vigtigheden i at erobre et sent point, selvtillid og positionen som udskældt transfer.

  • Mathias Greve og Blas Riveros
  • Kasper Pedersbæk
   9. maj 2022 - Klokken 20:35
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  9. maj 2022 - Klokken 20:35

Det var et mix af følelser der hang i luften søndag aften på Brøndby Stadion, da kampen rundede de 91 minutter, og Mathias Greve med et hurtigt fodskifte på kanten af feltet fik bragt sig fri til afslutning og udlignede til 1-1 i rivalopgøret mod FCK. For på en og samme tid var det glæde, lettelse og en følelse af at slå til der ramte den fynske offensivspiller, som blev hentet i Randers før sæsonen efter to sæsoner som en profil for det kronjyske opgør.

Greve sætter selv ord på som det første:

- Det var mega fedt, en kæmpe forløsning, en stærk oplevelse.

Adspurgt om følelsen af at kunne fejre det med fansene fortsatte Greve:

- Det var en kæmpe kæmpe kæmpe forløsning. Jeg har desværre helt glemt hvordan man fejrer et mål, så følelserne fik frit løb.

For debuten kom også i et opgør mod de hvidklædte fra Østerbro, og det var en debut hvori Greve allerede fra starten kunne mærke de ting der omgiver det er mere end bare en fodboldkamp, men selvom den sene udligning udfordrer FCKs gulddrømme, er det ikke det der fylder mest:

- Jeg fik min debut i et derby, så allerede der kunne jeg jo mærke de følelser der var der. Jeg tænker dog ikke så meget over at sætte en kæp i hjulet for FCKs gulddrømme, jeg fokuserer mere bare på mig selv. Men jeg ved hvor meget det betyder for folk omkring klubben.

Og Greve selv har i den grad været til debat. For som et profileret nyindkøb før sæsonen var der forventninger til ham, forventninger som medier og fans ikke har set opfyldt. Senest har Greve inddirekte været under kritik af bestyrelsesformand Jan Bech i et interview om transfers. Så hvordan har det været at skulle se sig selv vurderet i medierne på den måde:

- Det gør ikke ondt (om Jan Bechs kritik af transfers), for jeg kender jo godt min egen situation, det var jo derfor jeg i sin tid tog det her skifte, fordi jeg håbede jeg kunne overføre det jeg gjorde i Randers til Brøndby. Og det har jeg stadig en tro på jeg kan.

Der bliver hurtigt uddybet:

- Det er klart at jeg vælger at se på min egen situation, det har ikke været hvad jeg håbede på. Det har ikke været godt nok. Jeg har ikke fået det til at spille i Brøndbytrøjen som jeg gerne vil. Men jeg kan se mig selv i øjnene, for jeg har arbejdet hårdt for det, og det er det vigtigste for mig, at jeg selv ved jeg har gjort alt der skal til, og at det så ikke har sket, det er sådan fodbold er en gang imellem.

Derfor kom dagens indsats også som en forløsning for Greve, og som Greve også pointerer, også for hele holdet:

- Det var et vendepunkt for både mig, og for holdet, fordi vi har været inde i den forfærdelige stime med syv nederlag i træk. Og det derfor blev det fejret lidt som en sejr. Det er selvfølgelig ikke en sejr, og det rykker ikke det store i tabellen, men lige nu skal vi bare tage alle de point vi kan få.

Stimen har også været brutal, syv nederlag i træk, en stime som Greve dog ikke udelukkende ser som resultatet af dårlige præstationer. Men dog hvor der var en tung start, hvorpå der fulgte nogle kampe der kunne have givet mere, men ikke gjorde:

- De første to tre kampe i den nederlagsstime var der fx i Aalborg en mangel på energi, og meget kvalitet. I de seneste tre fire kampe har det langt hen ad vejen været bedre, og vi kunne godt have fået mere med fra de kampe.

Så det blev ikke til tre point mod FCK, men dog stadig en præstation Greve ser det positive i:

 

- Jeg synes godt vi kan glæde os over den uafgjorte kamp i dag netop qua den stime vi har været i. Og måden det også sker på.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Jeg håber at vi er tålmodige med Greve, som vi var med Kaiser.. Jeg har stadig fidus til, at han kan være en afgørende spiller for os, hvis han fortsætter hans nuværende momentum
  4 enige · 2 god kommentar

 • Én svale gør ingen sommer. Dejligt og tiltrængt for Greve med en succesoplevelse men jeg tror desværre, at han kommer hurtigt ned på jorden igen.

  Ville ikke overraske mig, hvis han afløser Mistrati/Kehinde til sommer, hvis vi kan få 60-80% af transfersummen hjem.

 • Det kunne være så fedt, hvis han blomstrede. Lad os håbe.
  2 enige

 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    10. maj 2022   

 • Det ville være fedt hvis han griber chancen nu vores andre voksne spillere er skygger af dem selv.


 • Du skal droppe din sommerferie og istedet træne dig frem til næste sæson. din krop må være frisk med det minimale spilletid du har fået
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER