Anthony Jung
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Guldholdet: Jung er fast mand i Werder Bremen - på midtbanen

 
I en række artikler zoomer vi ind på de Brøndby IF-spillere, der var en del af guldholdet i 2021, og hvor de er nu.

  • Anthony Jung
  • Daniel Mads Andresen
   16. februar 2022 - Klokken 09:40
 • Daniel Mads Andresen
 • Daniel Mads Andresen
  16. februar 2022 - Klokken 09:40

I 2021 vandt Brøndby IF et længe ventet dansk mesterskab. Efter 16 års tørke kunne DM-pokalen atter løftes på Brøndby Stadion. Successen gjorde mange af Brøndbys guldvindere interessante i andre klubber. I denne artikelserie, Guldholdet, zoomer vi ind på de tidligere Brøndby-spillere og hvordan de gør det i deres respektive klubber i dag.

Anthony Jung

Den tyske forsvarsprofil var utroligt vellidt i Brøndby IF, men hjemve sendte den 30-årige tysker til hjemlandet med sin lille familie, hvor Werder Bremen stod klar med åbne arme.

Hjemkomsten til tysk fodbold og 2. Bundesliga har dog ikke været en dans på roser for Anthony Jung, som er havnet midt i en af de mest vanvittige sager i tysk fodbold i denne sæson.

Werder Bremens cheftræner, Markus Anfang, havnede nemlig i lidt af en mediestorm, da det kom frem, at han havde forfalsket et corona-vaccinationsbevis. Det førte til at både Markus Anfang og hans assistent, Florian Junge, sagde deres stillinger op midt i november.

Derfor har Anthony Jung nu spillet under tre forskellige trænere, og den store uro har sat sit præg på præstationerne. Det fortæller Bundesliga-ekspert Nicolai Lisberg til 3point.dk.

- Det har ikke været prangende for Jung, som har lidt lidt under, at Werder Bremen har haft store problemer. Han var meget inde og ude af holdet, han har været lidt på bænken, lidt i midterforsvaret, lidt på venstre back og nu, under hans tredje træner, spiller han på venstre midtbane.

For de fleste Brøndby-fans vil Jung på venstre midtbane lyde helt vanvittigt, og Jung har da heller ikke - endnu - været den kæmpe gave for Werder Bremen, som han var for Brøndby.

- Han sluttede af med et mål og en assist. Det har været fint nok, men heller ikke mere end det. Han har slet ikke været lige så vigtig for sit hold, og haft en lige så afgørende rolle, som han havde i Brøndby.

- Werder Bremen spiller med tre i bagkæden, vel nærmest en 3-1-4-2, så han ligger som en blanding af venstre wingback og venstre midtbane nu. Werder Bremen er et meget højrefodet hold, og Jung er stadig god teknisk på bolden og i det opbyggende spil, så de har nok tænkt, at de kunne få gavn af ham på den position.

Men hvorfor spiller Jung ikke på den position i en treback-kæde, hvor han var så stor en profil i Brøndby?

- Holdets anfører, Ömer Toprak, er kommet tilbage fra sin skade, og det har medført at det centrale forsvar er rimelig fasttømret. Han er deres vigtigste spiller og styrmand i forsvaret.

Da Anthony Jung ankom i Werder Bremen, havde fansene ellers høje forventninger til deres nye forsvarsprofil.

- Der var okay store forventninger fra Bremens fans til Anthony Jung, for han kom jo fra at have spillet en stor og vigtig rolle på et mesterhold, og det burde man kunne overføre til 2. Bundesliga. Men han har mere været en spiller, som bare spillede med, end han har været en egentlig forstærkning. Det er lidt historien om Werder Bremen i efteråret. De har på papiret det stærkeste hold, men der er for få spillere, der skiller sig ud. Anthony Jung burde have været en af dem.

3point.dk talte med Nicolai Lisberg inden forårssæsonen startede i 2. Bundesliga. På det tidspunkt var Werder Bremen ikke favorit til oprykning til Bundesligaen, men efter fire sejre i fire forårskampe, er holdet nu á point med St. Pauli på førstepladsen. Forfølgerne, Hamburger SV og Darmstadt er dog kun ét point efter, så der er lagt op til et gyserforår i 2. Bundesliga.

Anthony Jung har i sæsonen bidraget med to scoringer og en assist - alle er faldet efter omskolingen til venstre midtbane.

På 3point.dk ønsker vi Anthony Jung og Werder Bremen held og lykke med oprykningsgyseren.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Han spiller da Venstre wingback i Werder Bremen
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder