Daniel Wass
Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Halvrummet: Hvor står Brøndby efter de første fem kampe med Jesper Sørensen?

 
Her kan du se eller høre denne uges udgave af vores analytiske program Halvrummet.

  • Daniel Wass
  • Nanna Møller Karlsen
   26. marts 2023 - Klokken 17:19
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  26. marts 2023 - Klokken 17:19

Der er landskampspause, så dermed masser af tid til at dykke ned i Brøndby IF og holdets præstationer. Det gør vi naturligvis i denne uges udgave af Halvrummet, som er vores ugentlige analytiske format. 

I denne uge analyserer Kasper Pedersbæk på Brøndbys præstationer i de første fem kampe under Jesper Sørensen, Daniel Wass' bidrag til holdet og fremtidens Brøndby-hold og rygsøjlen på dét hold.

Partner: FORMAT Biograf
Partner: 3point.dks venner

Som medlem af 3point.dks venner er du med til at støtte vores arbejde på 3point.dk. Herunder helt konkret støtter I mere analytisk indhold, som Halvrummet, og mere dækning af Brøndby Masterclass.

Vil du også støtte, kan du melde dig ind her og støtte med et månedligt eller årligt beløb: Bliv en del af 3point.dks venner

Du kan høre Halvrummet som podcast her:

 

 

Du kan også se programmet som video her:

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Solz
 • Solz   26. marts 2023   

 • Det er ikke i sig selv imponerende, at vi er langt dygtigere offensivt, mens man kan se præcis hvad vi vil, samt i det hele taget spiller flottere fodbold. Det må være helheden der tæller, og her kan vi ikke sammenligne os selv med Silkeborg og lignende projekter.

  Det her er et dyrt indkøbt Brøndby-hold, der skal kunne levere resultater, mens man samtidig udvikler holdet og den absolut mere seværdige spillestil. Jeg håber at JS er den rigtige, men jeg aner det ikke, og jeg synes ikke han har et så imponerende CV, at man bare trygt kan læne sig op af dette. Jeg mener helt generelt den trup vi har nu skal kunne ramme top 4.

  Forstår alt hvad der bliver sagt og er langt hen ad vejen enig, men der sker altså noget nyt hver sæson, og vi skal kunne omstille os hurtigt, da der altid er nye spillere og spiller afgange, mens det er naivt at tro, vi kommer til at spille på præcis samme måde, når der ind i mellem skifter træner. I øvrigt kan vi ikke tåle den ene mellemsæson efter den anden.
  1 enig
   
  • @Solz jeg er da enig i at holdet skal præstere, og at der er postet mange penge i det. Og på en fuld regulær sæson med JS ved roret er min mindste forventning da også uden tvivl min top 4. Men at man ikke kan sammenligne det at udvikle en spillestil med andre hold, der er jeg uenig med dig. Ting tager tid, også selvom der er indkøbt de (gode) spillere i denne sæson der er. Du kan ikke forvente alt sprudler fra dag 1. Det er altså urealistisk.

   For naturligvis kræver det tid og træning at skulle spille et hold sammen i en ny stil, og det er 5 kampe so far.

   Mit håb er at vi ser en grundlæggende rød tråd i spillestilen (ja, præcis som i Silkeborg, fcn mfl), så vi fremadrettet kan blive endnu bedre til at skole vores egne spillere + til at scoute præcis de typer der er brug for, så vi har en ramme for holdet og den fremtidige retning.

   Så et trænerskifte i fremtiden ikke er et opgør med spille- og træningskultur, men noget der sker indenfor en ramme for konstant at blive dygtigere og ikke have tusinde retninger.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Det er nogle vildt gode udsendelser I laver med Halvrummet. Det er meget værdsat. Noget jeg synes kunne være ekstra fedt var hvis der kunne blive sat nogle illustrative klip fra kampene på, mens Kasper forklarer forskellige ting.

  Det er en svær diskussion omkring hvordan vi skal spille i slutspillet, og ikke mindst med hvilke spillere. Jeg kan sagtens følge det der bliver sagt omkring specielt Rado. Det ser ikke ud til at han passer ind i spillestilen, og jeg synes man skal tage konsekvensen af det, og så have Nartey på bænken i stedet for ham. Jeg synes egentlig heller ikke Divkovic byder på særlig meget, som Schwartau ikke også kan på et tilsvarende niveau. Det er også lidt en no-brainer for mig at vælge Schwartau her.
  Björk synes jeg derimod er lidt en anden sag, fordi han er en helt anden type end Ohi.
  I midterforsvaret kan jeg til gengæld ikke se hvordan vi skal finde plads til Vraa. Vi har simpelthen for mange midterforsvarere med god kvalitet.

  Men det ville være dejligt at se JS skifte lidt ud på bænken til fordel for de fremmeste af MC-spillerne. Og jeg tror ikke det nødvendigvis vil føre til dårligere resultater på hverken kort eller lang bane.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman altså klip ville være super fedt, men er desværre et no-go pga medierettigheder, så jeg må desværre drømme videre om det der store video editor taktik board til at køre klip på

  Se 2 flere kommentarer

 • Mellem linierne hører jeg Kasper lidt sige, at vi nok har brug for en ny og bedre 6'er hvis vi skal kunne undvære Wass inde på midten som hyppig støttepædagog for Bell og Greve. Jeg vil gerne se Bell lykkedes og han har da også haft sine momenter, men især efter FCN kampen sidder jeg tilbage med en fornemmelse af at han kun er god mod de hold, hvor vi har bolden 60-70% af tiden. Jeg syntes ikke han er dygtig nok mod bolden når vi møder klassehold som gerne vil have bolden. Og Greves spidskompetence er jo heller ikke mod bolden, så jeg er lidt bekymret. Kampene i slutspillet kommer helt sikkert til at være make or break hvad angår Bell/Greve som bæredygtigt makkerpar.
   
  • @Kristianbs Ideelt havde vi jo en med Bells færdigheder på bolden og Rados færdigheder i erobringsspillet... Hvert fald hvis man vil spille Greve som den anden derinde.

   Lige pt ser jeg en tricky konstellation uanset hvem JS vælger. Der er pros and cons ved alle valg han pt. foretager centralt på midtbanen.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

---

 • JJOLSEN
 • JJOLSEN
  Betalende bruger
    27. marts 2023   

 • Kunne der komme nogle tal og illustrationer på at det er en god ide at have alle 11 spillere nede i eget felt på hjørnespark og dødbolde omkring feltet.
  Er så træt af at se vores holde, nærmest skøjter rundt ved hjørnespark og vi har endda en keeper der tager med hænder, men han har ingen at spille bolden op til.
  Hvorfor vælger mange trænere denne taktik hvad er fordele og ulemper?
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder