Andreas Pyndt Andersen
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

Har Pyndt en fremtid på Vestegnen?

 
Analyse: Andreas Pyndt blev i sommeren 2022 udlejet til Hvidovre i 1. division, hvor han siden har slået sine folder. Det er blevet til rigeligt med spilletid - og gode præstationer - for topholdet Hvidovre, 3point.dk stiller derfor spørgsmålet om Pyndt har en fremtid på Vestegnen, vel at mærke klædt i Brøndbys gule og blå farver?

    • Andreas Pyndt Andersen
    • Kasper Pedersbæk
      31. marts 2023 - Klokken 07:30
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    31. marts 2023 - Klokken 07:30

Andreas Pyndt står foran et afgørende forår - og ikke mindst en afgørende sommer, hvor hans fodboldmæssige fremtid skal på plads. For den unge midtbanespillers kontrakt udløber i Brøndby, og efter et år i første division på leje hos Hvidovre IF har Pyndt bevidst sig som en af de bedste spillere i rækken på sin position. Så kontrakt og lejeftale udløber samtidig i hvad der giver Pyndt helt frie tøjler til at vælge sin fodboldfremtid.

3point.dk har været en tur i analyseværkstedet for at stille spørgsmålet om Pyndt har en fodboldfremtid på Vestegnen - vel at mærke klædt i Brøndbys gule og blå farver. I denne analyse ser vi nærmere på om Pyndt er Brøndbys kommende 6er.

Marginale minutter i Brøndby, stor rolle i Hvidovre

Pyndt har været i Brøndby gennem mange år, men det er ikke blevet til en voldsom mængde at minutter på banen for førsteholdet. En cameo optræden i det famøse pokalnederlag til Fremad Amager og to supplerende indskiftninger i sæsonen efter er det blevet til før end spilletiden kom hos B93 i anden division og senest i denne sæson hos Hvidovre i toppen af første division.

Det er over flere sæsoner at Pyndt ikke har været i betragtning til Superligatruppen i Brøndby og er blevet skippet afsted på udleje som en konsekvens deraf for at indsamle spilletid andetsteds undervejs.

I indeværende sæson har den unge midtbanespiller været en bærende kræft for topholdet Hvidovre IF, som i skrivende stund ligger til oprykning. Der har været spilletid i 21 af 22 kampe for Pyndt, som har spillet fra start i samtlige af de opgør.

Pyndt har i størstedelen af kampene ageret krumtap på midtbanen i en dyb 6er rolle på et Hvidovre-hold som gerne vil kombinere bolden med korte afleveringer frem i banen. Hans rolle har været at holde gang i boldcirkulationen, og få flyttet spillet op fra den opbyggende fase til mellemspillet før end der skal sættes et skud på, når først bolden er arbejdet op på banens sidste tredjedel.

Ro på bolden

Andreas Pyndts største kvalitet er hans fodboldforstand. Han er en intelligent spiller som er god til at læse spillet, rolig på bolden og teknisk stærk. Roen kommer især til udtryk i situationer hvor Pyndt kommer under pres.