Ole Palmå
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Historisk regnskab i Brøndby: Plus på 83,4 millioner kroner

 
Brøndby IF har netop fremlagt det bedste regnskab i klubbens historie med et plus på 83,4 millioner kroner.

  • Ole Palmå
  • Nanna Møller Karlsen
   3. marts 2022 - Klokken 09:09
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  3. marts 2022 - Klokken 09:09

Brøndby IF har torsdag morgen fremlagt årsregnskab og der er nok at trække på smilebåndene over i klubben. Resultatet er nemlig det bedste i klubbens historie med et plus på 83,4 millioner kroner.

Regnskabet er for året 2021, hvor Brøndby IF blev danske mestre og spillede i gruppespillet i Europa League, samtidig med at salget af profilen Jesper Lindstrøm har skæppet godt i kassen. Men det er værd at bemærke, at resultatet er på trods af de mange corona-restriktioner, der stadig var pålagt de danske Superliga-klubber i en stor del af 2021.

- Kigger man tallene igennem, så vil man se at vores samlede nettoomsætning i 2021 var på 290 mio., hvilket er den højeste omsætning, vi har haft i klubbens historie. Det kommer på baggrund af, at vi vandt Danmarksmesterskabet og deltog i europæisk gruppespil, men også på grund af de strategiske investeringer vi har foretaget igennem de seneste år. Vores fanfaciliteter er i dag blandt de bedste i Europa, og vores digitale platforme har også fået et markant løft, heriblandt vores nye webshop, som vi lancerede i 2021. Vores merchandise-salg slog alle rekorder med et salg på hele 42 mio. kr. mod 26 mio. kr. i 2020, og hele teamet skal have ros for at levere på den store interesse, vores fans har vist, siger administrerende direktør Palmå til klubbens hjemmeside.

- I vores forskellige partnersegmenter oplevede vi ligeledes bred fremgang i alle segmenter, og indtægterne fra partnere og sponsorer steg til 72,6 mio. kr. til trods for, at der er i store dele af 2021 var covid-19 relateret restriktioner.

- Vi kan bryste os af at være gældfri som klub, og vi har en stærk likviditet, så er der mange grunde til at vi kan være meget tilfredse med resultatet. Der er blevet ydet en fantastisk indsats af alle i den sportslige og kommercielle afdeling. De mange Covid-19-relaterede restriktioner, vi blev ramt af i store dele af 2021, blev mødt med stor ukuelighed af alle i klubben, og deltagelsen i Europa Leagues gruppespil var en fantastisk oplevelse, som har lært os en masse og udviklet os som organisation. Alt i alt et historisk år.

Sidst Brøndby præsenterede et posisitvt regnskab var i 2018, hvor klubben leverede et overskud på 10,4 millioner kroner.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Patron
 • Patron   3. marts 2022   

 • Er det bare mig, eller kunne man godt have knyttet en kommentar eller to ifm den altid konstante opbakning fra fans?
  Der nævnes merchandise steg betragteligt, hvilket vel 100% er pga fans.
  Der nævnes stigning i sponsorindtægter og partnere, hvilket jo er et resultat af den eksponering de ved, de får via BIF = fans.
  Slutteligt nævnes udfordringerne ved covid, hvor fans gennem ex ALDRIG ALENE både trøjer og stadionbeklædning støttede klubben i en tid, hvor fansene jo også var ramt af restriktionerne privat.
  Glædeligt med overskud, men en lille kommentar havde sgu ikke skadet.
   
  • @Patron tænker at når merchandise salget bliver nævnt ved tal, er det vel en ret klar henvisning til klubbens fans? Det ville undre mig hvis dem der købte trøjer osv ikke var fans af klubben.
   Et fantastisk resultat. Endelig en strategi der virker og bærer frugt!
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Patron Det gør JB i en artikel på bold.dk

 • Super resultat - En dejlig dag for en (mindre) aktionær og for en fan på stadion gennem mere end 40 år

  Strategi og den sportslig ledelse gør, at jeg ser trygt på fremtiden

  Men fire ting bekymrer mig
  1) FCM:
  Humlebien styrter snart til jorden. Jeg er ikke meget bekymret.
  2) AGF får styr på tingene:
  Fnizzz. Jeg er ikke meget bekymret
  3) FCK får styr på tingene:
  Det virker som om, at der er skruet gevaldigt ned for arrogancen. Og med den nuværende træner spiller holdet fodbold, der er til at holde ud at se på. Med et fan potentiale på 1 mil. er det virkeligt bekymrende.
  4) Ejerforhold i Brøndby:
  Her er jeg meget bekymret.
  * salg af hovedaktionæs aktier, eller kæmpe aktieemition (som bestyrelsen er bemyndiget til) kan resultere i en ny (og uønsket) ejerkreds
  * Overskud kan risikere at sive fra klubben (udbytte og ledelses lønninger)
  1 enig · 1 god kommentar

 • Lasse P
 • Lasse P
  Betalende bruger
    3. marts 2022   

 • Dejligt med et kæmpe overskud. Det kunne vel heller ikke være anderledes med de 100 mio. kr. for europa og de 55 mio. kr. for Jobbe.

  Hvis man regner lidt på det, så forventede vi oprindeligt et resultat for 2021 på ca. -20 mio. kr. Vi fik så 150 mio. kr. ekstra vi ikke havde forventet, og landede således på et overskud på 83 mio. kr.
  Havde vi økonomisk holdt os til udgangspunktet, da det hed - 20 mio. kr. så var vi vel ret beset landet på et overskud på 130 mio. kr. (-20 mio. + 150 mio kr. i ekstraindtægter)
  Da vi i 2021 så ved at vi er sikret flere indtægter, antager jeg at klubben har skruet op for investeringerne, og vi derfor "kun" lander på 83 mio. kr. i overskud.

  Kan man således argumentere for at klubben har investeret 47 mio. kr. ekstra i 2021 i kontraktforpligtelser (nye spillere), faciliteter, Masterclass osv. end man normalt ville have gjort?? (130 mio. kr. - 83 mio. kr. = 47 mio. kr?)

  Ovenstående er lidt langhåret, det ved jeg godt, men hvis det holder, så syntes jeg godt at man kan sige at vi har haft spenderbukserne på i 2021. Det ser jeg som værende positivt.
  1 god kommentar
   
  • @Lasse P
   Tak for den sidste sætning, for jeg var ved at se dig argumentere for at man havde brugt for mange penge. Set i lyset af alle de, der mente, at vi skulle have brugt alle Europapengene på indkøb af spillere der kunne have sikret os Champions League deltagelse.
   Jeg har ikke lyst til at åbne den diskussion igen (specielt fordi det slet ikke er den du lægger op til), for det ser ud som om man har forvaltet pengene fornuftigt og lagt til side til fremtiden.
   3 enige

  Se 9 flere kommentarer

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    3. marts 2022   

 • Dejlige tal at se på. Uanset hvordan man vender og drejer det står Brøndby et markant bedre sted end vi gjorde for 2-3 år siden. Klubben er gældfri, vi har et hold med masser af udviklingspotentiale, er tæt på at sikre os top 6 med fortsat mulighed for både 1, 2 og 3. pladsen. Dertil kommer at de salg vi har lavet i år, kombineret med ekstra bonusser fra f. eks. Jobbe's præstationer i Tyskland, formodentlig også vil gøre 2022 til et år med overskud i regnskabet (Uhre + Frendrup + Børkeeit => ca. 45 millioner i indtægter). Kan vi tilmed sælge en enkelt spiller eller to til sommer og/eller kvalificerere os til et Europæisk gruppespil igen, ja så kan 2022 blive et endnu bedre år.

  Konkurrenterne FCK og FCM har ift. salg præsteret endnu flottere end Brøndby, men hidtil har det ikke evnet at omsætte det store økonomiske forspring til et ligeså tydeligt forspring på banen i superligaen.

  På den lidt længere bane, synes jeg at FCK har de mest spændende unge spillere. Deres strategi virker til at gå i retning af RB Salzburg, hvor man bruger sine kæmpe økonomiske muskler til at købe super-talenter, der er så gode at man kan dominere ligaen totalt, selvom man spiller med et FCN-agtigt hold ift. alder.

  FCM's strategi med at købe stort ind af brasilianere er jeg meget tvivlende overfor. Indtil videre har de solgt lige præcist nul af dem for store beløb til udlandet og pt. er det vel kun Evander, som ligner et kæmpesalg til sommer? Brøndby er lige nu et hold med en kæmpe fællesskabsfølelse, mens FCM fremstår mere som et hold af lykkeriddere på vej videre. Det jeg hidtil har set i 2022 fra FCM ligner ikke et mesterskab. Måske bliver brasserne bedre når temperaturen når over 20 grader, men lige nu virker det usammenhængende det de leverer. Pisto er også et elendigt køb i mine øjne, fordi han skaber en masse uro med sin underlige facon og fordi han så åbenlyst føler sig for fin og for god til klubben. Både han og Maxsø ønsker sig nok til udlandet og en større addresse, men der er en verden til forskel på den attitude de kommer på banen med.

  Derfor: vi har den helt rigtige strategi lige nu og det er bare at hold næsen i sporet. Så skal vi nok langsomt bevæge os op af den skala, hvor Brøndby også kan kræve 10 millioner EUR for en spiller.
  4 enige · 2 god kommentar


 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    3. marts 2022   

 • Lækkert læsning. Det skal helt klart fejres til fodboldtrøje-fredag i morgen.

  Jeg har længe snakket om at skabe et godt fundament. Det krævede først, at vi fik revet alt det gamle ned. Det var vi nogenlunde færdige med i sommer.
  Nu er vi ved at genopbygge det stærke fundament og det går ekstra stærkt, fordi vi vandt mesterskabet tidligere en budgetteret. Det vil blot gøre vores fundament endnu mere stabilt og robust. Og det vil give os mulige for at agere, frem for at reagere.
  Eksempelvis havde vi mulighed for at hente Alves, inden Maxsø blev solgt.
  Det gav os også mulighed for at hente Bell, lige efter Frendrup var solgt.

  Med økonomien vi ser i dette regnskab, tror jeg godt vi kan se en erfaren performancespiller komme til klubben til sommer, hvis åbningen byder sig.

  Jeg er i hvert fald imponeret over, at vi på så få år, går fra konkurs- og nedrykningstruet til største overskud i historien.
  1 enig

 • Der var ventet kanon resultat med indtægter fra Jobbe og Europa på +150 mio:
  + merchandise salg 43 mio mod 27 mio
  + sponsorer salg 73 mio mod 42 mio

  Hvor blev det ikke højere:
  Store investeringer og bonus betalinger for mesterskab og europa.

  Likviditet ender på 68 mio kr hvilket “skuffer” mig da jeg havde forventet +100 mio kr.

  Hvis afvigelsen skyldes rigtig gode ekstra ordinære investeringer, er det godt.

  Det betyder vi har under 2 års drift hvis vi ikke sælger spillere eller kommer i gruppespil - jeg havde håbet vi var lidt højere.

  Er Brøndby en god investeringscase:
  Købpris 285 mio kr ved kurs 0,5
  - likviditet 68 mio
  - værdi trup jvfr. transfermarkt 188 mio
  Dvs man betaler kun 29 mio kr for et stadion, brand, masterclass mm

  Det er rigtigt billigt, så evt bud fra investor kommer til at ligge noget højere.

  Tænk hvad det vil koste at bygge en klub med trup, stadion mm så kommer man ikke langt for 500 mio
  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER