Andrew Hjulsager
Foto: Mikkel Joh / Joh-Foto ©
NYHED

Hjulsager har succes i Belgien: Savner at gå ind til Jump, men Brøndby-retur er nok ikke realistisk nu

 
Andrew Hjulsager har stor succes i belgiske KV Oostende. Til sommer har han kontraktudløb, men en retur til Brøndby IF er næppe realistisk allerede nu.

  • Andrew Hjulsager
  • Nanna Møller Karlsen
   10. januar 2021 - Klokken 13:26
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  10. januar 2021 - Klokken 13:26

25-årige Andrew Hjulsager har efter nogle svære år i Celta Vigo virkelig fået gang i tandhjulene i belgiske KV Oostende. Danskeren er nøglespiller, får masser minutter, bidrager offensivt og nyder sin rolle, fortæller han i et interview med 3point.dk.

- Holdmæssigt synes jeg det har været en godkendt sæson indtil videre. Vi ligger godt til i tabellen, og har gode muligheder for at komme i slutspillet. Personligt har det også været i orden, jeg har været meget afgørende for vores hold primært med assist, siger Hjulsager til 3point.dk.

- Det er dejligt at jeg har en vigtig rolle igen. Efter et par sæsoner i Spanien, hvor jeg kun spillede 30 kampe på to og et halvt år meget uregelmæssigt, var det lige hvad jeg havde brug for.

Den tidligere Brøndby-profil har også båret anførerbindet for Oostende flere gange.

- Sidste gang jeg bar anførerbindet var vel som U/17-spiller under John Ranum, så det er fedt at prøve det igen. Jeg kan godt lide det ekstra ansvar, som ligger i det.

Overordnet set er det en Andrew Hjulsager, som har lært ekstremt meget siden skiftet fra Brøndby IF til Celta Vigo for snart fire år siden.

- Jeg har nok rykket mig på alle punkter. Jeg lærte rigtig meget i Spanien. Både fodboldmæssigt på grundd af niveauet, hvor jeg fik prøvet mig af mod nogle af verdens bedste spillere, men også hvordan man håndterer svære perioder. Ting som jeg godt kunne have brugt, da jeg kom op på førsteholdet som 18-årig i Brøndby.

Savner at spille for Sydsiden

Andrew Hjulager står med gode kort på hånden. Han er velspillende og har leveret to mål og seks assists indtil videre i sæsonen, og så har han kontraktudløb til sommer. Der er flere muligheder i spil.

- Klubben har 1 års option på mig, som de kan benytte sig af. Vi er i snak med dem om en ny kontrakt, og så er der en masse interesse fra andre klubber, siger han.

Han udelukker ikke at vende tilbage til Brøndby IF en dag, men tror ikke det er realistisk til sommer, da han satser på at blive i udlandet.

- Det kunne være fedt at vende tilbage, jeg saver at gå ind til Jump og spille foran Sydsiden, men jeg tror ikke det er realistisk lige nu.

Men selvom det ikke er realistisk med en Brøndby-retur om et halvt år, følger Hjulsager interesseret med i udviklingen i sin tidligere klub. Han er glad for at se talenterne få chancen.

- Jeg har fulgt med alle årene. Det er klart, der har været en stor forandring efter Zorniger, men jeg synes det er gået godt. Jeg havde selv Niels (Frederiksen, red.) to år på U/21-landsholdet og han er en utrolig dygtig træner. Det er dejligt at se hvordan han giver en masse unge chancen.

- Jeg har altid tænkt på, hvor mange talenter der er gået tabt i Brøndby, spillere som jeg selv også spillede med i ungdommen. Så det er godt at se, at de kigger mere den vej igen, slutter han.

Herunder kan du se Hjulsager score en flot kasse for Oostende. 


Medie af: TV3 SPORT


Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    9 dage siden   

 • Hjulsager er vel med rette, et af de mange talenter Zorniger bliver kritiseret for ikke at bruge. Sandheden er jo, at Zorniger brugte mange af vores egne talenter i starten, men at Troels Bech ikke fik forlænget deres kontrakter i tide. Jeg husker Hjulsager som en spiller, der simpelthen ikke kunne komme hurtigt nok videre fra Brøndby - så det runger, når jeg læser om at han savner Brøndby.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     9 dage siden   

  • @Saesonkort kunne ikke være mere enig her :) føler lidt gamle BIF spillere på den måde også lidt sikre sig en løn sikring til senere hen i livet. Som for dem er en god sikkerhed for ældre spillere at falde tilbage på, alt respekt for dem. Men den strategi vi har haft under CV, med de unge får plads, er jeg meget enig i det du skriver, for selvfølge handler det at de sælger dem selv, og var man så vild for komme hjem og spille, så skal man gøre det når de ikke er færdige som spillere og vi skal bruges som et økonomisk sikkerhedsnet, det ville være 10000 gange federe en spiller, valgte komme hjem og rent faktisk kunne hæve standarden. For mig er det NO GO, vi skal have dem når de er gode eller bedst ikke når de har mistet fart og energi. Vi har brug for have nogen der vil det lidt ekstra, og i den strategi, kan jeg hundred % følge CV i. Dog er der så enkelte spillere jeg kan se en værdi i, blandt andet Mike Jensen, jeg tror han vil kunne hæve spillet en tand. Det samme kan jeg se en målmand kan gøre, men ikke dem i offensiven, da farten her er meget mere afgørende.
   1 god kommentar
   
  • BoE
  • BoE   9 dage siden   

  • @Saesonkort
   
  • joker
  • joker   5 dage siden   

  • @Saesonkort

   Det er jo svært at vide hvad de unge talenter blev tilbudt. Det skal selvfølgelig være attraktivt både økonomisk og med aftale om salg på given tidspunkt.
   Jeg kan ellers godt lide Troels Bech, men det er jo i dag tydeligt han ikke er en særlig god sportschef.
   2 enige

  Se 4 flere kommentarer

 • joker
 • joker   5 dage siden   

 • Dejligt at høre han har fundet rette hylde (på nuværende tidspunkt).
  Spilletid er alfa og omega :)
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder