Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Jesper Sørensen: En forholdsvis solid kamp mod et godt hold

 
Selvom det ikke altid er kønt, så er en sejr en sejr, og Brøndby tog alle tre point med hjem fra en svær aften i Midtjylland. Ifølge Cheftræner Jesper Sørensen var det vigtigt, at Brøndby kunne snuppe sejren på en svær udebane.

  • Anders Villaume Vestergaard
   20. august 2023 - Klokken 21:08
 • Anders Villaume Vestergaard
 • Anders Villaume Vestergaard
  20. august 2023 - Klokken 21:08

- I dag fik vi vist, at vi spiller en forholdsvis solid kamp mod et godt hold på et svært sted, selvom de havde nogle spillere ude.

Sådan beskrev Brøndbys cheftræner, Jesper Sørensen, sejren over FC Midtjylland på udebane i mixed zone efter kampen.

- Det var en meget lukket kamp, hvor man enten prøvede at stresse modstanderen lidt i det høje pres, ellers faldt man lidt under og prøvede at beskytte sig selv, sagde Jesper Sørensen og fortsatte.

- Kampen åbnede sig dog mere op. Der var god intensitet i kampen, og der var hårde dueller og nærkampe, men det tekniske spil blev trumfet af det fysiske. Specielt i starten.

Brøndby kæmpede med at få det offensive spil til at hænge sammen i store perioder af kampen, men Midtjylland gjorde det samme, og Brøndby-træneren noterer sig, at Brøndby havde de største chancer. 

- Jeg synes overordnet set, at vi havde de største chancer. Måske endda det største overskud som kampen skrider frem.

En, der i hvert fald havde det sidste overskud, var Nicolai Vallys, som scorede sit femte mål i fem kampe, og Jesper Sørensen var da heller ikke sen til at rose den målfarlige offensivspiller.

- Jeg er glad for, at vi ikke længere taler om, hvor Vallys skal ligge på banen, men i stedet at han kommer frem til chancerne. Det er vi selvfølgelig glade for, for han er en superdygtig spiller.

- Vi er på vej til at finde et endnu bedre set up omkring Vallys, og jeg synes, man kan se, at spillerne er ved at finde en god rolle og tryghed i de positioner, de har, og så kommer han jo også til at blomstre ekstra meget. 

Brøndby ligger i skrivende stund på tredjepladsen i Superligaen med 9 point efter fem kampe. 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    20. august 2023   

 • JS har tit og ofte fået kritik af hans indskiftninger/manglende-sene indskiftninger, i dag er indskiftningerne kamp afgørende!

  Virker til JS stille og roligt er ved at få skik på holdet, og han ved hvordan vi er bedst..

  Appellerer til vi måske giver JS lidt ros, synes der er tegninger til en stærk stærk defensiv, og en offensiv der gerne vil frem og presse, og som skaber chancer..
  16 enige · 9 god kommentar
   
  • @19Magic64 det er meget at bede den offentlige internetdomstol om.

   Men du har ret i at defensiven har set solid ud i de sidste to kampe. Og det er godt ift. at bygge videre på.
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @19Magic64 Lidt polemisk kan man sige, at Vallys nuværende kvalitet og betydning udstiller, hvor forkert han har været brugt af JS tidligere.

   Jeg er glad for, at JS turde holde fast i Wass/Greve i dag, og forhåbentlig ser vi frem mod et mere offensivt udtryk.
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @19Magic64,

   Ros er hermed givet - for første gang, så vidt jeg lige husker, tør han være proaktiv med sine ændringer, og det vinder kampen.

   Lad os håbe at han lærer af det, for så har han fået gjort noget ved sin største svaghed.
   
  • @19Magic64 - Jeg er helt enig i at JS skal have ro. Det har været min mening fra start.
   En anden ting er, at den ro du og også jeg appellerer til, har han haft hele tiden. Jeg tvivler meget stærkt på, at han sidder og læser med her:-) :-)

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @19Magic64 Du har ret. Jeg vil dog mene, at kritikken har været berettiget. For mig, er det en gåde, at Wass skulle bruges i forsvaret, i så lang tid. Men, på den anden side. Så skulle han vel se Bell og de andre an..
   Synes han har taget lidt for lang tid om, at finde sine kerne af spillere/sotere spillere fra.

   Kan vi få 6 point i de næste 2 kampe. Så har det lige pludselig været en super god sæson start, med et snit over 2 point pr. Kamp. Og så skal Jesper Sørensen også have arbejdsro!

   Så ros til Jesper, for de seneste kampe! Og vinder han de 2 næste. Så ser sæsonen ret lovende ud!.

   Man går hurtig fra skurk til helt, og omvendt, på vestegnen :-)
   1 enig · 1 god kommentar

 • Det var sgu ikke et særlig godt FCM hold i dag. Men man kan nu engang kun slå dem man møder.

  Jeg synes for første gang efter systemskiftet, at der er noget der peger en smule fremad. Defensivt har Alves og Rasmussen taget taktstokken, og offensivt bliver Vallys (endelig) sat i de situationer, hvor han kan blive afgørende. Lige nu holder Vallys os flydende, men der skal snart være flere spillere ser chipper ind i offensiven.
  8 enige · 4 god kommentar
   
  • @Klipklapperen jeg er meget enig. I det hele taget har vi 3 i den bagerste kæde der alle er fornuftige på bolden.

   Derudover får vi også snart en bedre keeper ind mellem stængerne.
   Selvom TM selvfølgelig skal have kredit for hans redninger.

   God aktion af Divkovic ved målet.

   Igen en glasset-er-halvt-fyldt-oplevelse

   (Og ja-ja det er på en lidt billig baggrund i dag med FCMs skader og karantæner samt kamp i midtugen.)

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Klipklapperen - Ja Vallys gør det godt, men også fordi at andre spillere er medvirkende til det. Igår havde Divkovic den næstsidste fod. Og sådan kan jeg blive ved.

 • Solz
 • Solz   20. august 2023   

 • Dejligt at resultaterne begynder at indfinde sig. Det hakker stadig, synes jeg, men bedre resultater og øget selvtillid kan gøre underværker.

  Jeg håber jo at JS modbeviser al min skepsis, ligesom Niller gjorde, fordi dengang var jeg også længe skeptisk, dog i lidt mildere grad.. Jeg er stadig skeptisk, men jeg synes generelt vi er dygtigere end før pausen, trods alt. Og som tidligere nævnt, fornuftige resultater og selvtillid kan gøre meget i forhold til fremgang.
  4 enige · 4 god kommentar

---

 • Ja, jeg holder også bare min kæft fra nu af. Jeg var klar på at få en ny træner for et par uger siden. Synes det er imponerende, at tage til herning og vinde.
  .... og næste gang det regner mere end 3 uger i træk, skal jeg nok lade være med at råbe om fyringer, for det bliver vejret nok ikke bedre af.

  Og fedt at se Alves, som jeg havde afskrevet, være vores bedste midtstopper flere kampe i træk!
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     20. august 2023   

  • @Leo_Beenhakker Tror Alves har taget røven på de fleste!
   -virkelig fedt med disse succeshistorier..

   Har et lille håb, Divkovic kan gøre det samme..
   4 enige · 1 god kommentar

 • Joblar
 • Joblar   20. august 2023   

 • Altså nu ændre en kamp man vinder i Herning mod et forholdsvis svagt FCM hold jo ikke på at der stadig er en masse at gå på, men og der er et men, det har set en smule bedre ud de sidste to kampe, og er glad for 2 clean sheets i streg, og selvfølgelig de tre point, lad endelig stimen fortsætte.

 • Dejligt med en sejr, selvom spillet ikke var særligt godt, jeg havde gerne solgt denne kamp for et uafgjort.
  Jeg syntes, vi taktisk udmanøvrere FCM, ved at sættes Rado op som 8er med Wass som 6er, hvilket grundlæggende også fører til målet, ved Rados 3. Sidste fod. I den periode fik vi overtaget.
  Det er første gang jeg har set det fra fra JS.
  Derudover lader det til at han er begyndt at forstå, at der grundlæggende ikke er luft nok i holdet end 70 min, hvor han i denne kamp, var proaktiv og fik elimineret de personlige fejl, ved udskiftningerne.
  Jeg sad, for første gang i JS’ periode og tænkte, os scorer de sgu ikke på, det kan kun være på en dødbold eller et flug. For taktisk var vi sat godt op i dag.
  Der er klart mere at gå på i det fremadrettet spil, hvilket skal forbedres, men at starte med at holde nullet, er altid en god start.
  Som jeg ser det er det JS’ svendestykke, for defensivt og balancen i holdet var virkelig god. Vi vinder derudover på alle parametre XG, XGOT og XG i åbentspil, men taber dog på XG på dødbolde, hvilket også var den følelse jeg sad med.

  2 enige · 1 god kommentar

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    20. august 2023   

 • Jesper Sørensen skal med rette have ros for, at tage tyren ved hornet og skifte tidligt ud. Det er vigtigt, at han ikke lader sig bremse af hellige køer på vejen.

  Personligt er jeg helt oppe og flyve over vores 3-back-kæde, som jeg ville holde fast i, uanset hvem som kommer tilbage fra skadesperiode. Jeg er også helt pjattet med Vallys i en fri 10-position.

  Greve halter alvorligt stats-vice, så der mener jeg vi skal have en version 2.0, samt på venstrebacken som virker noget hovedløs på banen. Ohi bør starte på bænken i næste kamp, for at der er en ærlig og fair konkurrence i truppen.
  2 enige

 • Flot taktisk setup af JS, der neutraliserede FCM offensiven. Selv om FCM havde flere ude, mener jeg at det var vores taktik der gjorde dem dårlige. På bolden er det dog en af vores dårlige kampe, med rigtig mange boldtab. Men så længe defensiven ser godt ud og holder nullet, er det jo garanti for point, og hvor selv en enkelt scoring af Vallys er tilstrækkelig til 3 point. Jeg bemærkede at Ohi i store dele af kampen spillede i midten med Valleys på kanten, det tror jeg er opskriften på at få Ohi på måltavlen. Bemærkede iøvrigt at Divkovic havde to pasninger som oplæg til Vallys scoring. Og at Divkovic ikke havde defensive problemer, det lader til at være endnu en god omskoling.
  1 enig
   
  • @DoctorEnigma Ja, Divkos første aflevering spildter deres forsvar ad, og desuden er Rado, blevet 8er og løber ud i det rum, som spiller den tilbage til Divko, som river deres defensive midt op, hvor vi grundlæggende står med 2 mand til at sparke den ind.
   Divko har flere dimensioner i sit angersspil som wing end Blas, som jeg tror vi kan drage nytte af.
   Desuden er han piv hurtigt. Han mangler selvfølgelig lidt i det defensive, men ikke mere end han lære.

  Se 1 flere kommentarer

 • Jeg er helt vildt overrasket over de kommentarer jeg læser. Så vi samme kamp? Det var en horribel præstation og igen var det røv kedeligt. Vi spillede imod et decimeret FCM hold, som også havde spillet i midtugen. Vi tør INTET og ligger intet pres på FCM. Vores hold spiller stadig uden 1-2 afleveringer eller nogen følelse af de ter et hold som kender hinanden.

  Jeg var glad for, at se Ohi i midten og Vallys på siden, men Ohi spillede igen elendigt og uden selvtillid. Kvistgården havde lidt en offday og var lidt uheldig med ikke at score. Udskiftningerne endte med, at virke men det var underlige udskiftninger. Først rykker man Kvistgården ind i midten for så at udskifte ham 5 min senere. Divkovic virker som et bedre valg offensivt end Blas, men vi ved stadig ikke helt hvor god han er defensivt. Forsvaret ser bedre ud, men det er for meget defensivt arbejde af vores wingbacker. Lige pånær Divkovic, så kom de endnu engang ikke rigtig med noget.

  Holdet spiller generelt ideløst og jeg kan slet ikke se vi taktisk har rykket os. Marginalerne har været på vores side og havde Lyngby ikke fået rødt og FCM været i stærkeste opstilling, så kunne vi nemt have stået uden point i de kampe. Det virker ikke som om tingene går hurtigt nok i den rigtige retning og jeg er bange for vi meget hurtigt kan se krisen komme igen. Udover et par sejrer, så har spillet ikke udviklet sig. Vi laver enorm mange boldtab, dårlige afleveringer og ideløse afleveringer fra side til side. Det er røv kedeligt og slet ikke holdbart. Niveauet var horribelt og det ændrer en sejr ikke på. Det var hovedrystende dårligt i store dele af kampen.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     21. august 2023   

  • @BrianGideon, dine pointer er alle valide!
   1 enig · 3 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @BrianGideon ah, jeg synes nu de fleste er ret afmålte i deres jubel over sejren i går og Lyngby i forrige uge.

   For mig er det positive kort fortalt at vi vinder begge kampe samt at vi er det bedste hold på banen (også før Lyngbys udvisning) mod to dygtige modstandere.

   Men nej, træerne vokser ikke ind i himlen
   1 enig
   
  • @BrianGideon Havde dette været en kamp mod Vejle. Så helt fair. Men, det er FCM på udebane.
   Vi behøver ikke, at kunne kører FCM over på udebane. Både FCN og PSE vil være super tilfreds med en tilsvarende præsentation derovere.

   Vi vinder, samt holder en højere XG end FCM. Det er flot, uanset, hvor grimt det så ud. Sådan er fodbold også.

   Men, spiller vi samme kamp mod Hvidore og Vejle. Så er det noget helt andet! Det tror jeg dog ikke, at vi gør.
   1 enig
   
  • @BrianGideon det kan også være, at dit fodboldøje slet ikke er trænet nok til, at kunne se, de ændringerne der er sket. For der er skam sket ændringer.

   Der er også mange hvis'er i dit indlæg.. Hvis Lyngby ikke havde fået rødt, hvis fcm ikke havde skader.. Det er lidt svært at tage seriøst.

   Ligesom andre brugere henviser til, så synes jeg at jublen over sejren er ret afmålt. Folk er glade for 3 point på en svær udebane og endnu et clean sheet. Både spillerne, træneren og majoriteten af fans er godt klar over, at der er mere at arbejde på.

   Men det er godt, at du kan komme her og fortælle alle os andre, hvor uduelige vi var i går.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder