Foto: Freja Borne ©
NYHED

Jesper Sørensen: Har gjort masser af overvejelser om Masterclass

 
I BrøndbyLyd uddyber cheftræner Jesper Sørensen, hvorfor det er blevet til forholdsvis lidt spilletid til talenter som Oscar Schwartau.

  • Per Bang
   28. juni 2023 - Klokken 12:28
 • Per Bang
 • Per Bang
  28. juni 2023 - Klokken 12:28

Der laves ofte statistik på Superliga-klubbers brug af akademitalenter og unge spillere. I disse statistikker for sæsonen 2022/23 ligger Brøndby ofte i bunden. Det har rejst en del kritik og spørgsmål blandt medier og klubbens fans. Spørger man cheftræner Jesper Sørensen, er det fair at diskutere brugen af klubbens unge spillere.

- Det synes jeg er helt rimeligt at spørge om faktisk. Fordi det har jeg jo selvfølgelig gjort masser af overvejelser om. Det er jo ikke sådan, at det er helt uovervejet.

- Man kan jo ikke bare blive ved med at træne, og så sige, ja, men der er et stykke. Hvis man aldrig får muligheden, så vil der jo altid være det stykke.

 

Oscar Schwartau
Fankritikken, af den manglende spilletid til talenterne, har været størst, når talen er faldet på 17-årige Oscar Schwartau. Til manges overraskelse debuterede Schwartau som starter i sidste sæsons superliga-premiere under tidligere træner Niels Frederiksen. Schwartau spillede regelmæssigt i efteråret 2022. Efter Jesper Sørensen tog over som cheftræner i starten af 2023, er det blevet til ialt 64 minutters tid på banen for det unge talent. Sørensen uddyber.

- Jeg synes ikke, at Schwartau havde sin bedste periode træningsmæssigt, da vi kom ind i slutspillet. Og jeg vil bare sige, at hvis unge spillere skal have muligheder på et Brøndby-hold i mesterskabsspillet, så skal det være, hvor de er stærke. Og vi så heldigvis en rigtig god opadgående kurve med Oscar. 

- Oscars udvikling har været positiv og rigtig god. Specielt her i foråret. Og det er ikke nogen hemmelighed, at når du er 16-17 år, så er der også forskellige perioder, også kropsmæssigt, du går igennem.

- Han havde en periode, hvor han også havde taget en del kilo på, fordi han havde løftet vægte og arbejdet med den del af at udvikle sin krop. Det er rigtig godt, men det gjorde også, at han lige skulle vænne sig til at trykke den power ud af en større krop. Det synes jeg, at han begynder at få fat i nu.

 

Det er før set, at unge akademispillere, efter en god start på Superligaholdet, ryger ind i en bølgedal, før de kommer tilbage igen. Det er også historien med andre Masterclass-talenter som Jesper Lindstrøm og Mathias Kvistgaarden.

- Det vigtigste for mig er, at Oscar bliver en rigtig dygtig spiller. Og det er jeg helt sikker på, at han bliver.

 

Ludwig Vraa-Jensen

Efter en dårlig start på Mesterskabsspillet havde Brøndby, i mange fans’ øjne, tidligt udspillet sin rolle. Med en håndfuld kampe igen, var det umuligt at nå en plads, der kunne sikre europæisk deltagelse. Reaktionen fra fans kom prompte; spil de unge, de er fremtiden. 

 

En af de unge er forsvarskaptajn og Masterclass U19-anfører Ludwig Vraa-Jensen. Spørger man cheftræneren, er det dog en lidt forsimplet måde at se tingene på.

- Hvis Ludwig skal ind og have debut, så skal det være en periode, hvor han har haft et regelmæssigt forløb med førsteholdet. Han har haft en lang periode med U19-kampe og med landskampe, hvor han også har været hårdt belastet. Han har spillet mange kampe og haft lidt knæproblemer undervejs.

- Vi har syntes, at hvis ikke han er 100% klar, skal han ikke op og overmatches, men matches hårdere i hverdagen. Hvis du ikke er 100% fysisk på toppen, så er det for stor risiko at løbe. Spillerne skal nok nå det. Vi tror på dem. Vi har kæmpe tro på dem

 

Et Brøndby-hold i underskud
Jesper Sørensen fortæller, at det er nemmere at præstere som en ung spiller, når holdet er godt kørende. ‘'Godt kørende' har ikke betegnet Brøndbys form i slutningen af sæsonen.

- Vi skylder dem ikke bare at kaste dem for nogle opgaver, som de har alt for svært ved at løse. Vi må også sige, at der selvfølgelig også har været pres på i det her Mesterskabsspil, hvor vi heller ikke i ret mange kampe har haft kæmpe overskud som hold. Det er også det, der drejer sig om.

 

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • BrianV
 • BrianV
  Betalende bruger
    28. juni 2023   

 • Efter en sæson hvor Js skulle nå at komme i top 6 og derefter skulle placere holdet på en attraktiv plads i Mesterskabsspillet, så forstår jeg godt den manglende brug af unge spillere (etc. Schwartau). Men med en ny sæson og flere muligheder for at afprøve talenterne, er det min klare forventning at se betydelig mere spilletid til de unge spillere.
  2 enige

 • Det var godt nok heldig timing, at Schwartaus opadgående formkurve til træning faldt sammen med CV’s udtalelse om, at det var en fejl at Schwartau ikke havde spillet…
  3 enige

 • Da vi skiftede schwartau og derefter Slimane ind i udekampen i Viborg, så begge spillere tunge og langsomme ud og vi mistede fuldstændig grebet om kampen.
  Jesper Sørensen har fuldstændig ret i det han giver udtryk for om MC spillere, det har også været tydeligt i de få Future kampe.
  1 enig
   
  • @Fotosyntese Schwartaus indhop i Viborg var dårligt, men det var de øvrige spilleres også. Og tendensen med at tabe kontrol over kampen er set over hele sæsonen, så kan næppe tilskrives Schwartau.

   Derudoverer det jo JS, der har bragt Schwartau i en situation, hvor han kun har fået spilletid i én U19 kamp hele foråret. Så er det altså svært, at træde ind i en kamp og gøre en positiv forskel.
   1 enig · 1 god kommentar

---

 • Vorherre bevares, stop digging..
  1 enig · 1 god kommentar

 • Det er elendige undskyldninger for ikke at give tid og plads til de unge fra MC. Tager man Schwartau har han vist, hvor målet står. selv med meget begrænset spilletid.

  Kvist, Vraa også sagtens have fået nogle minutter frem for nogle af de andre, som intet har vist og virker langt fra kampform.

  Håber JS snart kommer frem til et fast koncept og spilletid for holdet, gerne hvor man kigger på hvor holdet er stærkest. Holdet har klart en styrke offensivt, derfor giver det ikke mening at spille med 5 defensivt, så man må flytte de bedste spillere på uvante pladser. Nu har man chancen for at styrke defensiven og den central midtbane, så de offensive spillere kan få lov til at spille hvor de er bedst og som man så da JS kom til.
  1 enig
   
  • mimor1
  • mimor1   28. juni 2023   

  • @olemartin.dk det vil altid være svært med en træner som ikke ved hvor hans spillere er bedst.
   Han ved f.eks ikke om Vallys er bedst som 6er eller om det er længere fremme. Det er sgu skræmmende
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Kunne jo være, at det blev nemmere for MC spillere at falde til på førsteholdet hvis førsteholdet skiftede system/koncept lidt sjældnere OG system/koncept bare mindede lidt om det MC spillerne kender fra MC.....
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Marc Johnson Men det ville jo muligvis kræve en decideret strategi !?
   4 enige · 2 god kommentar
   
  • Solz
  • Solz   28. juni 2023   

  • @Marc Johnson Enig. Yderligere ville det nok også hjælpe gevaldigt, hvis klubben reducerede førsteholdstruppen til max 25 spillere. Der er så mange fejlkøb, der åbenlyst står i vejen for vores talenter. Man kommer som træner nemt til at bruge en mere erfaren end et talent, hvis der er for mange breddespillere i truppen, som Laudrup sagde dengang han lugede ud i førsteholdstruppen.
   2 enige · 2 god kommentar

---

 • Joblar
 • Joblar   28. juni 2023   

 • Få nu for h...... CV og JS ud af klubben de har intet som i intet præsteret, nok må være nok, sker selvfølgelig ikke, venter stadig spændt på at høre CV's analyse og evaluering af sidste sæson, men hey den kommer nok aldrig, nu skal vi høre om højere hylder og om at vi skal gå ud af transfer vinduet forstærket, Jesus christ har vi ikke hørt det flere gange før, sikke et cirkus.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Pinligt svar Jesper:

  Jesper Sørensen fortæller, at det er nemmere at præstere som en ung spiller, når holdet er godt kørende

  SVAR: DERFOR valgte du sætte Oscar ind i en kamp hjemme med 10 min igen og bagud 0-4, det er et godt boost at give en ung mand, som du nævner mangler selvtillid, det er et KÆMPE selvmål af dig JS, når du gør det modsatte hvad du mener ikke er godt for et ungt stortalent. Du burde ikke være BIF træner

 • Fine reflektioner og overvejelser fra JS, i podcasten forklarer JS også hvad der kan ske når en ungdomsspiller bliver overmatchet og at det er de bedste som spiller.
  2 enige · 1 god kommentar

---

 • Håber han har gjort sig en overvejelse om at bruge vores største talenter
  De bliver ikke mere værd af 10 min engang imellem.
  I alle klubber i verden, pånær Brøndby, tør man godt bruge en 16-17 årig spiller fast, uden at være bange for om de falder igennem. Vi er en professionel fodboldklub og der skal ikke gå mere curling i det.
  Rigeligt at vi smed en træner ud fordi han valgte spillerne skulle kunne løbe solen sort
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
   Top gode
     1. juli 2023   

  • @mimor1 --I alle klubber i verden, pånær Brøndby--

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder