Joe Bell
NYHED

Joe Bell og New Zealand skal ikke til VM

På trods af stor dominans i både spil og chancer tabte New Zealand den afgørende VM playoff-kamp mod Costa Rica. Dermed går Joe Bell fra Brøndby IF glip af slutrunden i Qatar.

• Joe Bell
    • Steen Sørensen
      15. juni 2022 - Klokken 06:00

Da New Zealand vandt Oceaniens VM-kvalifikation - og dermed var klar til en playoff-kamp mod Costa Rica om en plads ved slutrunden - var Joe Bell en af de bærende kræfter på holdet. Det var Brøndby-spilleren endnu en gang, da den omtalte playoff-kamp blev spillet tirsdag aften i Qatar.

Bell kom godt ind i kampen, tog fat i taktstokken og var den måske mest dominerende spiller på den centrale midtbane. I det hele taget blev det en kamp med New Zealand i den dominerende rolle, men det var Costa Rica, der kunne juble efter dommerens sidste fløjt.

Costa Rica fik en drømmestart med en scoring ved Joel Campbell fra CF Monterrey i Mexico allerede i 3. minut. Kiwierne kom sig dog hurtigt over det chok og dominerede resten af kampen stort. Ikke mindst i første halvleg.

New Zealand havde et stort spilovertag og kom frem til rigeligt med chancer. Chancer nok til, at de burde have vendt opgøret, men de har kun sig selv at takke for, at det ikke blev til scoringer. Det hele endte med en sejr på 1-0 til Costa Rica.

Undervejs havde New Zealand ikke held med et par VAR-afgørelser. Først blev en scoring annulleret for et frispark i en nærkamp udner opspillet, og siden blev et gult kort i 67. minut til Kosta Barbarouses konverteret til rødt efter blot syv minutter på banen.

Joe Bell fik fuld spilletid mod Costa Rica, og det samme gjorde Brøndby-spilleren i den første af to opvarmingskampe til tirsdagens opgør. Den 5. juni stod New Zealand overfor Peru i Barcelona og tabte 1-0. Bell var en af fire spillere, der blev sparet, da det den 9. juni blev 0-0 mod Oman i Qatar.

Med sejren blev Costa Rica det sidste og 32. hold, der kvalificerede sig til VM-slutrunden i Qatar senere på året, mens New Zealand og Joe Bell må blive hjemme.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.