Joe Bell
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Joe Bell tror på godt udgangspunkt

 
Brøndby IF møder torsdag aften schweiziske FC Basel på hjemmebane. Et opgør hvor hjemmeholdet er vurderet som underdog. Ifølge Joe Bell er der dog gode chancer for, at de blå/gule kan gøre det godt - specielt med fansene i ryggen.

  • Joe Bell
  • Adam Emil Mossin
   3. august 2022 - Klokken 23:30
 • Adam Emil Mossin
 • Adam Emil Mossin
  3. august 2022 - Klokken 23:30

Brøndby IF kunne efter FC Midjyllands pokalsejr gå på ferie vel vidende at der var europæiske kvalifikationskampe i sigte. Efter den samlede sejr mod polske Pogon Szczecin venter nu FC Basel i tredje kvalifikationsrunde.

Brøndbys Joe Bell blev i januar hentet til klubben og var derfor ikke med i Europa League-kampene i efteråret 2021, og har førhen ikke spillet særligt mange kampe i hverken europæiske gruppespil eller kvalifikationskampe. Det kunne han dog se frem til i denne sæson. Adspurgt om han før sæsonstart ser de europæiske kampe som noget ekstraordinært, svarer Joe Bell:

- Helt klart. Alle kampe er specielle, men det er en chance for at spille mod hold fra andre lande, hvilket altid er fedt, se hvordan de spiller og spille mod forskellige spillere. Jeg tror det står klart for de fleste spillere, at europæiske kampe er sjove og unikke oplevelser. Atmosfæren sidste uge mod Pogon (Szczecin red.), specielt hjemme, var fantastisk. Vi har også mange gode kampe i Superligaen, og de er ikke så forskellige igen. Men de europæiske kampe er helt sikkert et highlight, hvor man gerne vil gøre det godt.

Modstanderen er altså denne gang FC Basel, som flere nok har kendskab til end sidste rundes modstander. Også Joe Bell er godt forberedt på torsdagens modstander.

- De er et rimelig kendt hold. I øjeblikket spiller de med et ret ungt hold, ligesom os, så jeg tror det bliver et rimelig intenst opgør med en masse talent på banen. Hvem der er favoritter? Jeg går altid ind til kampe med en fornemmelse af, at vi er favoritter - det er den indstilling, som vi vil tilgå opgøret med.

I modsætning til sidste runde starter Brøndby IF nu på hjemmebane, og slutter i Schweiz. Kan det gøre en forskel?

- Jeg har kun haft et par europæiske optrædener, men jeg ved det kommer til at ændre opgøret end smule, men jeg synes, det er en rigtig god mulighed for at vise os frem i første kamp (mod FC Basel red.). At spille på hjemmebane med fansene er kæmpestort for os, og det kommer til at gøre en stor forskel.

Der har været en del rotation på Brøndby-holdet allerede i starten af sæsonen. Med et hvil til den midlertidige anfører Josip Radosevic i kampen mod Silkeborg IF i søndags, fik Joe Bell chancen fra start på sin foretrukne position, liggende alene på den defensive midtbane, hvilket har fået fans til at kalde på mere Joe Bell i den nærmeste fremtid efter en god præstation. Adspurgt sin egen forventede rolle til torsdagens kamp mod FC Basel siger Brøndbys nr. 6 følgende:

- Ikke så forskelligt som alle andre kampe. Jeg vil bare gerne være tilgængelig og gøre hvad Niels beder mig om, og hvad mine medspillere beder mig om, og så gør jeg det og giver det mit fulde fokus. (...) Uden at give for mange hints er det også resten af gruppens holdning, at vi allesammen er tandhjul - en del af maskinen, og så gør vi hver vores job. Så det er helt, som det plejer.

For mange fans er det vigtigt at gøre det godt ude i Europa. At vise klubbens farver frem på lægterne, og så håbe spillet på banen matcher den høje intensitet på Sydsiden og resten af stadion. Ligesom fansene betyder europæiske kampe også en del for spillerne. Europæiske målsætninger er også noget, der rangerer højt hos Joe Bell.

- Det vil være en drøm at spille i de europæiske turneringer. Før jeg kom, havde gutterne perioden i Europa League, som er fantastisk, hvilket også er noget vi gerne vil kopiere i år. Det har et stort fokus for os at gøre det godt og gå videre til Conference League, samtidig med at vi balancerer kampene i Superligaen. Jeg glæder mig meget til i morgen, ligesom jeg gjorde sidste uge.

Spørgsmålet er så nu om Brøndby får det så svært som forventet, når de møder seedede modstandere i de europæiske kvalifikationsrunder, eller om Joe Bell og resten af holdet slår det schweiziske storhold FC Basel og tager et skridt videre mod endnu et europæisk gruppespil.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Er vild med Joe's mentalitet.

  Citater som:

  "Hvem der er favoritter? Jeg går altid ind til kampe med en fornemmelse af, at vi er favoritter - det er den indstilling, som vi vil tilgå opgøret med."

  Og

  "Uden at give for mange hints er det også resten af gruppens holdning, at vi allesammen er tandhjul - en del af maskinen, og så gør vi hver vores job."

  Gør en glad at læse.

  4 enige · 4 god kommentar
   
  • @RommeTilPhiriOgSå kunne ikke være enig med dig, elsker også spillere med en vindermentalitet, det skaber et vinderhold.

 • Joe Bell gjorde det rigtig fint i Silkeborg, men mon ikke Rado starter eftersom han fik en hviledag. Jeg vil være ked af at se dem begge starte - dertil bliver det for langsomt og meningsløst på midtbanen.

  Havde nu gerne set Bell starte i aften fremfor Rado. Vi skal have en sejr på hjemmebane. Så kan Rado losse schweizerne ned i returkampen i en 3-5-2 mens vi forsvarer vores sejr fra Brøndby Stadion.
  2 enige
   
  • Gizmo
  • Gizmo   4. august 2022   

  • @Broder Salsa
   Ja til Rado på bænken.

   Vi SKAL vinde det første opgør!

   Så kan de stille sig ned og spille kontra bold i returen ja. Hvilket de også vil gøre uanset resultatet i dag alligevel.

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER