Joel Kabongo
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Joel Kabongo jagter spilletid: Jeg er klar

 
Joel Kabongo er efter et bumlet 2020 klar til at jagte spilletid i Brøndby i 2021. Han er klar og skadesfri.

  • Joel Kabongo
  • Nanna Møller Karlsen
   17. januar 2021 - Klokken 12:04
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  17. januar 2021 - Klokken 12:04

Joel Kabongo stod på tærsklen af sit gennembrud i Brøndby IF, da han var uheldig i en udekamp mod FC Midtjylland. Han kom galt afsted og pådrog sig en korsbåndsskade, som siden holdt ham ude i et års tid. Vejen tilbage har været lang for midtstopperen, som tilmed løb ind i et bumlet 2020 med corona-stop og lidt småskader.

Men nu er 22-årige Kabongo helt skadesfri og klar til at jagte mere spilletid, fortæller han til 3point.dk.

- Jeg føler mig klar til at gå ind og spille. Jeg har ingen små ting, der driller mig længere. Jeg jagter naturligvis spilletid, som det ikke blev til så meget af i det seneste halve år, hvor jeg kom lidt skævt ind. Men nu føler jeg mig klar til at komme ind og spille nogle minutter, siger den venstrebenede forsvarsspiller.

- Det var selvfølgelig ærgerligt i efteråret, for jeg havde en periode uden kampe, da Reserveligaen blev aflyst. Der var også nogle stop undervejs, hvor jeg lige nåede at komme op i gear og så var der et stop, hvor vi skulle træne i mindre grupper. Der var hele tiden nogle små bump som gjorde, at det måske blev lidt sværere for mig. Men jeg håber på, at det næste halve år kan se bedre ud i forhold til min spilletid.

- Jeg sørger for at vise mig frem til træning, give den gas og bare være klar. 

Kabongo har tidligere været udlejet til Fremad Amager. Lige nu er det ikke planen, at han skal lejes ud igen, men Kabongo understreger, at det vigtigste for ham er udsigten til at komme til at spille kampe. Helst i Brøndby.

- Jeg kan godt lide at være i Brøndby, men man spiller fodbold for at spille kampe. Jeg har meget kampe i hovedet, og jeg håber, at det kommer til at lykkes i Brøndby. Det lyder det også til, at det nok skal gøre, men det er klart, jeg vil gerne spille en masse kampe. Lige nu er planen hundrede procent, at jeg skal slå igennem i Brøndby.

- Men jeg vil selvfølgelig gerne spille, så hvis der ikke er udsigter til det, er det en anden snak. Men jeg ved ikke så meget, andet end at jeg skal vise mig frem i Brøndby, slutter han.

Kabongo spillede fra start og fik en times tid i benene, da Brøndby lørdag eftermiddag testede mod Kolding IF.


Medie af: 3point.dk

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    17. januar 2021   

 • Det var en opløftende og god præstation han lagde for dagen i kampen mod mægtige Kolding IF. Jeg ville holde ham i truppen og sluse ham ind hvor muligt, nu da der er 5 udskiftninger til rådighed.
  1 enig

 • Kabongo var et dygtigt forsvarstalent, da han blev skadet. Han har haft et hårdt år, men arbejdet godt på at komme tilbage. Jeg synes, at Kabongo fortjener chancen i foråret 2021. Og når Jung desværre, som forventet, forlader Brøndby til sommeren 2021, kunne Kabongo forhåbentlig tage over i venstre forsvarsside?
  4 enige
   
  • @Michael Hansen Du har helt sikkert set nogle kampe jeg ikke har set med Kabongo. For jeg er ikke lige så gavmild med roserne. Jeg syntes han burde lejes ud. Medmindre skaderne hagler ned over os, så kan jeg ikke se ham spille en rolle. Selv før alle hans mange skader syntes jeg så langt fra han lignede en Per Nielsen 2. Fremad Amager vil være en fin klub at spille i fast. Hellere satse på Skipper som potentiel indskifter.

  Se 4 flere kommentarer

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    19. januar 2021   

 • Både Skipper og Kabongo har brug for at spille en del kampe i træk for at udvikle sig videre så det kan vurderes hvad vi skal gøre når vi til sommer mister Jung, HH og Maksø med stor sandsynlighed bliver solgt.
  Jeg tror jeg havde i hvert fald prøvet at leje en ud af dem gerne begge. Tobias B kan være back-up som midtforsvarer.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021