Katrine Abel har bolden ved fødderne
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Katrine Abel indstiller karrieren

 
Den mangeårige Brøndby IF-målmand Katrine Abel indstiller karrieren ved årsskiftet, når hendes kontrakt med klubben udløber.

  • Katrine Abel har bolden ved fødderne
  • Nanna Møller Karlsen
   29. november 2020 - Klokken 21:37
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  29. november 2020 - Klokken 21:37

I Brøndby IF er man vant til at se Katrine Abel i målet for klubbens kvindehold, men det ændrer sig snart. Den 30-årige målmand indstiller nemlig karrieren, når hendes kontrakt med Brøndby udløber ved årsskiftet, oplyser Brøndby IF Women.

Hun har vogtet målet i Brøndby i de seneste syv år og har de seneste år også stået på det danske kvindelandshold.

- Nu, hvor det er sagt højt, så er det næsten helt uvirkeligt at tale om. Det var virkelig hårdt at fortælle det til mine fantastiske holdkammerater, for det er en beslutning, der har været længere tid undervejs, men som først føles virkelig nu. Jeg har i de sidste år af tyverne haft en forestilling om, at det en dag som en åbenbaring bare ville give mening, at det skulle være slut. Det lyder som en naiv tanke – og det har da også føltes sådan nogle gange - men sådan skete det faktisk. Brikkerne faldt på plads, og jeg mærkede fra den ene dag til den anden en følelse af enorm forløsning og af at have udtjent min værnepligt i den her verden, lyder det fra Abel til Brøndby IF Womens officielle kanaler.

- Jeg står desværre overfor endnu et mindre indgreb i mit knæ, og jeg svor for et par år siden, hvor jeg blev skadet i min hånd, at jeg ikke skulle ”spille på flere operationer”. Heldigvis havde jeg truffet beslutningen om at stoppe, umiddelbart inden jeg fik at vide, at en operation var nødvendig. Inden den melding fik jeg en blivende følelse af, at mit arbejde var gjort. I Brøndby er vi så heldige, at vi har et virkelig godt målmandsteam, hvor begge målmand har spillet a-landskampe og har masser af erfaring. Naja er en helt fantastisk målmand, der er mere end klar til at byde sig til, så selvom jeg er vemodig over at skulle overdrage ”min” plads, er jeg ikke bekymret for det, og det er altså en fantastisk følelse at slutte af med. Jeg er så stolt af at slutte min karriere her i Brøndby, for det at være Brøndby-målmand er blevet en kæmpe del af min identitet, og jeg kan godt lide tanken om, at det er herfra, jeg sætter det sidste punktum i det her fantastiske kapitel i mit liv.

Katrine Abel står noteret for 188 kampe for Brøndby IF og har vundet tre mesterskaber og fire pokaltitler.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER