Kevin Mensah
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Langt interview med kampklar Mensah: Det sidste halve år har været tough

 
Kevin Mensah er endelig fuldt med i Brøndbys træningspas, og backen glæder sig til igen at kunne spille afgørende kampe i blåt og gult.

  • Kevin Mensah
  • Daniel Mads Andresen
   18. januar 2021 - Klokken 15:34
 • Daniel Mads Andresen
 • Daniel Mads Andresen
  18. januar 2021 - Klokken 15:34

Brøndbys backs var hårdt ramt af skader i det forgangne efterår.

Det var særligt slemt i venstresiden, hvor midtbanespilleren Morten Frendrup til sidst måtte ud og vikariere, men højrebacken var også ramt. Her sad Andreas Bruus tungt på spilletiden, da Kevin Mensah måtte sidde ude med en drilsk skade.

Den er dog ovre nu, og fra vinteropstarten har Mensah kunne træne fuldt med sammen med holdkammeraterne, og det er noget der giver smil på læben.

- Status er at jeg er fuldt med. Vi kunne nok også have prøvet at tage chancen og nå at blive klar inden vinterpausen, men risikoen i forhold til den fordel der var, den var bare større. Så vi gik efter at jeg kunne træne fuldt med fra opstarten. Det har været fint, og jeg har været fuldt med siden dag 1. Jeg har også kunne følge programmet i ferien, så det har været fint. Jeg er fandeme glad for det, siger Mensah til 3point.dk.

Han erkender samtidig, at det var et hårdt efterår at komme igennem. Selvom han startede sæsonen med et solidt antal spilleminutter, gik den ikke længere efter sjette runde mod FC Midtjylland. Siden da har han siddet ude, men problemerne opstod langt tidligere, fortæller han.

- Det var jo allerede fra starten. Jeg fik noget mod Crystal Palace i den sidste træningskamp inden vi skulle i gang, hvor jeg fik lidt i baglåret. Det har hele tiden været sådan, at jeg skulle komme lidt fra bagkant, og hele tiden følte, at jeg var bag alle andre. Men alligevel skulle jeg prøve at komme igennem det, så det sidste halve år har været tough. Men nu ser vi fremad. Det sidste halve år er jeg blevet klogere på mig selv igen, og nu ser jeg bare fremad.

Selvom det har været en hård tid, har der også været glæder i livet. Kevin Mensah brugte nemlig noget af sin skadestid på at blive far og vænne sig til den store omvæltning. Det er noget, der ændrer et menneske, og sådan har det naturligvis også været i dette tilfælde.

- Ja, det er jo et andet liv. Det har jeg prøvet, så godt som overhovedet muligt, uden at det skulle gå på kompromis med det, jeg laver til daglig. Det har bare været fedt, og alle siger, det er det største man kan komme ud for, og det vil jeg da gerne være med til at skrive under på. Det er en oplevelse, man ikke glemmer.

Ser frem til et forår som højre back

Kevin Mensah har, gennem sin Brøndby-tid, vekslet en del mellem sine spillepositioner. Da han blev købt, var han angriber. Så begyndte Zorniger at bruge ham på midtbanen. Og efter sin skade blev Mensah så omskolet til højre back.

Men Brøndby har haft det svært på venstre back efter Niels Frederiksen flyttede Anthony Jung ind i det centrale forsvar, så den plads har Mensah også dækket. Der er dog ingen tvivl om, hvor han skal ind og konkurrere i den kommende forårssæson, hvis det står til ham selv.

- Nu ligger den nok lidt mere til højrebenet, hvis man kan sige det sådan. Jeg skal over til min rigtige side, og det, tror jeg, gavner alle, at jeg kommer over og konkurrerer om at spille på højrebacken. Det er selvfølgelig svært at ligge som forkertbenet ovre i den anden side, men jeg har gjort mit bedste. Der er nogle kampe, hvor det har været godt, og der er nogle kampe, hvor det har været dårligt. Men som jeg også sagde med skaden, så skal jeg bare se fremad. Tiden på venstre back har da også lært mig noget, specielt i forhold til positionering.

Værdifuld læring, som Mensah sagtens kan tage med sig ind i en opstartsperiode, hvor mange lugter blod på tanden. Mest af alt glæder han sig bare til igen at komme til at spille kampe, der ikke er træningskampe.

- Lige nu er det sådan, at alle glæder sig til at komme i gang med at spille gældende fodboldkampe efter en ferie, mange tunge løbepas i skoven og mange tunge træninger ude på bane 1. Det bliver dejligt at få nogle nye modstandere at spille mod. Det handler jo om, i sådan en opstart her, at få det optimale ud af det, både individuelt og holdmæssigt.

Nye og unge spillere giver god energi

I opstartsfasen er der, udover en del tilbagevendte skadede spiller, også dukket nye ansigter op i truppen. Og selvom det kan være svært at komme til en ny klub og - i den enes tilfælde - et helt nyt land, så har de to nyindkøb allerede imponeret den erfarne back.

- Jeg synes allerede nu, med de nye spillere der er kommet ind, at de er blevet hurtigt implementeret i gruppen og viser sig godt frem til træning. Den energi skal vi hele tiden bringe frem i vores trup, og der er det godt med nye kræfter. Lumb kommer med en masse erfaring, og Oskar kommer med en totalt uimponeret spillestil. Det er en god energi, det giver hele truppen, ift. det vi har.

Udover Michael Lumb og Oskar Fallenius træner også flere unge spillere med.

Andreas Pyndt træner med når skolen er passet, mens Jagvir Singh træner fuldt med. Senere træder også Mathias Kvistgaarden til, når han er blevet sin skade kvit.

Ifølge Mensah giver det også god tænding at se gnisten i de unge spilleres øjne, når de fornemmer muligheden for at spille sig ind til førsteholdet.

- Det der er lidt specielt ved denne her pre-season er, at det også er en kamp for dem. Det er sjovt at se, hvordan de hænger i med de sidste fingerspidser, i forhold til at gennemføre hver eneste træning og bringe den energi. Bare være der 100%. Det er ikke nogle fribilletter, og det tror jeg, de allesammen mærker. Der skal fuld smadder på, og der er altså kontant afregning ved kasse et, både fordi folk er der mentalt, psykisk og fysisk overbelastede. Hvis man ikke yder 100% af det man har, så står der bare en ny klar.

Brøndby har fire træningskampe tilbage inden Superligaen indledes i Farum den 4. februar.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Husted7
 • Husted7
  Betalende bruger
    18. januar 2021   

 • Det er super

 • Hvis Mensah havde hurtighed som en gennemsnits Superliga spiller, ville hans niveau ikke være til mere end 1. Division! Syntes hverken han er wing back eller angriber, har svært ved at se hvor han skal spille på Brøndby's hold...

 • Arenzano
 • Arenzano
  Betalende bruger
    18. januar 2021   

 • Tror faktisk at Mensah er bedre end Bruus på HB - Bruus er bedre fremadrettet men bliver for tit udset som det svage punkt af modstanderne og han har det meget svært når han bliver presset. Gætter på at vi starter med Bruus mod FCN men hvis det ikke bliver bedre kommer Mensah mere til i de senere kampe specielt mod de stærkeste hold.
  4 enige · 4 god kommentar

---

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    19. januar 2021   

 • Hvor jeg dog ønsker alt det bedste for Mensah. Han er en fantastisk fyr og bringer et kæmpe humør. Og så har han en fighter-vilje som få.
  Han har godt nok ikke haft en nem tid i Brøndby. Som der står, var han angriber, da han blev hentet, men kunne ikke rigtig gøre sig gældende på den position. Så kom der er en lang skade, som han kæmpede sig virkelig flot igennem og kom stærkere tilbage. At han så vælger at acceptere omskolingen, synes jeg viser klasse. Han tog imod udfordringen og som jeg husker det, gjorde han det ret fint på HB i starten.
  Men flere skader og skiftende positioner har ikke gjort noget godt for han karriere i BIF.

  Jeg håber på, at han nu er alle skader kvit og kommer til at konkurrere med Bruss om HB'en. Bruus har brug for konkurrence, for at blive bedre og Kevin har brug for at hat et fast må at stræbe efter. Så jeg glæder mig til at se, hvem der er bedst på positionen, eller hvem der kan hvad.

  Han bliver nok aldrig Brøndbys helt store stjerne, men hans arbejdsiver og fighter-vilje bør være inspiration for alle.
  2 enige · 3 god kommentar

 • For at nuancere diskussionen om Mensahs kvaliteter, kan man jo tjekke spillernes objektive bedømmelser ud på fx Fotmob. Her scorer Mensah I denne sæson omkring 6,5 i gennemsnit ligesom Bjur - hvilket efter min mening er godkendt. Bruus og Jung en tand højere på omkring 6,8 mens Jobbe har et mega højt gennemsnit på 7,6.

  Jeg syntes bestem Mensah har kvaliteten til at være på bænken, og hvem ved, med en længere periode uden skader, i startopstillingen.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @DoctorEnigma Problemet er også han tit er skadet, husker kun en længere periode for ham skadesfri desværre....
   
  • @DoctorEnigma hvor ser du stats på de enkelte spillere på Fotmob? Skal man være logget ind?
   Jeg er i øvrigt enig i dit indlæg.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder