Christian Cappis
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Loan watch: Hvordan går det de udlejede spillere?

 
Brøndby sendte i løbet af transfervinduet fire spillere på udleje. 3point.dk bringer i denne analyse en opdatering på de respektive spilleres efterår i deres midlertidige klubber.

  • Christian Cappis
  • Kasper Pedersbæk
   8. december 2023 - Klokken 16:30
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  8. december 2023 - Klokken 16:30

Da sommerens transfervindue lukkede, havde Brøndby sendt fire spillere på udleje fra førsteholdstruppen.

De udlejede spillere

I denne analyse besøger 3point.dk hver af de udlejede spillere, og ser på, hvordan de præsterer hos deres midlertidige arbejdsgivere.

De udlejede spillere:

 • Justin Che (ADO Den Haag, Holland)
 • Carl Björk (Norrköping, Sverige)
 • Yousef Salech (SK Beveren, Belgien)
 • Christian Cappis (Molde FK, Norge)

Dataanalyse

 • Justin Che, ADO Den Haag, Holland

Amerikaneren blev hentet i FC Dallas den 14/7-23 i sommerens transfervindue, og kunne se sit navn på en udlejningskontrakt allerede en måned senere, da han den 17/8-23 blev udlejet.

Justin Che
Brøndby IF © All rights reserved

Justin Che var en stabil starter for ADO Den Haag, hvor han igennem 11 kampe i klubben kun missede en kamp (den første, netop efter han var ankommet til klubben). Men blev skadet den 27/10, og har siden da ikke spillet et sekund for den hollandske klub. På ADO Den Haags hjemmeside skrives der primo november at de ikke forventer at se Justin Che på banen i en overskuelig fremtid.

Dommen over lejeaftalen: For gammel til U19-holdet i Brøndby og alt for langt fra noget der mindede om spilletid på førsteholdet. Lejeaftalen for Che er derfor isoleret set logisk (hvor det måske mere handler om at vurdere hvorvidt selve tilføjelsen af Che i første omgang gav mening). Skaden har dog ødelagt lejeaftalen.

 • Carl Björk, Norrköping, Sverige

Den svenske angriber blev lånt retur til sin gamle klub, da han den 17/8-23 satte sin underskrift på en lejeaftale frem til næste sommer. Lejeaftalen kom på bagkant af et reelt mislykket ophold på Vestegnen, hvor spilletid have været en markant mangelvare tilsat nogle længere skadespauser.

Carl Björk
Teis Markfoged © All rights reserved

Svenskeren har deltaget i alle pånær 2 kamp siden sin hjemkomst til Norrköping, han høster stabilt med minutter, uden dog at have været en bærende figur. Björk har ikke den mest markante offensive produktion, men har dog set sit navn på en enkelt scoring for Norrköping. Har allerede nu spillet samme antal minutter i efteråret 2023 end han har optrådt for Brøndby siden sit skifte til Vestegnen for over 18 måneder siden. Svenskeren er vellidt i Norrköping og har gavn af spilletiden. Synes ikke at have en fremtid i Brøndby, hvorfor et produktivt lejemål kan afhjælpe en transfer væk fra Vestegnen til næste sommer. Fik spilletid i to ud af tre kampe efter seneste Loan watch artikel.

Dommen over lejeaftalen: Optimal udlejning for begge parter. Björk får spilletid og er med inde omkring førsteholdet, hvilket han næppe ville være i Brøndby.

 • Yousef Salech, SK Beveren, Belgien

Den unge angriber tilbragte sidste sæson hos HB Køge, hvor han kunne notere sig en succesfuld periode i første division. Det kastede endnu et lejeophold af sig for 2023/24 sæsonen, hvor han denne gang skulle prøve kræfter med belgisk fodbold hos SK Beveren.

Yousef Salech
Teis Markfoged © All rights reserved

Salech fik en fremragende start med en scoring i sin første kamp, men har ikke sidenhen fundet netmaskerne. Har siden seneste Loan watch artikel kun siddet uden for kamptruppen en gang, så spilletiden høster den unge angriber stadig, men også stadig uden yderligere mål (0.92 xG i alt fordelt over de ca 250 minutter siden sidste update).

Spillede senest blot 1 minut i et pokalnederlag midt i indeværende uge.

Dommen over lejeaftalen: Spilletid i en kompetetiv række fremfor Future Cup kampe og manglende spilletid i Danmark er at foretrække for Salech. Flere mål havde lagt et mere positivt lag på lejeaftalen, men faste minutter må stadig gå under kategorien godkendt.

 • Christian Cappis, Molde FK, Norge

Amerikaneren blev udlejet til norsk fodbold, efter en periode i Brøndby med begrænset spilletid, og med udsigter der ikke pegede i mærkbar anden retning efter at have været væk fra førsteholdsfodbold gennem hele foråret 2023 og starten på 2023/24 sæsonen. Lejeaftalen i norsk fodbold skulle præsentere Cappis for en frisk start med mulighed for at hente spilletid. Men har udviklet sig katastrofalt. 2 x 10 minutters indhop tilbage i den tidligste del af oktober (og to kortere indhop i Conference League omkring samme tid).

Dommen over lejeaftalen: Det er svært at kalde lejeaftalen for meget andet end en fiasko i skrivende stund. Manglende spilletid betyder manglende udvikling og/eller klargøring til en eventuel transfers.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Christian Cappis ser ud til at skulle sendes videre, når han vender retur fra et lejeophold, hvor han ikke har grebet chancen. Niveauet er ikke godt nok til en fremtid i Brøndby.

  Carl Björk har fået en masse minutter, men virker heller ikke til at have niveauet til en fremtid i Brøndby.

  Justin Che startede lejeopholdet fint, men en skade har ødelagt det for ham, svært at sige om han på sigt kan udvikle sig nok.

  Yousef Salech har fået nye græsgange op oplever en anden fodboldkultur end herhjemme, hvilket jeg synes er rigtig godt for ham. Det er dog et minus, at målene udebliver. Tror man enten sælger eller udlejer igen, når han kommer retur.

  Overordnet er det positivt, at man får sendt flere spillere afsted på udlån, fremfor reservekampe herhjemme.
  1 enig

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    8. december 2023   

 • Jeg sætter stor pris på denne artikelserie, men vil samtidig blive svært begejstret for et videointerview med spillerne i vinterpausen om muligt.

 • Er det forkert at tænke at disse spillere kunne have gavn af et lejeophold fra deres nuværende lejeophold??
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     9. december 2023   

  • @Kristianbs Haha det er måske ikke helt ved siden af.

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder