Fodbold live resultater

Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Målanalyse: De usynlige løb skabte pladsen

 
Det var Ohi Omoijuanfo som scorede åbningsmålet søndag, da Brøndby på udebane vandt med 2-0 over AC Horsens. Men forud for målet var det flere usynlige løb der trak Horsens fra hinanden. 3point.dk graver ned i detaljen og dissekerer her målet.

  • Kasper Pedersbæk
   7. september 2022 - Klokken 01:45
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  7. september 2022 - Klokken 01:45

Det var nyindkøbet Ohi Omoijuanfo der satte pandebrasken på indlægget fra Daniel Wass. Men hvad skete der op til og undervejs inden bolden ramte netmaskerne.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Brøndby har et etableret angreb, hvor bolden cirkulerer indtil Christian Cappis fra sin position som venstreback driver bolden frem. Amerikaneren søger ind over midten, hvor han afleverer til Daniel Wass, der er rykket til en ledig lomme i højre halvrum. Den plads er ledig, fordi Gammelby i samme moment løber dybt på ydersiden, og trækker den Horsensspiller med sig, som ellers var oplagt til at gå i pres på Was.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Den midtbanespiller som ellers lige var gået i pres på Cappis er derfor tvunget til at sprinte retur, og gå i et forceret pres på Wass, der dog rutineret laver en skudfinte og trækker bolden retur til sit venstreben.

Omoijuanfo placerer sig klogt mellem stopperne, men det der også betyder noget er Vallys' løb i feltet. De blågules nummer 7 faker et løb mod midten, for så at løbe i ryggen på Magnus Jensen, det trækker stopperen med mod bagstolpen, og efterlader et perfekt rum til Omoijuanfo.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Så da Wass lægger bolden ind i feltet, så har den norske angriber ideelle arbejdsforhold. For han er selv søgt i ryggen på Killerich, mens Magnus Jensen bliver tvunget til en hurtig beslutning, hvor han løber med Vallys, og først alt for sent konstaterer, at Wass har lagt bolden ind tæt under mål til Omoijuanfo.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Angriberen header til bolden - som med det fornødne held får et ekstra løft, og snyder Horsens-keeperen.

Brøndbys scoring viste i høj grad vigtigheden af løb uden bold, for de løb er med til at åbne rum og muligheder for boldholderen til at sætte sine medspillere op.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Tak for en fin analyse
  2 enige

 • Fed idé med sådan en kort, situationsspecifik analyse. Jeg er fan.
  10 enige

 • Uka
 • Uka
  Betalende bruger
    7. september 2022   

 • God analyse, der også gir kredit til nogle spillere der bidrager med nogle intelligente løb.
  1 god kommentar

 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    7. september 2022   

 • Rigtig god kommentar !!


 • Super analyse. Nice med situations bestemte analyser.

  Så i det?
  Er jeg den eneste som syntes det er skide sjovt at NF tager sig i skridtet lige efter scoringen :) Han skulle måske tjekke for en bule i buksen, over en at have fået en stor hovedstærk angriber.
  1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER