Fodbold live resultater

Foto: Freja Borne ©
NYHED

Målanalyse: Tålmodighed gav Hedlund målet

 
Tålmodighed var nøgleordet for Brøndby, da de scorede til 2-0 mod Horsens. Forud svenskerens sidste berøring på bolden gik nemlig en lang række af afleveringer fra de blågule, hvor de tålmodigt søgte efter løsninger. Åbningen kom efter 40 sekunder. 3point.dk har igen gravet i detaljerne, og dissekerer igen et mål fra søndagens opgør mod AC Horsens.

  • Kasper Pedersbæk
   8. september 2022 - Klokken 03:15
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  8. september 2022 - Klokken 03:15

Brøndby starter deres boldbesiddelse i venstresiden, hvorefter bolden i de efterfølgende 40 sekunder er på blågulefødder før end Hedlund har sidste berøring på den, da han afslutter og scorer til 2-0 mod Horsens.

Hele boldbesiddelsen starter med en generobring af Christian Cappis i venstresiden, herefter cirkulerer bolden faktisk henover midten via blandt andet Wass over til højre, hvor Gammelby finder Hedlund højt i banen før end bolden ryger hele vejen ned igen og på tværs af banen for igen at ende hos Cappis. Bolden går igen på tværs af banen og bagkæden, hvor den går til Gammelby.

Hvad der er interessant er de bevægelser der sker foran boldholderen, de løb som er med til at flytte Horsens' struktur og åbne op for Hedlund.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

På ovenstående grafik er bolden på vej, hvad der viser sig at være sidste gang, tværs over banen fra venstre mod højre. Gammelby har taget en position højt i banen, så i det øjeblik Maxsø får bolden går Horsens' venstre wingback i pres - og det medfører faktisk en række forskydninger der åbner bagrummet for Hedlund.

For midtbanen hos Brøndby har positioneret sig i en trekant, således at Radosevic ligger dybt med de to 8ere skudt frem i hvert sit halvrum.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Daniel Wass søger ud i rummet bag Horsens' venstre wingback (som går i højt pres på Gammelby). Det trækker venstrestopperen Gomez ud af position, for han bliver lokket til at følge med Wass. Det åbner den plads bag wingbacken og nu også venstre stopper til Hedlund, som har ligget og luret på situationen inde centralt.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det betyder at Opondo, da afleveringen fra Gammelby kommer, henover både wingback og stopper, pludselig er den der skal samle Hedlund op - og ender med at skulle forsvare med front mod eget mål på en aflevering, hvor Hedlund har overhånden og er foran.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Opondo satser alt på en clearing i løb, hvor han hopper op for at ramme bolden. Det kikser, og bolden fortsætter i stedet ned til Hedlund, der klogeligt har fortsat sit løb. Svenskeren løber ned og foretager et rigtig flot skud med mål til følge.

Der gik 40 sekunder og 12 afleveringer fra Brøndby erobrede bolden til scoring. Bolden gik fra venstre højt op i højresiden, henover midten igen, retur fra venstre til højre for så endelig at der opstår de rigtige rum. Nøgleordet er tålmodighed og bevægelser uden bold.

**OPDATERING** I farten byttede jeg rundt på Wass' og Gammelbys placeringer i sidste sekvens af optakten. Det er naturligvis Wass der lægger afleveringen i dybden, da JMG åbner højt og bredt og trækker Horsens wingback ud af position.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Sys
 • Sys   8. september 2022   

 • Den målgivende aflevering kom fra Waas og ikke Gammelby.
  4 enige
   
  • @Sys Det er naturligvis helt korrekt - i skyndingen byttede jeg rundt på deres navne / positioner i spilopbygningen. Har lige smidt en lille passus ind i bunden af artiklen omkring rette navne. Tak for opmærksomheden, og tak til alle jer der læser med :)

 • Endnu en fin analyse, jeg kan tilføje at Hedlunds scoring er super flot, da chancen kun er vurderet til en xg på 0,15 (xg skal være større end 0,3 før det er en stor chance).

 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    8. september 2022   

 • Aflevering fra Wass…., men god gennemgang !
   
  • @preben Det er naturligvis helt korrekt - i skyndingen byttede jeg rundt på deres navne / positioner i spilopbygningen. Har lige smidt en lille passus ind i bunden af artiklen omkring rette navne. Tak for opmærksomheden, og tak til alle jer der læser med :)

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER