Foto: Freja Borne ©
NYHED

Menno Van Dam: Fællesskabet og familiefølelsen vandt denne kamp for os

 
Brøndby U19 vandt lørdag eftermiddag med 4-3 over U19-ligaens førerhold, FCM. Efter kampen var Menno Van Dam meget tilfreds med præstationen og sit hold ligesom han også havde store roser til den dobbelte målscorer, Noah Nartey.

  • Jakob Kjærgaard
   11. november 2023 - Klokken 17:42
 • Jakob Kjærgaard
 • Jakob Kjærgaard
  11. november 2023 - Klokken 17:42

Brøndby U19 vandt lørdag eftermiddag med 4-3 over U19-ligaens førsteplads, FC Midtjylland. Det var en medrivende kamp med to stærke hold, der konstant udfordrede hinanden, hvorfor kampen bar præg af mange omstillinger og skiftende angreb fra den ene ende til den anden. Efter kampen fik 3point.dk en snak med cheftræner, Menno Van Dam om kampen, hvor han så en 1. halvleg, som Brøndby startede godt, men hvor de også blev ramt af stærke omstillinger fra modstanderne:

"Vi startede kampen rigtigt godt. Vi har arbejdet meget med hvordan vi skal angribe modstandernes felt med løb derind og allerede efter to minutter lykkedes vi med det. Vi har bolden i nettet efter et godt løb fra P (Mathias Jensen red.) og jeg tror ikke, at der var offside, men det var et godt angreb, der viste hvad vi har arbejdet med. I starten af kampen har vi flere gode momenter - også i transitioner - hvor vi angriber FCMs felt, men vi får ikke afsluttet. Og så rammer FCM os på to omstillinger, hvor de får afsluttet deres angreb. Vi ved, at omstillinger er FCMs styrke, da de har hurtige og gode kanter, som de holder højt i banen. Efter deres to mål tænkte jeg "Åh, Van Dam, hvordan vender vi det her" for spillerne begyndte at blive lidt nervøse, i vores omstillinger var vi nervøse og vi begyndte at forsvare rum. Men i vores omstillinger havde vi også meget plads at spille i, fordi FCM holdte deres offensive folk højt i banen. Målet fra Noah (Nartey red) lige før pausen var meget vigtig ift. det mentale aspekt. Så alt i alt, i 1. halvleg havde vi nogle momenter, hvor vi spillede rigtig godt, men vi scorede ikke og så blev vi straffet i den modstatte ende. Vi havde også lidt problemer i vores defensive struktur. Der blev for meget plads mellem vores forsvarskæde og midtbanen - og netop ved FCMs andet mål dropper bolden ned i det område, vi vinder ikke bolden og så har de et overtal mod vores mål. Der kunne du også se, at de havde erfaring fra Youth League og flere kampe på højt niveau. De var mere fokuserede og stærkere i de små detaljer, som er så vigtige i disse tætte kampe og den intensitet, som der er i disse kampe, kan vi ikke træne os til - så vi skulle lige tilvænne os tempoet i kampen"

Brøndby spillede en meget stærk 2. halvleg, hvor det blev til tre mål og et væld af gode angreb. Især målet til 3-3 var efter fodboldens ABC. Menno Van Dam udtrykte efter kampen stor tilfredshed med 2. halvleg og de mange flotte angreb;

"Vi spillede en virkelig god 2. halvleg. Vores pres-trigger i dag var når de spillede den ind på deres 6'er og der havde vi lidt problemer i 1. halvleg, hvor vi kom i undetal i nogle situationer. Vi lavede lidt taktiske justeringer i pausen og i vores pres, blandt andet ved at spille med to 6'ere og vores start på 2. halvleg var så god. Og endelig begyndte vi at score. John (Agyekum) udlignede efter et godt angreb og efter det mål havde vi også en stor chance til Kvist, hvor deres keeper havde en flot redning. Vi vidste, at de havde spillet Youth League i midtugen, så vi skulle holde intensiteten i vejret og smadre dem. Men så, ud af det blå kom FCM igen foran. Vi bliver ved med at presse på og målet til 3-3 er helt fremragende. Det var et angreb med en og to berøringer hele vejen igennem og så lægger Lukas (Larsen red.) den ind i det rette moment, hvor Kold kommer løbende i det åbne rum og sender bolden ind. Jeg er meget glad på Kolds vegne for han arbejder så hårdt, men han har haft lidt problemer med at score. Og så scorer vi til 4-3 i overtiden på en perfekt omstilling efter en dødbold fra FCM. Virkelig flot af Kvist som med to berøringer finder Nartey ligesom Kvist også flot fik vendt spillet til vores 3-3 mål. Når vi får sat Noah (Nartey red) op i en 1vs1 mod vores modstandere så ved vi, at de ikke har en chance. Vi har snakket meget om mentaliteten på dette U19-hold og vi arbejder hver dag med dem og de er sådan en god gruppe at arbejde med. De vil det her så meget. Sidste år på U17 snakkede vi meget om familiefølelsen og fællesskabet, og familiefølelsen og fællesskabet, der lige nu er i denne gruppe gør at vi vinder denne kamp. De arbejder så hårdt for hinanden og selv de spillere, der ikke træner med os, men som kommer ned fra 1. holdet,  kommer ned og arbejder rigtig hårdt. Så må jeg også sige, at vi har topkvalitet i dag på midtbanen med Nartey og Adam (Clardige red)".

Noah Nartey blev ikke blot matchvinder med to mål herunder et mål dybt inde i overtiden, men han var kampen igennem en konstant trussel for FCM defensiven. I denne sæson har Nartey primært spillet på 6'eren eller 8'eren, men til dagens kamp havde man rykket ham længere frem på banen til en mere fri rolle lige bag Br'ndbys sidste linie. Efter kampen var Menno Van Dam meget tilfreds med præstationen fra Noah Nartey;

"Vi arbejder hårdt sammen med Noah (Nartey red) for at gøre ham klar til Superligaen. Jeg tror på Noah og hele klubben tror på ham. Vi spiller med en meget intens spillestil og sådan en kamp som i dag ville vi gerne holde ham lidt ude af det intense rum centralt på banen så spillede vi ham på en højere position i banen. Jeg fortalte ham før kampen, at jeg ville give ham en friere rolle til at gøre forskellen med sine kvaliteter og også give ham lidt flere pauser i det defensive spil sådan han havde overskud på bolden og i vores omstillinger med sit drive og fart. Og i dag viser han bare, at han er på øverste, øverste U19-niveau og med sådan en præstation bringer han sig selv ind i billedet til Superligaen og han viser alle hvilke utrolige kvaliteter han har. Han har, selvfølgelig, stadigvæk meget at lære, det er naturligt, men vi må være stolte over, at vi har sådan et talent i Brøndby".

I sidste uge spillede Brøndby U19 en helt tæt kamp mod FCK, hvor det blev til et nederlag og i denne weekend blev det til sejr over et andet stærkt akademi i form af FCM. Generelt er Menno Van Dam derfor også utroligt glad for udviklingen af dette U19-hold i denne sæson:

"Hvis vi kan bibeholde den intensitet som vi spiller med lige nu, hvis vi bibeholder den familiefølelse, hvis vi bibeholder det mod i vores spil så er vi helt bestemt et top 3 hold i denne liga. Og når du ser hvor langt vi har rykket holdet og spillerne fra sidste år til nu er vi et rigtig godt sted. For mig er det godt at se hvordan alle spillerne udvikler sig lige nu og at vi helt fortjent befinder os i toppen af ligaen".

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Medie-k
 • Medie-k
  Betalende bruger
    25 dage siden   

 • Stærkt !
  1 enig

 • En rigtig ungdomskamp med lange perioder med ren indianerfodbold og tonsvis af chancer i begge ender. Det er også endnu en kamp, hvor vi skal lave rigtig gode ting, individuelt eller kollektivt, for at score, mens modstanderen kommer meget nemmere til deres mål. I vores gode perioder er vi altdominerende.

  Selv på det ypperste U19 niveau, er Nartey bare i en liga for sig. Som Menno siger, går han forbi modstanderen som det passer ham i 1:1, og strør om sig med perfekt tempererede nøgleafleveringer. Der er simpelthen så meget fodbold i ham. Jeg ved ikke præcis, hvad JS synes han mangler, men når han leger rundt med et (meget) velvoksent U19 tophold, er der ikke mere at hente i U19 ligaen.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Håber at se ham som superliga træner en dag.

  Jeg elsker hans tilgang til fodbold og mener at han har så meget kvalitet i sig som træner, at man bør kigge de muligheder der ligger

  Han er tydeligt en vinder
  1 enig

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder