Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Menno van Dam: Vi er inde i en fed udvikling

 
Læs reaktion fra U/19-cheftræner Menno van Dam efter holdets 3-1-sejr over Lyngby BK lørdag eftermiddag.

  • Nanna Møller Karlsen
   26. august 2023 - Klokken 23:09
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  26. august 2023 - Klokken 23:09

MASTERCLASS-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere Masterclass? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget dækning af talenterne, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Brøndby U/19 tog lørdag eftermiddag en flot skalp, da de på udebane – og med 10 mand i omkring 20 min inklusive dommerens tillægstid – slog Lyngby med 3-1. Efter kampen var cheftræner, Menno van Dam, især tilfreds med holdets præstation i anden halvleg, hvor Brøndby viste sig særligt stærke.

- Vi vidste, at Lyngby ville markere vores spillere tæt i midten af banen, presse højt imens de holder tre stoppere tilbage og der derfor ville være plads at spille i bagved deres midtbane. Vi skulle ligeledes med vores fart angribe Lyngbys bagerste linie, hvor de har nogle store stoppere. Og det gjorde vi virkelig godt i kampens første 20 minutter - selvfølgelig mest med vores fremragende opspil til målet til 1-0 i starten af kampen, hvor vi gjorde eksakt som vi ville. Derefter skulle vi lukke kampen til 2-0 og 3-0, men i stedet kom der en periode, hvor vi mistede bolden for hurtigt i vores omstillingsspil. Vi vandt mange bolde, men tabte den igen for hurtigt. Lyngby sparkede hurtigt langt, hvor vi vandt den første duel, men tabte andenboldene. Vi ændrede lidt i vores positioner i slutningen af første halvleg og vandt kontrollen tilbage. Men i anden halvleg, indtil vi kom på 10 mand, dominerede vi fuldstændig kampen. Vi havde mange gode angreb og scorede nogle flotte mål. På vores andet mål vinder vi bolden og vi angriber netop det rum, som jeg snakkede om før med høj fart mens det sidste mål var en fremragende individuel aktion fra John (Jonathan Agyekum red.) i en hurtig omstilling. Jeg var meget glad for vores præstation i anden halvleg.

Brøndby fik, ligesom i sæsonens første kamp, et rødt kort i løbet af anden halvleg, men igen, som vi så mod Silkeborg, rykkede gruppen sig endnu tættere sammen og gav nærmest intet væk til Lyngby med undtagelse af et par halv-farlige situationer efter dødbolde. Menno van Dam var meget tilfreds med at se den reaktion fra holdet:

- Da vi stod sammen i cirklen efter kampen fortalte jeg drengene, at det største kompliment jeg kunne give dem var, at jeg havde en følelse af, at selv hvis vi skulle spille en halv time mere, ville Lyngby ikke have scoret mod os, fordi spillerne var en familie på banen, de stod sammen og de ville vinde den kamp, forsvare vores felt med alt hvad de havde, men samtidig kunne de true Lyngby på omstillingerne. Jeg må også rose vores indskiftere, som gav virkelig meget energi til holdet og det betyder meget, at vi kunne fortsætte vores intense niveau i hele kampen. Selvom jeg naturligvis foretrækker at spille med 11 spillere, har vi nu i to kampe kunne træne vores sammenhold og dét at stå sammen. Og drengene gjorde det godt mod et hold, der også spillede med høj intensite..

Brøndby har fået en god sæsonstart med fem point for to kampe – og de har kun lukket ét mål ind til trods for at have været i undertal i begge kampe. Noget af en forbedring for at hold, der lukkede over to mål ind i gennemsnit i sidste sæson.  Menno van Dam er derfor også glad for holdets udviklingskurve og sæsonstarten:

- Vi er på en god vej lige nu, vi har kontinuitet i holdet, i stedet for at vente angriber vi bolden, spillerne kommunikerer mere med hinanden for at løse situationerne under kampen og de tager mere ansvar. Og det er en fed udvikling. Sejre er den bedste medicin for at skabe en god følelse i gruppen. Næste weekend gælder det Horsens på hjemmebane og der skal vi have revanche fra sidste sæson (Brøndby tabte 2-7 på hjemmebane til Horsens i slutningen af sidste sæson). Vi ved hvordan vi skal spille mod dem – eller nærmere, vi ved hvordan vi ikke må spille mod dem så jeg håber vi fortsætter den gode start på sæsonen.

I pausen mellem første halvleg og anden halvleg foretog Brøndby en udskiftning, da Adam Claridge blev taget ud og erstattet af Waldemar Bjergfelt. Det medførte flere justeringer idet Bjergfelt kom ind på højre back, Bakhit blev rykket på 6’eren og Noah Nartey blev rykket fra 6’eren til 8’eren. Menno van Dam kunne efter kampen informere om, at der heldigvis ikke var tale om en ny skade til Claridge, som var ude i store dele af foråret.

- Adam (Claridge red) er lige kommet tilbage fra en seks måneders skadesperiode. Han kunne spille ca. en time i dag, men inden kampen sagde vi til ham, at han skulle spille 45 minutter, hvor han skulle give alt. Han skulle tilbage i flowet og tilbage i rytmen. Så det var en planlagt udskiftning. Men Malek (Bakhit red.) spillede virkelig, virkelig godt på midtbanen i anden halvleg, men også på backen i første halvleg og han er inde i en rigtig gode periode lige nu. Udover at spille godt, giver Malek rigtig meget til gruppen, til intensiteten i vores spil og til den familiefølelse vi vil have på dette hold.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Den mand skal have en chance med 1. holdet på et tidspunkt.
  5 enige · 1 god kommentar

 • 5 point for 2 kampe?
   
  • @Brøndby85

   2 point efter sejr på straffe

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder