Andreas Bruus
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Motiveret Andreas Bruus: Der skal bygges mere på

 
Andreas Bruus ved at der er områder, hvor han skal forbedre sig. Han arbejder hårdt for at bygge mere på sit spil som højre wingback, fortæller han i interview med 3point.dk.

  • Andreas Bruus
  • Nanna Møller Karlsen
   26. januar 2022 - Klokken 17:08
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  26. januar 2022 - Klokken 17:08

Andreas Bruus har taget turen op gennem ungdomsrækkerne i Brøndby IF og er nu en fast del af førsteholdstruppen. Men han er ikke længere blandt hverken de yngste eller de mest urutinerede. Det fortæller hans 23 år og 70 førsteholdskampe for klubben.

Til gengæld er han klar til at hjælpe de andre unge, der kommer op og træner med. En af dem er 18-årige Christian Friedrich, der, ligesom Bruus, er blevet omskolet fra angriber til højre back. Bruus står klar til at hjælpe, hvis Friedrich har behov for det.

- Jeg vil gerne hjælpe ham. Han minder meget om mig selv faktisk og jeg synes han gør et godt stykke arbejde. Han ser god ud. Selvfølgelig er det min opgave at hjælpe ham, ligesom jeg fik hjælp af Kev (Kevin Mensah, red.), som havde samme case som mig. Når vi lige får åbnet op for ham og får nogle ekstra snakke, man skal lige tøes lidt op, så er jeg der hundrede procent for ham, hvis han har nogle spørgsmål. Alt det jeg kan hjælpe ham med, vil jeg gerne hjælpe ham med, siger Bruus til 3point.dk og fortsætter:

- Men jeg snakker stadig selv med Kevin og nogle af de andre og det vil jeg også råde ham (Friedrich, red.) til. Kevin er efterhånden så rutineret, så der er en del hjælp at hente.

Andreas Bruus
Teis Markfoged © All rights reserved

Elsker at modbevise folk

Med 70 førsteholdskampe på bagen er Bruus godt klar over, at der er nogle forventninger til ham. Han har også høje forventninger til sig sig. Han skal stadig udvikle sig, og det arbejder han stenhårdt på, han vil blandt andet gerne komme mere med frem i offensiven.

- Det er ved at være en del kampe efterhånden, så jeg har også selv nogle mål og målsætninger, som jeg skal indfri. Som det ser ud lige nu, skal jeg til at i gang. Jeg skal lave flere assists og mål. Jeg vil gerne frem i verden, siger Bruus.

- Det har måske ikke været casen lige nu. Det har været nogenlunde, men jeg kan ikke gå under stadig at være nybegynder på pladsen og det ene og det andet. Jeg synes ikke jeg har været ekstremt dårlig, men der er nogle ting, der skal justeres på. Jeg ved, der stilles krav til mig fra fans, trænere og holdkammerater. Det skal jeg indfri, så jeg er helt sikkert med på min rolle. Jeg er klar til at tage fat.

Bruus kom fra baghjul efter et lejeophold i FC Roskilde, hvor han ikke var spået mange fremtidsudsigter på Brøndby IF. Men han elsker at modbevise folk og gør det gerne igen.

- Jeg elsker at modbevise folk. Hvis der er nogen, der ikke tror på mig, kan jeg godt lide at modbevise dem. Jeg er bedst, når jeg er under pres. Jeg er gået fra en svag mentalitet til noget, der er helt anderledes. Jeg har været igennem en del ting efterhånden. Jeg var en tur i Roskilde, hvor tingene måske knækkede lidt og jeg røg ned og tænkte 'nå, var det bare det', til at jeg tog der sidste halve år i Roskilde og kun tænkte på at jeg skulle tilbage til Brøndby og brænde hele lortet af. Det var sidste skud. 

- Jeg fik en ny chance på backen og det er lykkedes til en vis grad, men der skal stadig bygges mere på. Men jeg kan godt lide underdog-rollen. Hvis folk ikke tror på mig, skal jeg nok vise dem, at jeg har det der skal til.

Der har været lidt snak om interesse for Andreas Bruus fra England, men det er ikke noget, han selv har hørt om. Han har fuld fokus på at præstere i Brøndby:

- Den kan jeg godt skyde ned med det samme, det er i hvert fald ikke noget, jeg har hørt om. Jeg skal blive i Brøndby. Tiden må vise, hvad der sker, men lige nu er jeg i Brøndby og jeg har ikke noget under opsejling lige i øjeblikket. Jeg er i Brøndby og det er her, jeg gerne vil spille. Det er her, jeg gerne vil løfte en pokal igen til sommer, slutter han.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Da jeg så overskriften tænkte jeg, at det ville blive den sædvanlige, intetsigende smøre man kan læse på Brondby.com, men det er faktisk et rigtig godt interview med reflekterede og ærlige svar. Stor kredit til Nanna for at have opbygget en relation hvor spillerne er trygge ved at tale mere frit end til de officielle og kommercielle kanaler.

  Jeg kan enormt godt lide Andreas Bruus, og jeg har faktisk aldrig helt forstået, hvorfor han ikke får mere kærlighed fra tribunen. Nuvel, han er ikke verdens bedste fodboldspiller, men han har spillet i klubben siden han var helt lille, og han giver sig altid fuldt ud på banen. Det plejer at sikre en større plads i fansenes hjerter, end den Bruus indtil videre er tildelt.
  5 enige · 1 god kommentar
   
  • JJOLSEN
  • JJOLSEN
   Betalende bruger
     26. januar 2022   

  • @Klipklapperen jeg har set i glimt hvad Bruus kan på en fodboldbane, han viser det bare ikke ofte nok. Jeg har, høje, forventninger til Bruus, fordi jeg har set ham være god, så det irriterer mig når han i nogle kampe falder ud,.
   Måske lidt selvtillid træning kunne være godt for ham.
   1 enig

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    26. januar 2022   

 • @Bruus, mentoring handler ikke om at læne sig tilbage og først være der 100%, når de nye har spørgsmål. Det handler om at være der og hjælpe med svar på spørgsmål, som de ikke ved de har…
  1 enig
   
  • @Saesonkort Det er vildt, hvordan du kan dreje ALTING til noget negativt. Det må være aldeles hårdt, at være så pessimistisk og bitter i næsten samtlige af dine kommentarer.. I særdeleshed når det omhandler specifikke spillere.

   Jeg tilslutter mig koret af dem der mener, at Bruus ikke får nok hyldest/støtte fra os fans, hans mange år i vores elskede klub til trods.

   Ja, han har et lavt bundniveau, og mangler stadig at brænde banen af for os, men ligesom med alle andre af vores Brøndby drenge, så håber jeg inderligt at det kommer.. Snart. Jeg hepper på dig Andreas!
   9 enige · 6 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    26. januar 2022   

 • Bruus udtaler: “ Jeg elsker at modbevise folk. Hvis der er nogen, der ikke tror på mig, kan jeg godt lide at modbevise dem. Jeg er bedst, når jeg er under pres.”
  Hvis det er tilfældet, så tror tror jeg ikke på dig… Prove me wrong.

  Jeg vil så gerne have Bruus til at lykkes i Brøndby og jeg er sikker på han har evnerne, hvis han knokler og bliver med med at knokle for det og griber chancen når den er det.
  Men han skal stoppe med hans arrogante slåen ud med armene når han føler sig bortdømt. Bid det i dag, hovede ned og vis at du er bedre end det. Show it, don’t tell it.

 • har ingen tiltro til ham, han er alt for defensiv i sit spil selvom han kan udfordre med sin speed.
  Giv U17 knægten Mehlek chancen så skal i se!!!


 • Måske ville det være smart at droppe råd fra Mensah, da han faktisk er en elendig wingback og dårlig defensivt. Måske prøv med at snakke med Blas, da han rent faktisk er en wingback med en vis kvalitet og erfaring.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021