Rasmus Wikström
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

Motiveret Rasmus Wikström: Det her bliver min nye start

 
Svenske Rasmus Wikström tilbragte en stor del af efteråret skadet. Nu er han tilbage i fuld vigør og vil forsøge at vise trænerteamet, hvad han kan bidrage med.

  • Rasmus Wikström
  • Nanna Møller Karlsen
   21. januar 2022 - Klokken 09:50
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  21. januar 2022 - Klokken 09:50

I sommer skiftede den unge midtstopper Rasmus Wikström fra IFK Göteborg til Brøndby IF, men efterårssæsonen blev ikke som han havde drømt om. En skade kom til at holde ham ude i størstedelen af efteråret. Det var tungt, men nu er forsvarsspilleren tilbage i fuld vigør.

- Det er fantastisk at være tilbage. Det var en hård start, hvor jeg blev skadet så tidligt efter jeg var kommet tll klubben. Siden har jeg været igennem en lang periode med genoptræning efter skaden, men nu er jeg tilbage på banen med drengene og det er virkelig fedt, siger han til 3point.dk.

- Jeg landede skidt på min skulder, og det kostede tre-fire måneder på sidelinjen. Men jeg havde en god periode op til jul, hvor jeg fik bygget på og var med rigtigt. Jeg havde en måned, hvor jeg trænede godt der. Jeg har trænet rigtig godt og har haft et rigtig godt program, som jeg har fulgt. Jeg føler mig i god fysisk form.

Er dette lidt som en ny start for dig?

- Det er det virkelig. Der gik jo bare to-tre uger, da jeg kom, inden jeg blev skadet. Det her bliver min nye start.

Tilpasser sig tempoet

20-årige Wikström skal altså nu for alvor vise trænerteamet, at han skal have spilletid i foråret. Først og fremmest handler det for ham om at vise, at han kan tilpasse sig et højere tempo, end han har været vant til.

- Jeg skal vise, at jeg kan tilpasse mig til tempoet. Det er selvfølgelig en stor forskel fra det jeg kommer fra. Jeg arbejder med at komme ind i tempoet, for fodboldmæssigt ved jeg, hvad jeg kan. Når man kommer til et nyt miljø, tager det lidt tid at komme ind i det. Men tempo er lettere at komme ind i, end hvis man for eksempel ikke føler sig tryg ved at have bolden, så jeg vil bevise, at jeg kan tilpasse mig tempoet.

Brøndby IF spiller med tre midtstoppere, og det er velkendt for den svenske forsvarsspiller. Han ser sig selv som bedst i midten, men kan også sagtens spille til højre eller venstre, siger han.

- Jeg er bedst i midten. Det er der, jeg har spillet tidligere, og har fået rigtig gode resultater. Personligt gik det rigtig godt for mig der også. Jeg har også spillet til højre, og kan også spille til venstre, men jeg føler jeg er bedst i midten.

- Maxsø spiller selvfølgelig der, men det må tage den tid det tager. Som sagt kan jeg også både spille til højre og venstre, det er intet problem. I IFK har jeg spillet til højre, men senest spillede jeg i midten og det føltes godt. Vi må se, hvad der sker.

Hvad har du lært af din tid i klubben i efteråret?

- Jeg er meget glad for, hvilken klub jeg er kommet til. I forhold til den træningsmentalitet og vinderkultur der er her. Vi vil vinde. Det er også altid mit mindset, så det glæder mig virkelig, at jeg er kommet til en klub, hvor man ikke stiller sig tilfreds med at bliver nummer tre eller fire. Vi vil altid være bedst. 

Wikström har mulighed for at få minutter i benene, når Brøndby lørdag spiller årets første træningskamp og modstanderen er Lyngby BK.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    21. januar 2022   

 • Ham her kan blive rigtig rigtig god. Holder han sig fra skader ja så har vi nu 4 klasse midterforsvars spillere. Rosted-Maxsø-Heggheim og nu Wikstrøm.
  Dejlig nyhed at han et klar :-)
  1 enig
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     21. januar 2022   

  • @Sunderland Tænk hvis Thsiembe også stepper lidt op, så ser det stærkt ud!
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021