Fodbold live resultater




Anthony Jung
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Næste opgave for CV: Masser af kontraktudløb til sommer

 
En række profiler i Brøndby IF har kontraktudløb til sommer. Hvad er status, hvem skal forlænges og hvem skal videre? 3point.dk's skribent giver sit bud her.

  • Anthony Jung
  • Daniel Mads Jensen
   11. januar 2021 - Klokken 11:15
 • Daniel Mads Jensen
 • Daniel Mads Jensen
  11. januar 2021 - Klokken 11:15

Til sommer udløber en lang række vigtige kontrakter i og omkring Brøndby IF's førsteholdstrup. Det ligner en stor opgave for fodbolddirektør Carsten V. Jensen, og det er spændende at se, hvor mange af kontrakterne der forlænges. Herunder får du et overblik samt et bud på, hvad der kommer til at ske.

 

Trænerteamet

Vi er nødt til at starte med trænerteamet. Både Niels Frederiksen og Jesper Sørensen har udløb til sommer, mens vi ikke kender status på Martin Retovs kontrakt. Jeg har tidligere skrevet, at jeg synes, teamets kontrakter skal forlænges - de argumenter kan du læse her.

Men ikke desto mindre er det vigtigt at påpege, at trænerposten er helt essentiel for, hvad status på de mange spillerkontrakter bliver. Skal Brøndby have en ny træner, kan nogle spillere blive overflødige - eller vigtigere end for nuværende. Nedenstående vurderinger er skrevet ud fra, at Brøndby fortsætter med det nuværende trænerteam.

 

Anthony Jung

Vi starter med den letteste vurdering. Anthony Jung er blevet en nøglespiller under Niels Frederiksen, og jeg tvivler på, at vi kan få en fuldgod erstatning, hvis han smutter. Omvendt vil Jung gerne hjem til Tyskland. Kan det overhovedet lade sig gøre, skal kontrakten bare forlænges hurtigst muligt, også hvis det vil løfte Jung til at være blandt de lønførende i klubben. Men det ser svært ud. Mit bedste bud er, desværre, at Anthony Jungs kontrakt får lov at løbe ud, og han forlader Brøndby IF til sommer.

 

Hjörtur Hermannsson

Islændingen er det bedste bud på en spiller, der skydes til udlandet i dette transfervindue. Rygterne har allerede floreret, og Hermannsson har leveret stabile præstationer, som nemt kan gøre ham interessant for udenlandske bejlere. I Brøndby IF har Hermannsson spillet meget svingende, omend den seneste tid har været god og stabil. Desværre for ham står han bag Sigurd Rosted i køen til den foretrukne position til højre for midtstopperen, og er man i periferien af landsholdet som 25-årig, skal man selvfølgelig spille fast. Derfor må det være i alles bedste interesse at skyde Hermannsson afsted. Det vil samtidig bringe en spiller som Anton Skipper tættere på spilletid.

 

Lasse Vigen

Den sværeste at vurdere, er uden tvivl Lasse Vigen. Midtbanespillerens topniveau løfter Brøndbys spil, han er stærk på bolden og hurtig i hovedet. Men så er der alle skaderne..

Siden foråret 2018 har Vigen spillet én eneste halvsæson uden at være skadesplaget. Det går desværre udover det spillemæssige niveau, og derfor er det for sjældent, vi har set Vigen præstere på sit absolutte topniveau. Men man ved, han har det i sig, og det ville være enormt ærgerligt at skyde ham afsted og se ham spille fremragende i en hel sæson uden skader.

I mine øjne kan man godt forlænge Lasse Vigens kontrakt, men jeg ville foretrække, at det blev en kort forlængelse for at se tiden an. Bliver skaderne ved med at komme, er han desværre for stor en udgift.

 

Målmændene

Både Marvin Schwäbe og Michael Tørnes har kontraktudløb til sommer. Jeg tror ikke på, at Schwäbe bliver på Vestegnen. Topniveauet er højt, men bundniveauet er skræmmende, og det tror jeg ikke, klubben for alvor kan leve med længere. Åbningen ligger i, at Schwäbe, trods alt, er blevet mere stabil det seneste år, og sagtens kan agere førstemålmand i et år eller halvandet mere, indtil Mads Hermansen er klar til at overtage, og man kan sælge Schwäbe tilbage til Tyskland.

Michael Tørnes er også en del af målmandskabalen, og spørgsmålet er, om han skal blive ved med at være det. Det kom bag på de fleste, da han forlængede kontrakten i sommers, men det må være et tegn på, at man ikke vil undvære det, han giver på træningsbanen. Derfor kunne jeg i princippet også godt se ham forlænge med yderligere en sæson.

Men er det så alt, der skal ske på målmandsposten? For mig at se kommer et målmandsteam med Hermansen og Tørnes til at se skrøbeligt ud, også selvom klubben har brugt meget energi på at køre Mads Hermansen i stilling til at blive førstekeeper. Derfor kunne jeg nemt forestille mig, at CV hentede en dygtig keeper ind på en forholdsvis kort kontrakt. Enten for at overtage målmandsposten indtil Hermansen er klar, eller for at løfte niveauet på dem, der skal presse Hermansen til at blive ved med at arbejde hårdt.

 

U/20-spillerne

Fire U/19-spillere med kontraktudløb blev i sommers forfremmet til U/20-spillere for at give dem endnu en chance for at bevise, at Brøndby skulle forlænge deres kontrakt.

Jacob Rasmussen og Emil Staugaard har langt til førsteholdet. Hvis klubben troede på Rasmussen, havde han som minimum fået en bænkplads i en af de kampe, hvor Frendrup måtte agere venstreback. Ham tror jeg ikke længere på som en fremtidig Brøndby-spiller. Staugaard har jeg set for lidt til til for alvor at kunne vurdere ham, men når jeg har set ham, har det ikke været på et niveau, hvor jeg tror, han vil kunne gøre den store forskel på førsteholdet. Ham ser jeg også forlade klubben.

Andreas Pyndt har været inde over førsteholdet af flere omgange, og kom også på banen i pokalkampen mod Fremad Amager. Han har tidligere været udråbt som et kæmpetalent, og jeg kan umiddelbart godt se ham få en kort kontrakt med en øjeblikkelig udlejning, så Brøndby kan se ham rigtigt an inden man vælger, om man vil satse på ham.

Jagvir Singh er sidste mand i denne kategori. Han har imponeret stort på U/19-holdet, men har alligevel kun været i A-truppen en enkelt gang. Potentialet er der utvivlsomt for Singh, og jeg kunne sagtens se ham være en, der fik en kontrakt.

 

Hvad tænker du om de mange kontraktudløb? Hvem ville du beholde, og hvem skal videre nu? Skriv dit bud i kommentarfeltet herunder.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Jung er så vigtig. Jeg ville i princippet lade alle de andre gå og bruge lønpengene på sign on til ham.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Joblar
 • Joblar   11. januar 2021   

 • Jung og Singh resten tror jeg ikke ville være nogen katastrofe at lade gå. Jeg tror dog at CV kun laver aftaler med Pyndt og Singh.

 • Joblar
 • Joblar   11. januar 2021   


 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    11. januar 2021   

 • Jeg mener også vi skal se på om Rado skal sælges i dette vindue. Selvom vintervinduet ikke er der hvor der sælges for størst beløb, kan jeg være bange for, om han kan holde sin værdi helt til sommer. Rado har spillet svingende, men sluttet godt af, synes jeg. Men han tager spilletid fra både Frendrup og Børkeeiet. Så hvis vi rigtig skal have gang i dem, bør de få mest mulig spilletid. Og som Frendrup spillede i starten af sæsonen, på 6'eren, mener jeg faktisk det er en forstærkning.
  Så hvis vi skal sælge vores spillere når de er mest værd, tror jeg tiden for Rado er nu.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • DanielMads
  • DanielMads
   Administrator
     11. januar 2021   

  • @Jensen Det kunne jeg også sagtens være enig i. Med kontraktudløb om halvandet år skal han afsted senest til sommer, hvis vi skal have en ordentlig transfer i hus.
   3 enige
   
  • @Jensen CV sælger ikke rado, og det er kun godt
   rado er en VIGTIG spiller han bliver vigtigt resten af sæson
   1 enig


 • Omkring U20 spillerne skal det nævnes, at Jacob Rasmussen har været skadet, og derfor ikke har været i spil i efteråret. Virkelig ærgerligt for ham, da han næppe får en større chance for at komme ind omkring kamptruppen.

  Singh og Pyndt virker som de største talenter, men spiller de pladser, hvor vi er bedst besat. For deres egen skyld håber jeg de kommer videre i karrieren et andet sted.

  Håber på et salg af HH i dette vindue og en forlængelse af Jung og Vigen med en præstationsbaseret kontrakt til sidstnævnte. Desværre er det nok tvivlsomt om Vigen vil acceptere en sådan.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • DanielMads
  • DanielMads
   Administrator
     11. januar 2021   

  • @Klipklapperen Tak for info. Har faktisk ikke været opmærksom på Jacobs skade. Det ændrer jo en del af billedet.
   
  • Joblar
  • Joblar   11. januar 2021   

  • @Klipklapperen det er selvfølgelig uheldigt for Jacob Rasmussen, men som jeg husker det blev han valgt fra selv da vi havde et kæmpe problem på VWB, kan ihverfald mindes at en del ikke forstod hvorfor han ikke dengang var med i truppen, så som jeg ser det er han blevet vejet for let. Omkring Singh, som jeg forstår er en spiller med et ekstremt højt niveau når det lykkes for ham, og som er utrolig teknisk stærk, så håber jeg virkelig at vi forlænger med ham, send ham gerne på udlejning, så potentialet kan blomstre endnu mere, og kom så tilbage - de midtbane folk vi har nu, er der jo ingen garanti for at vi har om 1-2 år, tænker en del af dem er væk, desuden tænker jeg at en kontrakt til Singh ikke er noget der på nogen måde sprænger banken, og på den måde fastholdes han i BIF. Er desuden delvis enig i din sidste del.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Mærsk
 • Mærsk
  Betalende bruger
    11. januar 2021   

 • Jeg synes vi skal forsøge at hente en gratis Patrick Carlgren som har været god for Randers og kontraktfri fra sommer 2021.
  En 3 årig til ham med en aftale om at Hermanssen spiller pokal og at Carlgren skal videre i slut 2022.
  1 god kommentar

 • En ting jeg undre mig over ved de her kontraktudløb er; hvorfor vi ikke laver gentlemensaftaler med spolerne?

  Ligesom det har været fremme flere gange, at FCK har lavet gentlemensaftaler med nogle af deres spillere, når de forlængede deres kontrakter, at de kunne komme videre enten 1/2, 1 eller x antal år senere.
  Altså det var i begge parters interesse at kontrakten blev forlænget, da der blev givet lovning.

  Hvorfor er sådan en ting ikke oppe og vende i disse situationer? Her tænker jeg specielt med tanke på Jung?
  Lave en aftale der hedder: “forlæng med x år, og der kommer en frikøbsklausul, som er attraktiv for BIF og interesserede klubber” eller i så fald love at han bliver solgt til sommer, ved et minimumsbeløb?
  Det må da egentlig være i begge parters interesse?
   
  • @Forsvarsspilleren Den manøvre indebærer en markant lønforhøjelse til de pågældende spillere, og giver kun mening, når man har en vis sikkerhed for at spillernes værdi vokser/opretholdes eller spillerne skal være med til at sikre et europæisk gruppespil.

   Vi prøvede i 2018, hvor HH blev forlænget med yderligere 2 år. Resultat: lønforhøjelse til en spiller der efterfølgende faldt i værdi. Det gode eksempel er selvfølgelig Riza, som sikrede omkring 17m på frikøbsklausul, fordi han var ung og med på U landshold etc.

   Jung er en anden case, da han er en ældre spiller, der ikke spiller europæisk. Der kommer næppe et økonomisk attraktivt bud, der opvejer lønforhøjelsen, så casen økonomisk hænger sammen.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer


 • Jeg vil gerne udfordre den gængse opfattelse af, at HH bare skal sælges hurtigst muligt og ud af døren senest til sommer.

  Vi har at gøre med en Andreas Maxsø som hænger i en tynd Brøndby-tråd. Farzam snakkede senest om det i BrøndbyLyd. Det er nærmest givet, at Maxsø har fået lov til at forlade BIF hvis der kommer et nogenlunde acceptabelt bud på ham. En form for gentlemen-aftale da han i sin tid blev hentet til klubben. Til sommer har Maxsø været her i 2 år og det kan sagtens være tiden, hvor Maxsø endelig forlader os for at prøve lykken udenlands. Farzam kategoriserede ham som eventyrlysten.

  Daniel, du nævner det selv i dit oplæg: HH har leveret meget stabilt det seneste halve år. Pilen peger opad for ham, han er halvt-om-halvt islandsk landsholdsspiller og fylder snart 26 år. Jeg er enig i, at han skal have fast spilletid - men hvorfor ikke i Brøndby hvis nedenstående scenarie bliver aktuelt:

  Scenarie sommeren 2021: Andreas Maxsø får lov til at rejse ud i Europa igen. Brøndby mangler derfor en midt-stopper. Eller gør de? Sigurd Rosted vikarierede (i min optik) aldeles fremragende i de 2 første kampe af sæsonen på netop Maxsøs plads... Med HH på sin højre side. Er det ikke en konstellation der kan arbejdes videre på? Så er vi fri for at finde en helt ny center eller højre-midt hvis Maxsø er fortid til sommer. HH har udviklet sig siden Röcker-tiden og er blevet mere moden. Og hvem ved - måske kan HH ligefrem lave 'en Jung' og passe mindblowing godt som højre midt-stopper i en tre-back kæde? Det så da okay ud mod FCN og fck i sommers. Jeg synes godt det kan komme an på en prøve. Og så er der automatisk én mindre konkurrent i køen foran Anton Skipper - såfremt man tror på ham.

  Jeg siger ikke, at vi partout skal forlænge med HH. Jeg synes bare det er 'for let' at smide ham ud af klubben uden at have overvejet, om ikke vi kunne bruge ham på Rosteds plads, hvis/når Rosted overtager Maxsøs plads.

  De to kampe uden Maxsø husker jeg i hvert fald som ganske fine med konstellationen Jung - Rosted - HH. Måske er der noget at bygge videre på med Rosted som Center (chef) og HH som højre-midt.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • Joblar
  • Joblar   11. januar 2021   

  • @Broder Salsa jeg kan sagtens følge din tankegang omkring HH, og du kommer selv med en del gode argumenter for hvorfor det kan give mening, jeg syntes dog ikke HH har det niveau der skal til i BIF. Fremfor alt savner jeg en bedre omgang med bolden og evne til at spille fremadrettede afleveringer, syntes tit det virker lidt panikagtigt når han bliver presset bare en lille smule, jeg ser vi har brug for forsvarsspillere der er gode på bolden og som evner at sætte spillet, Jung er det bedste eksempel på dette.

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     11. januar 2021   

  • @Broder Salsa - Personligt ser jeg ikke HH solgt for en hver pris, og bare fordi jeg ikke bryder mig om ham, men fordi vi længe har lovet ham, at han kan komme videre i hans karriere.
   Derudover, som @Klipklapperen siger ovenfor, oppebærer han formentlig en betragtelig løn, efter hans sidste forlængelse. Så hvis vi skal forlænge endnu en gang, bliver han, i min optik, alt for dyr i forhold til den kvalitet han vil bidrage med..

   Jeg kan sagtens følge dit ræsonnement, men hvis denne rokade skulle ske, så tror jeg faktisk vi kan finde en billigere erstatning til sommer, som vil være lige så god eller måske billigere. Eller gøre Skipper til 1. valg og rykke en MC spiller op til pladsen eller hente et ungt talent ind. Alle scenarier ville være billigere og i min optik ikke nævneværdigt ringere performance mæssigt.
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Sinbad
  • Sinbad
   Betalende bruger
     11. januar 2021   

  • @Broder Salsa vi kan let være i en situation hvor vi mister Maksø, Jung og HH, hvilket er voldsomt.
   Jeg har tidligere skrevet at dette kan blive en udfordring.
   Jeg så gerne et salg af Maksø til omkring 3 mio euro., så kunne vi se og Rosted kan håndtere pladsen. Salget vil give arbejdsro i 2021 da vi har sikkert en nogenlunde økonomi og vi får tid til at spille et forsvar ind.
   Jeg vil ligeledes mene at er salg af Rado og Hedlund kunne være fornuftigt.
   Rado kommer ikke til at stige væsentligt mere i værdi særligt med kontraktudløb sommer 22 og der står folk bagved som kan udvikle sig meget og dermed give større værdi hvis de får tid og plads.
   Hedlund er fin men historien er lidt den samme som Rado - han kommer ikke til at stige mere i værdi fordi han ikke kan afslutte godt nok. Jeg tror der er mere værdi at give mere spilletid nogen af vores andre spillere.
   Jeg ville være fint tilfreds hvis vi kunne få en 1 mio euro for hver

  Se 2 flere kommentarer

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    11. januar 2021   

 • Jeg ser det bestemt også som en prioritet at få kapitaliseret på Radosevic i et af de kommende transfervinduer. Det vil samtidig skabe plads til de næste i rækken, som f.eks. Børkeeiet og Pyndt. Jeg kan godt lide tanken om en forlængelse og en udlejning af Pyndt, Singh og Hermansen. Det er vigtigt, at vi udvikler spillerne til deres 21 år, så uddannelsespengene bliver optimeret ifm fremtidige transfers. Det kræver dog, at spillernes talent og mentalitet kan bære en fremtid som profesionelle fodboldspillere.
  5 enige

 • Bjarke
 • Bjarke   11. januar 2021   

 • Har Tørnæs nogen betydning for holdet? Aner det ikke, men kan ikke være dyr. Vigen i form har jeg altid fidus til. Jung virker urealistisk at forlænge.

  Jeg så gerne man prøvede flere af de unge af, potentialet ses først i kamp.


 • Sim
 • Sim   11. januar 2021   

 • Hvorfor bliver folk ved med at vurderer Vigen ud fra følelser og ikke statistik. Kig nu på tallene, manden bidrager ikke.
  1 god kommentar

 • Meget rammende analyse.
  Jeg tvivler på, at der bliver forlænget med Schwäbe. Ligesom med Jung tror jeg begge de lader kontrakterne løbe ud, så de kan rykke til en tysk 2.bundesligaklub til sommer på en fri transfer. Dermed kan de selv bestemme hvad næste skridt skal være.
  Jeg håber at der bliver forlænget med Singh og Vigen. Sidstnævnte kun hvis man kan overbevise ham om at gå et trin ned på lønskalaen. Hvis ikke Vigen vil det, så ser jeg Mike Jensen som en fin spiller at få ind i truppen i stedet for.
  2 enige




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder





KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER