Nanna Christiansen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Nanna Christiansen: Vi SKAL tage guldet

 
Lørdag eftermiddag tog Brøndbys kvindehold en revanche der var til at tage og føle på, da de på hjemmebane sendte gæsterne fra FC Thy/Thisted, som de blågule få uger forinden havde tabt pokalfinalen til, hjem til Jylland med tenniscifre i bagagen, da det blev til en sejr på 6-0. Det var derfor en tilfreds Nanna Christiansen, som 3point.dk fangede på en telefonforbindelse søndag aften. For nu går Brøndbys kvindehold all in i jagten på guld i lørdagens topbrag mod HB Køge.

  • Nanna Christiansen
  • Kasper Pedersbæk
   30. maj 2021 - Klokken 23:47
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  30. maj 2021 - Klokken 23:47

Da telefonens ringen ophører og opkaldet bliver besvaret er det en determineret Nanna Christiansen, som 3point.dks udsendte får i røret. For det offensive es var glad for en god præstation fra holdkammeraterne i 6-0 udklasseringen af FC Thy/Thisted lørdag eftermiddag:

- Det var en revanche vi rigtig gerne ville have. Vi var trætte af pokalfinalen, og ville bevise, at det der skete i den (pokalfinalen), det sker ikke to gange mod os. Vi snakkede om på banen efter 2-0 scoringen, hvorfor gjorde vi ikke det her i pokalfinalen? Det var rart at få bevist os selv igen.

Det afføder ganske naturligt spørgsmålet om, hvad der så lykkedes i lørdagens storsejr kontra nederlaget i pokalfinalet. I følge Nanna Christiansen var det ganske banalt:

- Vi scorede på nogle af de store chancer vi havde. Modsat i pokalfinalen. Og vi havde rndda flere chancer end antallet af mål vi scorede igår. Vi rykkede sammen i bussen, vi ville ind og dominere kampen, og fik vist, at når vi lykkedes med vores eget spil, så er vi dygtige og svære at hamle op mod.

Nanna Christiansen
Teis Markfoged © All rights reserved

Og så nævner den offensive profil selv et væsentligt element i hvorfor holdet lykkedes mod FC Thy / Thisted:

- Presspillet. Thy havde svært ved at spille sig ud af presset. Vi kombinerer godt i store perioder. Vores mål er at komme igennem på små korte pasninger op gennem banen, få skabt en masse små trekanter og dominere med bolden.

Om sin egen præstation var det for Nanna en positiv begivenhed, at hun fik scoret i kampen. Men erkendte også at man som offensiv profil bliver bedømt hårdt på antallet af mål, selvom man egentlig sagtens kan have en god periode og spille godt selvom målene måtte udeblive:

- Det er lidt sjovt. For jeg føler jeg bliver vurderet meget på at score mål. Og jeg føler egentlig at jeg i de foregående kampe også er lykkedes, men når man bliver bedømt på i særhed mål, så opfattes man ofte som formsvag, hvis ikke man lige banker mål ind hver kamp.

Rollen som bærende spiller og udlandet

Det er ingen hemmelighed, at Nanna Christiansen er en af de bærende spillere på Brøndbys bedste kvindehold, og har været det gennem en årrække. Om den rolle fortæller hun selv åbent og ærligt:

- Jeg har det fint med at være en bærende spiller. Kan godt lide presset der er på en som den spiller vi skal forsøge at finde i spillet. Men på den samme tid er det også hårdt, for man bliver bedømt benhårdt på at score mål. Men jeg elsker det pres.

Nanna Christiansen
Teis Markfoged © All rights reserved

Med Theresa Eslunds karrierestop betyder det også, at Brøndby siger farvel til deres anfører. Adspurgt til rollen som anfører affejer Nanna Christiansen dog egne ambitioner, for hun ser ikke sig selv som den typiske anfører:

- Jeg ser ikke mig selv som en anførertype, men jeg tager gerne ansvaret, såfremt det bliver aktuelt. Det er en beslutning Per (Nielsen, cheftræner) skal tage, og vi skal have en samtale om ude i truppen.

Som profil gennem en årrække, både i den nationaleturnering og på landsholdet, kunne en karriere i udlandet også sagtens være blevet realiseret for Nanna Christiansen. Men hun har spillet i Brøndby siden 2007, og har netop forlænget sin aftale med yderligere to år. Så hvorfor er det aldrig blevet til udlandet for profilen? Hun trækker luften ind, og siger det så særdeles ærligt:

- Udlandet har aldrig sagt mig det store, jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle tage væk fra et sted jeg elsker. Jeg kan vildt godt lide at være i Brøndby. Jeg er glad for at komme til træning, jeg elsker kampene.

Der spiller også et aspekt ind som slet ikke vedrører fodboldspilleren Nanna, men privatpersonen Nanna:

- Og så er der den personlige del, den der også følger med ved at tage til udlandet. At skulle væk fra familien, veninder og hele det daglige liv. Jeg gad da godt bare at skulle fokusere på fodbold, og bare skulle leve af det. Men for mig opvejer udenlandsopholdet ikke det at skulle skifte væk.

- Så er der landsholdet, jeg har alle årene igennem været på landsholdet, og den vej igennem haft en masse ture og oplevelser i udlandet, så der har jeg også fået de erfaringer kan man sige.

På falderebet runder vi lørdagens guldbrag der venter mod HB Køge, og den offensive kreatør er ikke i tvivl:

- Vi SKAL tage guldet. Det er vores helt og aldeles klare mål. Vi er så opsatte på at vinde den kamp, og lade Eslund slutte af på den bedste måde ved at hæve trofæet!

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Vi tror på jer! Kom så gul og blå..

 • #NannaChristiansenErMinDrømmePige
  1 enig
   
  • @MLBrøndbyIF Jeg går også lidt og drømmer om at blive hendes hjemmegående husbond

 • dobbelt DM guld ?

 • dobbelt DM guld - det må vi da være den første danske klub der gør (måske i verden)?
   
  • @Benjamino Brøndby vandt også DM guld for både mænd og kvinder i 2005
   1 enig · 1 god kommentar

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021