Fodbold live resultater
Niels Frederiksen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksen: Dårlig kvalitet på bolden

 
Det var ikke en tilfreds cheftræner, som 3point.dk mødte i mixed zone efter søndagens 0-0 kamp mod Viborg FF. Det var ord som manglende kvalitet og for få åbne målchancer der blev sat på kampen. Om end der dog var plads til rosende ord om den defensive indsats fra Niels Frederiksen. Her var hvad cheftræner Niels Frederiksen ytrede sig om kampen mod Viborg FF.

  • Niels Frederiksen
  • Kasper Pedersbæk
   19. september 2022 - Klokken 02:25
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  19. september 2022 - Klokken 02:25

Det var ikke tilfredsheden der skinnede igennem hos cheftræner Niels Frederiksen, da han mødte den skrivende presse i mixed zone efter søndagens Superligakamp mod Viborg FF på udebane. For kvaltieten havde været for lav i det målløse opgør ifølge cheftræneren:

- Det var dårlig kvalitet på bolden. Manglende struktur i vores organisation i vores opspil. Nogle spillere forsøger, med gode intentioner, for meget på egen hånd hvis de mangler løsningen, og så roder det rundt.

- Vi skal være dygtigere hele vejen rundt, vi skal ud og vinde nogle fodboldkampe. Lige nu har vi et hold som skal kunne dominere kampene på bolden, og det er vi ikke dygtige nok til at skabe chancer i dag.

Så den generelle tilfredshed var til at overse hos Niels Frederiksen over 0-0 resultatet, hvilket han heller ikke lagde skjul på: 

- Det er vi ikke specielt tilfredse med. Det er vel et meget fair resultat på en halvdårlig fodboldkamp. Alt for lav kvalitet på bolden, to hold der arbejder godt imod bolden. Og som står nogenlunde kompakt.

Og kommer tilbage til kvaliteten på bolden samtidig med han roser defensiven:

- Jeg er egentlig tilfreds med vores defensiv. Men jeg er ikke tilfreds med mange af vores spillere der viste al for lav kvalitet på bolden.

Samtidig med Frederiksen med andre ord kaldte kampen for chancefattig

- Der var meget meget få åbne chancer.

Gået på klingen omkring Viborgs chanceproduktion afviser cheftræneren dog der var den store forskel:

- Jeg synes ikke vi tillader voldsomt mange chancer imod. Vi vinder skudstatistikken på mål ihvertfald. Og uden for mål er det cirka det samme. Det er rigtigt der er nogle situationer hvor de sværmer. Men jeg synes heller ikke det er mange store redninger Mads Hermansen har i dag.

Skænker ikke presset en tanke

Undervejs i kampen så Niels Frederiksen dog en positiv tendens ved indskiftningerne:

- Vi løfter vores niveau da vi begynder at skifte ud. Der kommer nogle spillere ind som giver os noget godt.

Forespurgt til om han skænker det stigende pres på at få flyttet Brøndby højere op i tabellen er der klar tale fra manden med ansvaret for holdet:

- Jeg forholder mig ikke til det. Jeg træner dem så godt som jeg kan, så godt som jeg kan sammen med mit trænerteam. Så må andre vurdere hvor godt eller dårligt det så er.

Men hvor Niels Frederiksen ikke bruger tiden på at tænke på presset, så er han dog klar over tabellens øjeblikkelige facit, hvilket han også har i tankerne:

- Der er ingen garantier for top 6. Der mangler en kamp for at være halvvejs (i grundspillet), kan vi vinde der, så er vi på 14 point for den første halvdel af grundspillet. Og hvis vi ganger det med to, så er det 28, og det er nok for lidt.

- Så vi skal ud og hente flere point, men det tror jeg også på er muligt. Men det er klart, der er nogle hold der får mange point, og andre der ikke gør, og dem er vi så iblandt lige nu.

Pointhøsten har med cheftrænerens ord ikke været imponerende i efteråret indtil nu, men peger dog også på den pointmæssige udvikling de seneste tre kampe:

- I de sidste tre kampe har vi fået 5 point, men i princippet burde vi havde fået 7.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • ‘Dårlig kvalitet på bolden’. Det har vi hørt på i et år nu. Det bliver jo ikke bedre under den mand, desværre. Tak for mesterskabet, Niels, men tiden er moden til at prøve noget nyt. En træner med noget vildskab i øjnene
  8 enige
   
  • Joblar
  • Joblar   19. september 2022   

  • @Perikles helt enig, det er det samme og samme man høre gang på gang, vi spiller for langsomt, vi har for dårlig kvalitet på bolden osv osv, faktum er at vi slet slet ikke rykker os nogen steder og ikke har gjort i alt for lang tid, det er på tide med nogle nye øjne.
   2 enige
   
  • @Perikles ja, da han skiftede så defensivt ind mod Randers, var det dråben for mig… Jeg er klar til Kjetil nu
   1 enig

 • mp80
 • mp80   19. september 2022   

 • NF bør fyres omgående, men det sker nok først ved et salg af klubben. Må håbe den nye ejer har større ambitioner end at holdet skal stå kompakt og tilpasse sig modstanderen.

  Man skal angribe og presse modstanderne, så må de tilpasse sig Brøndbys spillestil. Det nuværende trænerteam er en stor skuffelse.
  4 enige

 • Fuzzy
 • Fuzzy   19. september 2022   

 • Det er desværre den samme sang vi hører fra NF, det er mig meget uforståeligt, at han så ikke foretager udskiftninger noget tidligere i kampene eller forsøger med andre holdopstillinger, når det nu tydeligtvis ikke virker.
  Hedlund bør igen have nogle kampe på bænken, ja han kommer frem til nogen chancer, men det vil alle angribere som spiller hver weekend jo få, han har ingen udstråling og virker opgivende. Rado bør ligeledes sidde på bænken de næste kampe.
  Vi har næsten ikke et angreb uden at bolden er nede og vende en til flere gange i forsvaret.
  NF har formentlig fået de nye spillere han drømte om, så mon ikke at NF og MR er til eksamen til næste hjemmekamp mod Lyngby.
  2 enige

 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    19. september 2022   

 • Bruger I bolde til træning ?
  1 god kommentar


 • kewell
 • kewell
  Betalende bruger
    19. september 2022   

 • Jeg kan godt lide den gode Niller.
  Men jeg er noget uforstående overfor at han ikke forsøger at løse det, han nærmest selv udtaler, er et problem, hver anden kamp.
  For dårlig boldomgang. Han siger det selv i postmatch interviews alt alt for ofte, og så kan jeg ikke forstå, at han ikke gør mere for at løse netop det enorme problem.
  6'eren er holdet livsnerve. Det er derfra fase 1 udspringer.
  Det er fint at have 8'ere, der kan trække ned og hjælpe til i opspillet, men det er trods alt 6'eren der hele tiden skal ligge dernede, og skal være spilbar, og flytte spillet en kæde eller mere frem.
  Det er jo ikke for sjovt, at vi var så dominerende da vi havde Nør på positionen, og nærmest faldt sammen så snart han var væk.
  Det er heller ikke tilfældigt, at Randers er gået fra at være et glimrende knokkel hold, til at være ret dominerende på bolden, efter Lasse Berg Johnsen kom til klubben.
  Det hele starter fra 6'eren af.
  Hvorfor så ikke forsøge sig mere helhjertet med den 6'er, som faktisk er glimrende på bolden, som sidder ude på bænken?
  Jeg er helt enig i, at Rado har nogle fantastiske defensive redskaber. Han er vel en af de bedste i ligaen mod bolden.
  Men det kan vi bare ikke rigtigt bruge til noget, hvis vi vil være dominerende på bolden, og have en bedre boldomgang.
  Det er nøglen til det, og vi kommer aldrig rigtigt videre, så længe at Rado spiller pladsen.
  Jeg køber heller ikke ind på, at Bell er dårligt defensivt.
  Han har ganske fine defensive tal.
  Han er måske knap så god som Rado, men fuldt ud på højde med mange andre dygtige 6'ere i ligaen, mod bolden.
  Få ham nu spillet fast ind, så han kan blive en integreret del af holdet, og ikke bare en tilfældig indskifter smidt ind på en 8'er, ude af position, hvor vi kun får glimt af hans niveau at se.
  Vi spillede en kamp i Silkeborg hvor han for en gangs skyld fik chancen på 6'eren, og vi blev pludselig ret gode i opspilsfasen, mod et rigtigt stærkt hold. Dengang manglede vi den offensive kvalitet, men den har vi sidenhen fået ind.
  Så lad os nu få lavet det 6'er skifte.
  Det er bydende nødvendigt for at vi får bedre kontrol og overtag i kampene.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @kewell Jeg er meget enig i dig her.
   Cappis kunne også prøves/backup, på pladsen.
   Hvis jeg skal være ærlig mener jeg ikke Rado har niveauet til SL med den boldomgang.
   Lige nu smider han i hverfald flere bolde væk end han vinder.
   
  • LØK
  • LØK   19. september 2022   

  • @kewell: Helt enig med det du skriver. Jeg har altid kunnet lide NF, men det virker som om han er blevet for fastlåst omkring nogle positioner.
   NF kan se problemerne, kan italesætte dem, men virker ikke i stand til at tage de rette konsekvenser af analysen.
   Tror at det var Kasper P der for et par måneder skrev om at det var tid til at NF måtte 'kill your darlings'. Og det virker han bare ikke villig til.
   Rado og Hedlund er simpelthen for dårlige i alle spillets facetter MED BOLDEN. De knokler, de jagter, de stresser og de gør i det hele taget rigtig meget godt for at spolere modstandernes spil og planer. Men de smadrer vores spil med kuglen.
   På 6'eren er der mest oplagte valg Bell. Men i mine øjne har han klart et problem med sit optræk. Han vender langsomt og kommer ikke hurtigt nok op i fart. Og jeg er skuffet over at han ikke har flyttet sig rent fysisk siden han kom til klubben. Jeg er med på at der næppe kan gøres meget ved Bells topfart, men den er også nogenlunde OK. Til gengæld burde det være muligt at træne ham lidt mere eksplosiv på de første meter.
   Alternativt så jeg gerne Slimane prøvet af på 6'eren. Han er ligesom Bell ikke en rigtig hurtig spiller, men han er langt mere fysisk og vil ikke være nær så nem at runde som Bell er. På lang sigt tror jeg faktisk Slimane kunne blive en outstanding 6'er. Og han har vist at han har en kæmpe (diesel)motor, sidste sæson var han den der løb suverænt mest på vores hold.
   I angrebet må Hedlund bare ud. Han kan ikke holde på bolden og smider ca hver 2. aflevering væk. Det er sgu mange gode angreb der ryger på den konto. Hvis han scorede på sine chancer, var det en anden snak. Men det gør han jo for det meste heller ikke.
   Ind med Kvistgaarden. Jeg kan simpelthen ikke se havd NF venter på. Han må simpelthen være så pisse irriterende at spille overfor.... Han knokler og kæmper og er vel MINDST ligeså forstyrrende for modstanderne som Hedlund. Men oveni det er han noget bedre til at holde på bolden, han kan drible og han scorer langt flere mål ifht spilletid. Han er desværre heller ikke en ørn til det med afleveringerne, men han kan sgu så meget andet.
   Jeg ved godt at jeg måske er den eneste men jeg synes sgu Divko har nogle perspektiver. Han er hurtig, han kan holde på bolden, aflevere og drible. Det kniber så ret meget med afslutningerne. Men hvis han fik ligeså meget spilletid som Hedlund har fået, kunne han måske komme igang. Vi ser jo glimtvis at han har potentiale til at blive en giftig angriber.
   Kom så NF, kill your darlings!
   1 enig

 • Chuck
 • Chuck   19. september 2022   

 • Dårlig kvalitet på bolden og på trænerbænken. NF har godt et fantastisk arbejde med pragmatisk tilgang til spillet men nu skal vi videre.

 • Jeg er uenig i kritikken af NF. Der er brug for stabilt, professionelt arbejde for at optimere spillet med en trup, som sent har fundet sin endelige form. Der er ikke brug for uro og kaos og klubbens ledelse må ikke lytte til disse flygtige og kværulerende stemmer i debatten herinde!
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Michael Hansen - fuldstændig enig, der er intet som tyder på at NF har mistet omklædningsrummet. Når han kunne gøre BIF til mestre, kan han selvfølgelig også få spillet de nye ind på holdet. Jeg tror at landsholdspausen kommer rigtigt belejligt for NF. Vi har været mange som naivt troede at Wass, Ohi og Vallys bare kunne træde ind på holdet og finde hinanden. Men relationer skabes på træningsbanen og ikke i kamp. Bliver fedt at se udtrykket når Blas også er med fra start.
   1 enig

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER