Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksen: Det kræver kvalitet og kløgt

 
Brøndby IF-cheftræner Niels Frederiksen ser frem til torsdagens møde med Sparta Prag. Han ved, hvad der kræves, hvis de blå/gule skal levere på den europæiske scene.

  • Nanna Møller Karlsen
   15. september 2021 - Klokken 13:47
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  15. september 2021 - Klokken 13:47

Torsdag aften spiller Brøndby IF den første kamp i gruppespillet i Europa League. Sparta Prag gæster Brøndby Stadion og det er et dygtigt tjekkisk mandskab, der venter Niels Frederiksen og hans mandskab. 

Men Brøndby går ind til kampen for at spille med og Frederiksen forventer et relativt lige kampbillede torsdag aften.

- Sparta Prag er et godt hold. De har meget europæisk erfaring og har spillet som tophold i den tjekkiske liga i mange år, selvom de godt nok tabte i lørdags. Det er et godt hold og et fysisk stærkt hold, der også er relativt dygtige på bolden. Det er et allround-hold, der spiller en god gang fodbold og gerne vil spille god fodbold, men som også godt kan slås, hvis det er det, de bliver budt, sagde Frederiksen på onsdagens pressemøde i Brøndby.

- Det kommer formentlig til at minde mere om hjemmebanekampen mod Salzburg end udebanekampen. Når vi spiller på Brøndby Stadion, skal vi også have et udtryk og et initiativ, der gør at vi vil styre og kontrollere dele af kampen. Vi bliver formentlig ikke helt så styrende og have bolden lige så meget som i vores seneste kamp mod Silkeborg herude, men det skal gerne være en lige kamp, hvor vi er lige så meget på bolden, som de er, og hvor vi også tager initiativet. Det forventer jeg. 

- Vi kommer ikke bare til at stille os ned i en skyttegrav og forsvare alt hjem. Det skal vi ikke. Men vi skal tænke os om, og vi skal også være kloge og fornuftige. Det er et stærkt hold. Ikke helt på niveau med Salzburg, men det er stadig et stærkt hold, så vi skal tænke os om og forsvare os godt.

Det er Brøndby IF's første gruppespil i 16 år, men Niels Frederiksen har erfaring med Europa League-gruppespillet fra sin tid i Esbjerg. Han ved, hvad det kræver, hvis man skal levere på den europæiske scene:

- Hvis jeg skal sætte to ord på, så kræver det kvalitet og kløgt. Man skal tænke sig godt om, for det niveau vi møder, vil typisk være et højere niveau end vi møder i Superligaen normalt. Der er en anden spænding og en anden setting omkring de europæiske kampe. Og så er det et gruppespil, der afgøres over seks kampe, hvor Superligaen afgøres over 32 runder. Så hvert eneste point tæller væsenligt mere procentuelt i det samlede regnskab, så alle point er vigtige. Men først og fremmest vil jeg sige at det kræver at man tænker sig om, griber det godt an og er taktisk disciplineret i de ting man gør, slutter han.

Sparta Prag holder pressemøde på Brøndby Stadion tidlig onsdag aften.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • mp80
 • mp80   1 måned(er) siden   

 • Selvfølgelig kommerBrøndby til at pakke sig og så håber man på at score på en omstilling er dødbold. Det er NFs taktik mod bedre hold og har været det siden han kom til klubben.

  Ud ad til snakker han om offensiv spillestil, men det ses yderst sjældent desværre.
  1 enig
   
  • @mp80 - jeg syntes RB hjemmekampen er et godt eksempel på NFs offensive indstilling som også lykkedes i perioder.
   3 enige · 1 god kommentar
   
  • Gizmo
  • Gizmo   1 måned(er) siden   

  • @mp80
   Jeg er enig i at det er stilen. En stil jeg slet ikke er fan af.
   Men manden har ført os til et mesterskab, så ja, hatten af for det.

   Det lidt som med Red Bull diskutionen. Er det resultater over alt andet, eller er det også måden man gør det på.

  Se 2 flere kommentarer

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    1 måned(er) siden   

 • Marginalerne skal være med os. Marginalerne har været med os mod fcm, kan vi få samme marginaler med os. Ja så vinder vi i aften. Tåhylere, skæve afleveringer, fejl afleveringer det lige gyldigt, bare vi vinder :-)
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021