Niels Frederiksen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksen går efter sejren mod Basel

 
I morgen aften tager Brøndby IF imod schweiziske FC Basel i tredje kvalifikationsrunde af Conference League. Det er en vigtig kamp, for med en samlet sejr, er de blå-gule tæt på gruppespillet i Conference League.

  • Niels Frederiksen
  • Thomas Kramer Nielsen
   3. august 2022 - Klokken 16:41
 • Thomas Kramer Nielsen
 • Thomas Kramer Nielsen
  3. august 2022 - Klokken 16:41

Mange var måske lidt betænklige da Basel røg op af bowlen, men schweizerne ikke, hvor de tidligere har været rent profil- og spillemæssigt. Niels Frederiksen synes, at de har et godt indtryk af, hvad det er for et hold og hvad de vil.

- Jeg blev briefet i forgårs af mit analyseteam, og jeg synes vi har okay styr på dem. De har fået ny træner og der har været en ret stor udskiftning i deres spillertrup. Det betyder også, at det er lidt svært at vurdere, for så mange kampe har de ikke fået indtil nu, men dem de har spillet, har vi set, så vi synes at vi har et godt indtryk af, hvad det er for et hold og hvad de vil, siger Niels Frederiksen til 3point.dk

- Mit indtryk af Basel er, at det er et rigtig godt hold. Spillede de i Superligaen, ville de helt klart være et tophold. Ingen tvivl om det. Men vi er også enige om, at de formentlig var stærkere for nogle år siden, og er i gang med at bygge op igen. Vi synes bestemt at vi har nogle muligheder.

- De er dygtigere på bolden end imod bolden. De har nogle individualister, som de prøver at sætte op ude på kanten. De vil rigtig gerne sætte deres wings op til 1 mod 1 situationer. De spiller med en 9’er, som de laver meget link-up spil på, så ham bruger de tidligt, og laver noget støtte, bringer den ud og udfordrer. Det er sådan en type spil.

 

For en uge siden spillede Brøndby mod Pogon og vandt overbevisende med 4-0 på hjemmebane, men helt samme cifre skal vi ikke forvente mod Basel. De blå-gule skal ramme et højere niveau og undgå at spille en dårlig halvleg, som de gjorde i Polen.

- Vi ved at vi skal præstere på vores topniveau for at kunne være med mod de her modstandere. Det er ikke små europæiske hold vi møder. Det er rigtig dygtige hold. Basel er stadigvæk - med alt ære og respekt for Pogon - et niveau op. Vi spillede meget lige mod Pogon, samlet set hvertfald, over to kampe, så vi skal ramme vores topniveau. Det kan ikke hjælpe noget, at vi spiller en halvleg, i en af de to kampe mod Basel, hvor vi rammer for lavt et niveau, for så kan vi tabe de to kampe på én halvleg alene.

 

Selvom Basel er en bedre modstander end Pogon, så går Brøndbytræneren efter sejren og et godt udgangspunkt.

- Udgangspunktet er, at det er nemmere for os at skabe et resultat herude end det er dernede. Og hvis vi skal gå videre, så skal vi vinde en af kampene. Selvfølgelig kan det blive to uafgjorte, forlænget og så straffe, og alt det der, men som udgangspunkt må vi jo sige, at vi skal gå efter et godt resultat herude. Og er godt resultat herude er en sejr. Det er vi nødt til at sige. Det betyder jo ikke, at vi ikke, hvis det udvikler sig sådan at vi må nøjes med et uafgjort resultat. Men vi formoder at det bliver svært dernede, så derfor skal vi have et godt udgangspunkt.

 

Det er tredje uge i træk, hvor Brøndby spiller to kampe om ugen, så der skal roteres lidt. Også selvom det er en derby-uge.

- Vi roterer jo lidt i forhold til at sørge for, at der er friske kræfter over det hele. Både til den kamp vi har i morgen og den kamp vi har på søndag. Og så må vi gøre status efter den kamp vi har i morgen, hvordan det ser ud. Det er klart at vi ikke kan stille med alle reserverne i morgen, for så har vi ikke en chance. Vi er nødt til at prioritere den her kamp, og sige at vi tager en kamp ad gangen, og så prioriterer vi den kamp der er lige foran os, og så løser vi de udfordringer, der måtte være, bagefter. Vi har en bred trup og vi har også roteret en hel del indtil nu. Der er nogle positioner vi er sårbare på i forhold til det. Men generelt har vi mulighed for at rotere rundt omkring.

- For mig er det ikke så meget anderledes. Lige nu er vi jo i en situation i Superligaen, hvor vi også skal have nogle point, på et tidspunkt, inden alt for længe. Så om vi møder Horsens eller FCK, vil vi stille et slagkraftigt hold, der kan få en sejr. Det kommer vi også til at gøre i Parken. Der kan være uger, hvor vi må køre igennem med de spillere, der er, og så må de spille begge kampe, hvis det er det vi vil, slutter Niels Frederiksen.

Der er kickoff i morgen kl. 20.30 på Brøndby Stadion.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Undskyld mig, ja selvfølgelig går man da efter sejren.

  Skulle man hjemme gå efter nederlag eller spille uafgjort, det ville da være total taber holdning at have, så vil ikke en overraskelse at man går efter at vinde hjemme og gå videre.
  4 enige
   
  • @CV fan side Enig, men vi er jo bare lille Brøndby. Og vi kan ikke lide at kommunikere ambitiøse målsætninger til fans og sponsorer. Vi skal være forsigtige og for alt i verden ikke få vores omgivelser til at tro, at vi går efter at opnå tidligere tiders storhed.
   1 enig · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    3. august 2022   

 • Det var da en underlig overskrift på et i øvrigt læseværdigt indlæg…!
  Fortæl lige hvornår vi ikke går efter at vinde som berettiger en så underlig melding ?
  1 enig · 1 god kommentar

 • Chuck
 • Chuck   3. august 2022   

 • Tak Niels. Vi går efter sejren

 • Det kræver vel også en sejr hjemme, hvis vi skal gøre os forhåbninger og videre avancement.. Vi er generelt ikke specielt stærke på udebane i Europa, så selvom vi engang vandt 0-2 i Lissabon, så tror jeg max, at vi får en uafgjort med fra Schweiz, hvis vi spiller en klog og tålmodig kamp..


 • Det der kan tale imod Basel i år er at de har godt nok hentet mange spillere ind her henover sommeren, som jeg kan tælle mig frem til er der kommet 15 nye spillere ind, det må da om noget give lidt problemer med spil relationerne.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER