Niels Frederiksen dirigerer
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksen ikke i tvivl: Vi skal se at få hentet noget skarphed foran

 
Brøndby tabte søndag 2-0 i Silkeborg efter en kamp, hvor de blå/gule tilspillede sig mange chancer, som ikke blev omsat. Brøndby-træner Niels Frederiksen erkender, at holdet mangler skarphed offensivt, og håber at få tilført det udefra.

    • Niels Frederiksen dirigerer
    • Daniel Mads Andresen
      1. august 2022 - Klokken 11:24
  • Daniel Mads Andresen
  • Daniel Mads Andresen
    1. august 2022 - Klokken 11:24

Tilbage i forårssæsonen vandt Brøndby IF 1-0 i Silkeborg efter kamp, som bød på massiv Silkeborg-dominans, men hvor de bare ikke fik scoret.

Søndag var rollerne byttet om, da Brøndby spillemæssigt leverede en flot præstation, men til gengæld ikke fik scoret, og derfor måtte rejse hjem med et 2-0-nederlag i bagagen. Og selvom præstationen var fin, var det en meget slukøret Brøndby-træner, der mødte pressen efter kampen.

- Præstationsmæssigt er jeg mere tilfreds i dag, men samlet set er jeg mere utilfreds i dag, for det drejer sig jo om pointene. Vi vil da også gerne tale om præstationen, og det er da også noget, vi kommer til at fremhæve overfor spillerne, at der er mange ting, de kan være rigtig tilfredse med, men vi må også konstatere, at vi taber kampen, og det er det der tæller på bundlinjen, sagde Niels Frederiksen i mixed zone umiddelbart efter kampen.

Han fortæller, at den taktiske gameplan lykkedes fint for spillerne.

- Jeg synes, vi leverer en god kamp i dag. Jeg synes, der er rigtig mange fine ting i vores spil, og jeg synes, vi egentlig er ret dygtige på bolden og får skabt et utal af chancer. Det må jeg sige. Det er helt surrealistisk, at vi ikke, på en af de tværpasninger eller halvfrie afslutninger, ikke får puttet den ind. Det er jo det negative ved dagens kamp, fordi selve billedet er egentlig ganske fint. Og så synes jeg egentlig, at den måde vi greb det an på taktisk, det gjorde spillerne rigtig fint. Det var helt bevidst, at vi prøvede at holde bolden meget i egne rækker og spille med ekstremt stor tålmodighed, også i vores opbygning, så vi nogle gange spillede rundt med bolden uden egentlig at komme nogen vegne, for at få Silkeborg til at løbe lidt. Det blev de lidt frustrerede over, og så kunne vi slå til og spille fremad, når mulighederne var der, og på den måde få skabt nogle chancer. Så spillet med bolden var fint, vi havde nogle fine relationer, og jeg synes, vi kommer bag dem rigtig mange gange. Men det er klart, at vi mangler den skarphed på den tværpasning ind i feltet, som vi havde et utal af.

- Forskellen er kvalitet og effektivitet inde i boksen. Helenius scorer et fantastisk mål, og det er jo lige før, at hvis han havde spillet for os, så havde han scoret fem mål i dag. Det er en fantastisk afslutning, det må jeg bare sige. Han er egentlig presset langt ud i feltet, men han sparker den bare flot ind. Vi har større chancer end det, som vi bare ikke får sparket ind, og så lukker vi et mål ind på en standard, hvor vi taber en duel inde i feltet. Det bliver for nemt. Vi skal ikke lukke så nemme mål ind.

Der skal nye kræfter til

Niels Frederiksen pointerer flere gange, at Brøndby-holdet mangler skarphed offensivt, og han er heller ikke bleg for at sige højt, at han håber, der snart kommer mere at arbejde med.

- Det er klart, at i dag savner vi noget skarphed inde foran, og det har jeg sagt før, at det mener jeg, vi skal se at få hentet. Det mener jeg sådan set stadigvæk. Det er jo ikke fordi, dem vi har ikke er dygtige nok, men vi mangler lidt skarphed i de situationer. Vi skal selvfølgelig træne videre på det, og så kan vi også forbedre det, men der er ikke noget nyt i, at jeg synes vi mangler noget ekstra fremme på banen.

Brøndby-træneren understreger dog også, at han har forståelse for, at fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, ikke har lette arbejdsbetingelser.

- Det kan både være en offensiv midtbane, der kan hjælpe med at kreere, men det kan også være en angriber. Det har jeg sagt, og det vil jeg holde fast i. Vi skal kigge på at få noget ekstra kvalitet ind i forhold til de forreste, og det tror jeg ikke, der er nogen, der er uenige i. Det kigger vi på, men det er også vigtigt, at vi finder det rigtige, og at tingene passer sammen, pengene passer sammen og alt det her. Det er ikke så simpelt. Man kan ikke bare knipse med fingrene, og så står de der i morgen. Sådan fungerer denne her verden ikke.

- Turneringen er i gang, og vi har spillet to europæiske kampe, og på torsdag spiller vi en ny, så det kan man jo godt sige, men omvendt vil vi heller ikke handle, hvis vi ikke føler, det er det rigtige. Vi skal sikre os, at det vi gør, det er det rigtige. Så må vi være tålmodige indtil de løsninger findes på et tidspunkt.

Et fint comeback

En af de offensive spillere, som kunne være med til at hjælpe på Brøndbys problemer, er Peter Bjur, som har været skadet siden maj 2021. Søndag fik han endelig comeback i startopstillingen, og denne gang på 10'er-positionen. Og Niels Frederiksen var tilfreds med, hvad han så.

- Hvilke forventninger kan vi have til en spiller, der har været ude i et år? Nu får han startdebut, men det kan være lidt svært. Jeg synes egentlig, han leverer en fin præstation og gør de ting, vi beder ham om, både i forhold til presset og at dække de rum, vi skulle. Egentlig også offensivt, selvom vi godt kunne have ønsket os, at han var kommet lidt mere på bolden og havde fået lidt bedre muligheder for at afslutte og sådan nogle ting. Men som udgangspunkt synes jeg, han spiller en rigtig fin time.

Brøndby IF skal allerede i ilden igen torsdag, når schweiziske FC Basel besøger Brøndby Stadion.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • KJOE
  • KJOE   1. august 2022   

  • De gode handler ligger sidst i vinduet. Det vrimler med 22 årige fra den norske liga i de døende minutter af august måned.
    Man må jo forstå, at et spillere fra et midterhold i en liga, der er dårligere end den danske, let kan forstærke et top-tre hold i Danmark.
    Du må have tålmodighed Niels Frederiksen. Der er en måned endnu.
    1 enig · 2 god kommentar

  • Det tror jeg alle fans kan se…. Derudover tænker jeg en rigtig god angrebstræner kunne være godt…. Vi er ekstrem dårlige i afslutninger altså…. Der er i hvert fald noget helt galt…. Og så måske vende tilbage til 3-5-2 igen…. Målene piver ind joo….
    Men med cv sker til sidst og så er vi vel bagud med 10-12 point

  • Hans
  • Hans   1. august 2022   

  • Der ender som det plejer cv kører sin. 10 minutter i for sent…den 31 august kl 23:50….der er vi også for længst slået ud af fc Basel og ligger nummer 7-9 i superligaen før cv vågner op…stakkels Niels
    1 enig

---

  • BrianV
  • BrianV
    Betalende bruger
      1. august 2022   

  • Jeg har været meget tålmodig. Men de store udsving i offensiven gør mig mere utryg, så vil gerne give Frederiksen ret.
    1 enig

  • Betalende bruger
      1. august 2022   


  • Der skulle meget gerne komme nogle gode nyheder i denne uge.
    Og endnu en i næste uge.
    Alles største ønske er gået i opfyldelse, og så kommer der lidt til offensiven.
    Glæd jer. og ro på.
    2 god kommentar
     
    • Basse
    • Basse   1. august 2022   

    • @Detvender hvad er det for et ønske der er gået i opfyldelse?
     
    • Solz
    • Solz   1. august 2022   

    • @Detvender Det håber jeg så meget du har ret i. Savner saftsuseme at vi igen tør være ambitiøse.

---




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder