Fodbold live resultater

Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksen: Jeg er tilfreds

 
Torsdag formiddag var der nye stemmer på træningsbanen i Brøndby, hvor både Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo betrådte græsset for første gang. Græsset blev også betrådt af, om ikke for første gang nogensinde, så for første gang efter transfervinduet lukkede, cheftræner Niels Frederiksen. Ham havde 3point.dk en snak med, hvor manden med ansvaret evaluerede på de nye transfers, og så analyserede på hvad de bragte til klubben.

  • Kasper Pedersbæk
   1. september 2022 - Klokken 14:51
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  1. september 2022 - Klokken 14:51

Det var første træning efter transfervinduet smækkede i natten mellem onsdag og torsdag, da førsteholdstruppen i Brøndby betrådte græsset torsdag formiddag. Og her var to nye navne med på græsset, hvor Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo var at finde som de nye tilføjelser til cheftrænerens spillertrup.

Det var derfor også nærliggende at spørge ind til, da 3point.dk efter træningen talte med cheftræner Niels Frederiksen, som også udtrykte tilfredshed med handlerne der blev foretaget op mod lukketid:

- Jeg synes det er fint… Jo, jeg er tilfreds. Det er nogle fine tilføjelser til truppen, og jeg synes det adresserer nogle af de mangler vi har haft primært på den offensive side af banen.

Derudover var der også tilfredshed med nogle udlejninger for nogle af truppens yngre og mindre profilerede kræfter:

- Derudover er jeg, hvilket måske er knapt så vigtigt, med at vi fik nogle af vores unge spillere ud på græs i andre klubber, hvor de kan få mere kamptid end de havde i udsigt her.

Og tilføjede så, adspurgt om ikke truppen var lige rigeligt stor:

- Man kan ikke altid få alt hvad man ønsker sig, men vi har haft et fint transfervindue, fået nogle ind og nogle andre unge ud.

De offensive udfordringer - skarpretteren

Brøndby har i sæsonens første syv kampe haft visse udfordringer i den offensive del af spillet, og tilføjelserne til truppen var derfor også i høj grad nogle der forventes at skulle gå ind og styrke netop dette område. Men at der skulle gå syv kampe af sæsonen før forstærkningerne kom var også et tema i snakken med Niels Frederiksen, og også et emne cheftræneren satte ord på:

- Jo, jeg ville gerne have haft dem ind før, nu står vi her syv kampe inde i sæsonen, og klarer vi det på 12 timer… Det er der ingen der ved. Men det er sådan det er. Det har ikke løst sig i starten, men det har løst sig nu, og det er vi glade for.

Første mand der blev bekræftet var tirsdag aftens transfer af Ohi Olaijuanfo, en spiller som Niels Frederiksen glasklart har nogle forventninger til, og som han også beskriver i tydelige termer over for 3point.dks udsendte:

- Ohi er en spiller der fylder noget inde i boksen, og en spiller der helst vil være inde i boksen og ikke så mange andre steder. Det er ikke for at kritisere nogle af de andre, men de andre angribertyper vi har spillet med er mere dynamiske, mere bevægelige. Ohi er mere fysisk og mere stationær, og arbejder inde i boksen. Det har vi manglet. Og så har han en stærk afslutningsfod og næse for chancerne.

Medfører Vallys justeringer i systemet?

Næste tilføjelse til truppen kom onsdag aften, hvor Brøndby hentede offensivspilleren Nicolai Vallys i Silkeborg. Netop Vallys ser Niels Frederiksen også som bringende nogle særdeles ønskede kvaliteter til Brøndby, og nogle store forventninger til ham:

- Vallys skal kunne lidt af det hele.

For så hurtigt derefter at uddybe:

- Vallys skal både være ham der scorer mål, men han skal også være chanceskaberen. Ham der sætter spillet op, ham der gør vi kommer ind i halvrummene, og generelt tættere på målet.

Interessant nok åbnede Niels Frederiksen op for justeringer til sine taktiske dispositioner, da snakken snævrer sig mere og mere ind på Vallys og det produkt han forventes at bringe til banen:

- Jeg ser ham primært som 10er, i den rolle. Men så kan man spille forskellige formationer, hvor 10eren kommer til at ligge lidt forskelligt. Nogle gange med en 10er, andre gange med to 10ere.

For Niels Frederiksen hersker der ingen tvivl om hvor Vallys er bedst:

- Han er bedst som 10er, han skal så tæt på mål som muligt.

Processen om transfers

Hen mod slutningen af samtalen med 3point.dks udsendte bliver emnet drejet ind på selve processen omkring en transfer af en ny spiller, for hvor meget er cheftræneren med inde over beslutningerne. Hvad er hans rolle i processen:

- Jeg er inde over hvilke typer det skal være, hvad de skal kunne. Om det så lige skal være A eller B af spillere er ikke mit bord, men jeg er inde over hvad spillerne skal kunne.

Cheftræneren runder snakken af med en status på de to nyankomne offensive profiler:

- Både Ohi og Vallys er i spil til kampen på søndag.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Så er der ikke flere undskyldninger, NF. Den start 11 der kan stilles med nu, skal kunne spille mere offensiv fodbold og generere et pointsnit herfra svarende til en medaljebejler. Kampprogrammet er gunstigt de næste fire kampe - der SKAL point ind på kontoen nu.
  12 enige · 1 god kommentar
   
  • @Klipklapperen - måske skal de lige træne sammen et par gange ...
   9 enige · 4 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer
   
  • Mogens
  • Mogens   1. september 2022   

  • @Klipklapperen Horsens, Randers og Viborg er gunstige kampe? Jeg tror at de tider er forbi, hvor det var “sikre” point. Det lader til at Lyngby, AaB og Brøndby er de nemme kampe og vi tabte til AaB ikke?

  Se 3 flere kommentarer

 • Det har været en hård fødsel og til tider ren tortur, når man har kunne se hvordan konkurrenterne lystigt har oprustet. Men jeg er samlet set på bølgelængde med Niels. Lad os se fremad, drengene skal have lidt tid til at finde hinanden og NF skal finde en bæredygtig spillestil, som ikke altid er tilpasset 100% til hvem vi spiller imod. Det kan kun gå fremad og gerne allerede fra på søndag!
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • Mogens
  • Mogens   1. september 2022   

  • @Kristianbs Det bliver spændende at se Brøndbys udtryk…
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Håber snart at vi får smilet tilbage på Niels mund! Han kunne godt være lidt mere begejstret. Håber ikke, at han har mistet modet - selvom man godt forstår manden med det bjerg, vi skal hen over for bare at komme i top 6
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER