Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksen: Nu er det op ad bakke – men ikke umuligt

 
Det var udelukkende en fremragende indsats af Brøndby-keeper Mads Hermansen, der holdt Brøndby inde i kampen mod FCM, fastslog træner Niels Frederiksen efter kampen. Han var ikke tilfreds med kvaliteten i Brøndbys spil.

  • Nanna Møller Karlsen
   5. december 2021 - Klokken 18:12
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  5. december 2021 - Klokken 18:12

Efter adskillige godkendte indsatser og Brøndby-sejre på stribe fandt holdet fra Vestegnen aldrig den samme kvalitet i spillet i søndagens første pokalopgør mod Superligaens nummer ét, FC Midtjylland. Og derfor endte det med et 0-2-nederlag til midtjyderne, hvis sejr  der ikke rigtig kunne stilles spørgsmålstegn ved.

Sådan lød den umiddelbare analyse fra Brøndby-træner Niels Frederiksen efter pokalnederlaget mod FC Midtjylland hjemme på Brøndby Stadion.

-Vi er for dårlige på bolden og vi laver alt for mange fejl, sagde Niels Frederiksen – og illustrerede det med et eksempel, der på mange måder var kendetegnende for Brøndbys indsats kampen igennem.

- Der er et eksempel i første halvleg, hvor vi har et indkast oppe på Midtjyllands banehalvdel. Næste gang dommeren blander sig i spillet, har de hjørnespark. Problematikken er bare, at de ikke har rørt bolden siden. Så det lykkes os altså at føre den fra et indkast oppe på deres banehalvdel ned til et hjørnespark til dem, uden at de overhovedet har rørt bolden, lød det fra Brøndby-træneren.

Han lagde ikke skjul på, at uden den unge målmand, Mads Hermansen, kunne det være gået langt værre for Brøndby.
- I første halvleg er det hundrede procent Mads Hermansen, der holder os inde i kampen. Han står en fremragende kamp. Og det er klart, at hvis vi ikke havde haft ham på mål, og han ikke havde haft de redninger, så havde vi også været bagud med mere end én ved pausen. Det er der ingen tvivl om.

Niels Frederiksen forsøgte heller ikke at snakke sig uden om, at det nu ser svært ud med et pokalavancement til næste runde.
- Det er et dårligt udgangspunkt, men det er jo ikke et umuligt udgangspunkt. Vi tager selvfølgelig til Herning og prøver at vinde med mindst to mål, og det er jo ikke umuligt. Men selvfølgelig er det op ad bakke, det er ikke noget, man bare lige gør, sagde Niels Frederiksen.

Han mener ikke, at der grundlæggende skal laves noget om på strukturerne på Brøndby-holdet inden returkampen næste søndag.
- Det primære er, at vi skal højne vores kvalitet. Vi er nødt til at kunne beskytte bolden under pres med ryggen mod mål. De spiller meget mand-mand over hele banen, og dér var vi for dårlige med bolden, vi smed for mange bolde, når vi kom under pres i de dueller, hvor vi egentlig har bolden, sagde han.

Efter en lille verbal batalje, der også involverede FCM-træner Bo Henriksen, fik Niels Frederiksen en påtale af dommeren.
- Det er ikke anderledes at stå ved siden af Bo end alle mulige andre trænere. Men jeg blev en smule frustreret over, at de lagde sig ned hele tiden og forsøgte at trække tiden. Det er jo fair nok, det gør man jo i den situation. Og så bad jeg Dalsgaard om at rejse sig op, for jeg mente ikke, at han var blevet ramt, lød forklaringen om bataljen fra Brøndby-træneren.

Inden vinterferien har Brøndby nu en europæisk kamp i Prag på torsdag og returkamp i pokalen på søndag.
- Det vil selvfølgelig være ærgerligt, hvis vi både er ude af pokalen og Europa, når vi går på ferie. Men det er ikke det, der får mig til at sige, at vores efterår er dumpet. Vi har spillet en halvsæson, hvor vi har et absolut godkendt efterår i Superligaen. Det er klart, at vi også har en ambition om at komme videre i pokalen, men vi ved også, at når vi skal møde Midtjylland, så er der en risiko for, at man ikke går videre. Det er ikke en katastrofe. Og vi ved også, at i Europa er vi seedet som nr. fire, så det vil være en overraskelse, hvis vi går videre dér. Men det vil vi også prøve. Men der er lang tid til på søndag. Der er en anden kamp i Prag først, og det er den, vi har fokus på nu, sagde Niels Frederiksen.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Hans
 • Hans   5. december 2021   

 • Jo lige netop hvad det er fuldstændig håbløst og umuligt når spillere laver de børnefejl og klumrer rundt i forsvaret som de gør jo så er det umuligt og 90% op af bakke Brøndby ude af pokalen sikkert og vist og som realist skal man heller ikke regne med andet en ydmygelse i Prag …vi fik heldigvis 2 point i gruppen og pengene men en sejr i Prag er der ikke kvalitet til hvilket blev understreget i dag.
   
  • @Hans Det sker med en Jesper Sørensen og Retov osv. som trænere. Niveauet er simpelthen ikke højt nok !

 • mp80
 • mp80   5. december 2021   

 • Ingen på holdet er egnet til at tage sig af dødbolde, utrolig mange chancer smides væk igen og igen. Håber snart der kommer ny inspiration på trænerfronten, Retov må gerne prøves af et andet sted.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Træerne vokser ikke ind i himlen. De sidste 6 kampe i suppen var det stolpe ind for os og alle marginaler har været med os. Vi har jo ikke vundet en eneste kamp komfortabelt med mere end et mål. Derfor kan vi ikke tillade os at tude over at rækkens bedste hold slår os. Jeg er ikke for fin til at indrømme, at de har et bedre hold end os. Når så vores hold kollektivt ikke rammer niveau og Uhre er uskarp, så skal det jo gå galt. Pisseærgeligt vi ikke spiller finale på eget græs, men vi må bare glæde os over stimen i suppen og håbe at CV forstærker truppen til januar.
  4 enige · 1 god kommentar

 • Det er bittert nu, men kampen kunne nemt værre endt anderledes. Uhre på overlæggeren til 1-0, Frennes spark til 1 eller 2-0. Havde vi scoret ville FCM(uh) værre gået længere frem, satset mere.

  Og når det er sagt, så var de bare bedre i dag, pisse ærgerligt de valgte at spillefodbold i alle 90 min, men it happens. Op på hesten igen, få god energi ind i holdet torsdag og så knækker vi dem næste weekend.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @thorrium En dejlig positiv tilgang til tingene. Rart at se på mandag morgen, hvor jeg stadig er ærgerlig over resultatet i går... PS. Er så træt af FCMs mangel på fairplay - tidsudtræk og tøser, der smider sig vrælende i græsset!

  Se 1 flere kommentarer


 • Gizmo
 • Gizmo   5. december 2021   

 • En dejlig ærlig og ligetil analyse. Ingen kan vel være uenige.

  Av for nogle dårlige 45 minutter af Mensah. Han bliver godt nok aldrig driftsikker

  Ryger vi ud af pokalen kan vi godt sætte uhre fri.
  Så der dømt genopbygning. Igen igen
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Gizmo trods alt står vi dog i en bedre økonomisk forfatning til næste genopbygning.
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Gizmo Der er da stadig mesterskabet at gå efter. Jeg bli’r meget overrasket (igen) hvis det sker, men det er da inden for rækkevidde.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Kampen viser bare vi skal bruge rigtige backs og ikke aflagte angribere, Mensah er helt væk i dag og Bruus gør vel ikke meget mere, jeg er rystet hvor nemt FCM havde med at dæmme op for os, og vi ikke har en plan B i opspillet
  1 enig
   
  • @Vainio74 Hvad mener du med at Menzah er helt væk idag , han har været helt væk i hele Sæsonen, han må virkelig fedte for Træneren til træning :O)

 • HUSK NF... Det er din skyld at niveauet er sådan ! Og det er langt fra eneste gang. Faktisk virker det nærmest som om det er tilfældet i 80-90% af kampene.
  1 enig


 • Da det igår så ud til at alle spillere undtagen Mads Hermansen , vil jeg da bestemt håbe at nogle vender retur til Europa Leage kampen på torsdag og vinde så vi trods alt kan spille i europa efter nytår. Returkampen mod FCM tror jeg desværre ikke på giver pote, men større overraskelser er jo set før så længe bolden er rund osv, osv og osv :O) Fortsat god December måned til alle her Trods alt !!!
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021