Niels Frederiksen
Foto: Lasse Lagoni ©
NYHED

Niels Frederiksen om skarp konkurrence, fleksibilitet og mere flydende talkombinationer

 
Her kan du læse Brøndby IF-cheftræner Niels Frederiksens tanker om den skærpede konkurrence i truppen, om øget fleksibilitet og mere flydende talkombinationer.

    • Niels Frederiksen
    • Nanna Møller Karlsen
      20. februar 2021 - Klokken 13:20
  • Nanna Møller Karlsen
  • Nanna Møller Karlsen
    20. februar 2021 - Klokken 13:20

Det er snart et år siden at Superligaen blev sat i stå, da coronapandemien forskrækkede hele verden. Landets bedste række er for længst kommet i gang igen, dog for tomme tribuner, men det er Reserveligaen ikke. Derfor har Brøndby aftalt nogle træningskampe mod hold i hovedstadsområdet og tirsdag kom reserverne i kamp mod FC Københavns ditto.

- Det betyder meget, for vi er i en situation, hvor vi har mange, der byder sig godt til. Vi har en stærk konkurrence på positionerne. De spillere, der spillede mod FCK, er såmænd ikke så langt fra at starte inde. Det betyder voldsomt meget at holde dem i gang, for så er de mere klar til at spille, når der bliver brug for dem om det så er fra start eller i et indhop, siger Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen til 3point.dk.

- Jeg synes det var en rigtig fin kamp og en kamp på et højt niveau med en masse god fodbold. Vi kunne også se på de spillere FCK stillede med, at det var stærke spillere. Det var en reserveholdskamp på et rigtig højt niveau.

Tobias Børkeeiet var ikke med og det fik mange til at spekulere over, om han mon var udset en startplads mod Vejle i morgen. Men det var ikke grunden.

- Han (Børkeeiet, red.) fik en lille smule mod slutningen af sidste uge. Det var egentlig gået væk, men så kom der lidt i forbindelse med hans indhop mod Lyngby, så han mærkede lidt på indersiden af låret. Han var lidt ude og træne med torsdag og træner fuldt med fredag, så han er også i spil til Vejle-kampen.

Det er tough game

Blandt visse eksperter og journalister anses Brøndby-truppen ikke for at være ret bred, men sådan ser man ikke selv på det i Brøndby. Niels Frederiksen ser stor konkurrence om samtlige positioner. Det betyder også, at han må skuffe dygtige spillere hver uge, når truppen skal udtages. Men det tager han ganske roligt.

- Det er tough game. Som jeg også siger til spillerne, så findes der kun én vej ud af det, og det er at overbevise mig om at de skal spille næste gang. Det foregår på træningsbanen.

- Sådan er det at spille i en klub som Brøndby. Hvis ikke man kan leve med den konkurrence, skal man spille i en bundklub eller i en midterklub, så skal man ikke spille i en topklub. Topklubber har konkurrence. Det er det samme, hvis du spurgte ovre i Midtjylland eller i København. Der er stærk konkurrence om positionerne, og den konkurrence skal man kunne lide. Også når det ikke lige går ens vej. 

- Det jeg også siger til dem, og det er sandt, er at jeg ikke synes der er nogen, der ikke kan spille Superliga. Der er ikke nogen, der er langt fra. Det handler om at nogen skal få et formdyk eller at der kommer en karantæne eller en skade. Lige nu er vi i den gunstige situation at vi er fuldkommen skadesfri, hvis man lige ser bort fra Blas (Riveros, red.). 

Mere fleksibelt og mere flydende

Brøndby IF spiller stadig 3-5-2, men talkombinationerne er blevet mere flydende, mener Niels Frederiksen. Det giver holdet en større fleksibilitet.

- Det er vi (blevet mere flydende, red.), men det er også fordi vi hele tiden forsøger at udvikle på tingene. Vi synes det blev lidt fastlåst i forhold til eksempelvis vores opspil med tre og derfor eksperimenterede vi sidste gang, og det vil vi nok fortsætte med, med Tony (Jung, red.), der gik lidt frem, så vi egentlig bygger op med fire og den ene wingback falder ned, når Tony går med frem.

- Det er lidt det samme med vores pres. Vi synes, vi havde lidt svært ved at få det aggressive udtryk frem, når vi kun pressede med to. Og så kan man godt påstå, hvis man kigger på presset alene, at vi ændrer til en 3-4-3, og når man kigger på opbygningen er det nærmere 4-3-3.

- Så på den måde bliver det mere flydende, men det er simpelthen for at give os selv en større fleksibilitet.

Det er noget af det, som Niels Frederiksen hele tiden har ytret, at han gerne ville udvikle i Brøndby-holdet. Men basen skulle på plads først.

- For at kunne indføre sådan en form for fleksibilitet, skal der være en base, som du går ud fra. Hvis ikke der er en base og du indfører fleksibilitet, ender det med at blive kaos det hele. Jeg synes efterhånden vi er der, hvor vi har en rigtig fin base, og derfor kan vi begynde at eksperimentere mere og lade det flyde lidt mere, for at få det rigtige udtryk frem.

Presspillet så godt ud i 4-0-sejren mod Lyngby. Det skyldtes blandt andet at Brøndby gjorde det sværere for hjemmeholdet ved at gå op og presse med tre, men Brøndby-træneren understreger også, at det ikke er uden risiko at presse på den måde.

- Problemet ved kun at lægge pres med to i 3-5-2-systemet er, at modstanderne næsten altid har helle ude på deres backs. Hvis de stiller deres backs lavt, har wingbacks langt op og 8’erne har langt ud. Så er det svært at blive aggressive i presset. Så når vi presser med tre og lægger vores angribere lidt mere ud og presser på deres backs, og den tredje mand presser mellem deres to stoppere, så bliver det bare nemmere.

- Men det er klart, at det skal også sidde i skabet, for vi bliver også i undertal inde i midten. Så vi risikerer at de spiller rundt med os, hvis det ikke sidder i skabet, men mod Lyngby fungerede det sådan set udmærket langt det meste af kampen. 

Niels Frederiksens mandskab skal søndag aften i kamp igen, når Vejle Boldklub gæster Brøndby Stadion.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Saesonkort
  • Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      20. februar 2021   

  • Jeg er fuld af beundring over, at Niels Frederiksen har skabt en harmonisk trup, baseret på et sundt hierarki og konkurrence, der afspejler præstationerne på banen og betydning i klubben. I alt for mange år, har vi købt tvivlsomme udlændinge og placeret dem øverst i hierakiet baseret på deres navn, løn og uden at de præsterede. Jeg ligger stadig søvnløs over nogle af de spillere, som vi har måtte trækkes med i tidens løb...
    5 enige · 5 god kommentar

  • Sunderland
  • Sunderland
    Top debattør
      20. februar 2021   

  • Niels Frederiksen gør det godt, men: Bjur, Lindstrøm, Frendrup, Bruus, Slimane er også ekstra ordinære gode spillere/talenter som vi fornuftig holder i klubben. Havde vi holdt på Vestergaard, AC og pierre Emil Højbjerg i sin tid til senior bold, så havde vi stået langt langt stærkere for år tilbage. Kan godt lide CV's udtalelse om at købe spillere efter godt navn/cv der er oppe i alderen:som at pisse i bukserne. CV skal også have en stor ære for Coolnes, indkøb, salg og forståelse for at fodbold er en hold sport :-)
    3 enige · 4 god kommentar
     
    • @Sunderland Enig i det første. Men jeg tror ikke der var en reel mulighed for at skrive kontrakt med nogen af de nævnte spillere. De var for gode og fik tilbud fra topklubber, som de ikke kunne afslå.

  • ''Jeg synes efterhånden vi er der, hvor vi har en rigtig fin base, og derfor kan vi begynde at eksperimentere mere og lade det flyde lidt mere, for at få det rigtige udtryk frem.'

    Det citat glæder mig. Vi har opbygget en fin struktur igennem lang tid, og nu er der så mere fokus på at eksperimentere og dermed blive bedre og mindre forudsigelige.

    NF får af kritikere ofte høvl for manglende offensiv fodbold. Det kan være disse mennesker langsomt får lukket deres mund i de kommende 6-12 måneder.
    2 enige · 2 god kommentar
     
    • mp80
    • mp80   20. februar 2021   

    • @Broder Salsa Nu lagde han selv op til det offensive presspil ved ansættelsen. Det har været meget begrænset i den tid han har været her. Selvfølgelig skal man også have truppen til det, men synes nu også man kunne prøve noget oftere med fx Corlu og Jobbe samtidig specielt mod hold der står dybt, der har været for meget spil med trukket håndbremse og sats på kontra.

---

  • Philip
  • Philip
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      20. februar 2021   

  • Trænerteamet gør det rigtig godt. JS er super god til at analysere modstanderen og finde de små områder hvor vi virkelig kan ramme dem.

    Retov har en kæmpe respekt blandt spillerne grundet sin fortid som superligaprofil. Det tror jeg virkelig betyder meget når man har en træner som NF - en træner der ikke selv har spillet.

    Og så naturligvis NF der er god til at styre omklædningsrummet samt det at lede og fordele.

    Jeg håber virkelig snart at JS bliver forlænget !! Da det virkelig er et harmonisk team vi har.
    1 enig

  • Apropos Børkeeiet, prøv ham nu som stopper ved siden af Maxsø. Han har fysikken til det. Og pladsen er billigt til salg. Rosted og Hermansson er begge ekstremt dårlige på bolden og generelt ikke dygtige nok til at spille for en topklub i superligaen.
    1 enig




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder