Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksen: Vi spillede kampen mere simpelt

 
Søndag aften kunne cheftræner Niels Frederiksen rejse sig fra trænerbænken efter en længe ventet oplevelse. En sejr. Den kom i hus efter 3-1 på udebane mod AaB i en kamp med flere røde kort, angribermål og et Brøndbyhold med en mere simpel gameplan. Cheftræneren udlagde teksten for 3point.dk efter kampen i mixed zone.

  • Kasper Pedersbæk
   17. maj 2022 - Klokken 02:39
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  17. maj 2022 - Klokken 02:39

Det blev til en længe ventet sejr, da Brøndby søndagaften kunne rejse fra Aalborg med tre point i bagagen efter næstsidste runde i årets Superliga. Det skete i en kamp præget af angribermål, røde kort og ikke mindst en gameplan der skulle tage brodden af AaBs aggressive pres.

Efter kampen talte cheftræner Niels Frederiksen med 3point.dk i moxed zone, hvor han netop forklarede om de taktiske overvejelser før kampen og hvorfor Brøndby stillede op som de gjorde:

- Vi valgte at sige at vi skulle spille kampen en lille smule mere simpelt i dag end vi plejer at gøre. Vi planlagde at lægge boldene lidt længere oppe på den sidste linje, og så skulle vi have Cappis, Slimane og Greve til at komme op og fanget det nedfald og komme afsted derfra. Der følte vi de fire vi startede med på midtbanen passede godt til den stil.

I modsætning til seneste opgør i Aalborg var det en kamp, hvor cheftræneren følte Brøndby var mere i kontrol, også før det første røde kort ramte AaB mod slutningen af første halvleg, hvilket han uddybede:

- Det bliver en speciel kamp på grund af det røde kort. Indtil det røde kort er det en ret lige kamp, men vi har god kontrol på det. I modsætning til nogle af de andre kampe vi har spilelt heroppe, hvor vi har været trykket ud af banen. Vi modstod AaBs pres.

Det røde kort fik indflydelse på kampens forløb, men en væsentlig pointe var dog, ifølge Niels Frederiksen, at Brøndby trods alt allerede var foran (da det første røde kort blev tildelt AaB), men at det trods alt gjorde livet lettere for de blågule:

- Vi førte 1-0 da AaB får det første røde kort, så det er ikke fordi konklusionen er at vi så vinder kun på grund af de røde kort, men det er klart, at kampen bliver nemmere for os. Vi får mere tid på bolden.

I følge flere iagttagere af kampen var der stor ros til Kevin Tshiembe, ros som også Niels Frederiksen sendte stopperens vej, for der var positive ord at hente til analysen af hans præstation:

- Kevin Tshiembe var en sikker skanse, stærk i duellerne, han var stærk i hovedspillet. Og velovervejet med bolden. Kevin (Tshiembe) har virkelig spillet nogle gode kampe for os på det seneste, og i dag var ingen undtagelse.Den blågule nedtur blev symbolsk nærmest indledt i seneste opgør mod AaB (0-3 nederlaget), så det var derfor oplagt at spørge cheftræneren, hvorvidt det så også var symptomatisk at den første sejr også blev hentet selvsamme sted:

- Med hensyn til at vinde fodboldkampe, så er det her i dag et vendepunkt, for vi har ikke vundet en fodboldkamp i relativ mange kampe. Men jeg synes stadigvæk at det har været undervejs i et stykke tid, og vi har ikke været så dårlige i mange af de kampe vi har spillet i slutspillet. Det er ikke det samme som at sige vi har spillet et fremragende slutspil. Jeg siger dog, at vi har spillet til mere end det vi har fået.

Og i den forbindelse sender Niels Frederiksen også roser til sine spillere for holde hovedet højt undervejs i serien af tabte kampe:

- Jeg vil også rose spillerne, for de har ikke på noget tidspunkt i den her periode knækken sammen. De har vist en god moral og tro på at vi nok skulle få det vendt.

Brøndby hentede søndag aften en sejr i Aalborg, da man besejrede hjemmeholdet AaB med 3-1 på mål signeret af Simon Hedlund (2) og Mathias Kvistgaarden (1) før AaB med en sen reducering af Jacob Ahlman også kom på måltavlen.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Jeg kan egentlig godt lide tanken om en; “Med bolden line-up” med Bell og en teknisk/boldfast angriber og en “Mod bolden line-up” med hurtige Hedlund og erobreren Radosevic.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Peps
 • Peps
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Hvis det var det du gjorde, så fortsæt endelig sådan :-)
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER