Foto: Teis Markfoged ©
VIDEO

Niels Frederiksen: Vi står stærkere i år end sidste år

 
Op til morgendagens europæiske premiere mod Pogon Szczecinstiller Brøndby med en bredere trup og bedre forudsætninger end under optakten til sidste års europæiske kampagne. Det fortalte Niels Frederiksen på dagens pressemøde, hvor han også glædede sig over at både Mathias Greve og Peter Bjur er meldt klar.Målmand Mads Hermansen kan også mærke, at truppen er bedre styrket til Europa i år.

  • Simon Kratholm Ankjærgaard
   21. juli 2022 - Klokken 07:52
 • Simon Kratholm Ankjærgaard
 • Simon Kratholm Ankjærgaard
  21. juli 2022 - Klokken 07:52

Der var godt nyt, da Niels Frederiksen skulle udtage sin trup til kampen mod polske Pogon Szczecin. Peter Bjur er endelig meldt helt klar efter sin langvarige skade og Mathia Greve er kommet så meget over sit trykkede ribben, at han også kan spille. Det falder på et tørt sted på et tidspunkt, hvor Anis Ben Slimane er ude med karantæne.

De gode nyheder overbragte Niels Frederiksen på dagens pressemøde forud for morgendagens kamp. Han var flankeret af målmand Mads Hermansen, der blandt andet beskrev, hvor tydeligt han kan mærke en forskel på truppen fra sidste års europæiske kampe og så til i dag. 

- Jeg kan mærke, at der er en større ro i år – og at vi nu ved, hvordan vi skal spille de europæiske kampe, både fysisk og mentalt, sagde Mads Hermansen på pressemødet.

- Sidste år havde vi en del fraværende spillere i truppen på grund af covid91. Samtidig havde vi mange spillere, der var på vej ud, så det var kaotisk,” sagde træner Niels Frederiksen, ”I år stiller vi med stort set de samme spillere, som vi spillede med sidste sæson – og dét er en stor fordel. Jeg vil sige, at vi i år står meget stærkere, end vi gjorde sidste år.

Niels Frederiksen har stået i spidsen for Brøndby i 14 europæiske kampe og indtil videre kun vundet de to. Alligevel er ambitionen i år at komme langt og helst helt ind i puljerne.

- Jeg anerkender den statistik, sagde han med et smil og fortsatte:

- Da jeg var træner for Esbjerg nåede vi langt og blev faktisk nummer to i vores europæiske pulje, så jeg har prøvet at have succes i Europa. Men det handler altså om kvalitet. Da vi spillede europæisk i sidste sæson, spillede vi mod nogle rigtig gode hold, hvilket gør det svært at sammenligne i år med sidste år. Generelt vil jeg bare sige, at jeg mener vi har bedre chancer i år.

Pogon er et godt superligahold

Både Niels Frederiksen og Mads Hermansen betragter opgøret i morgen som en jævnbyrdig affære – og Pogon Szczecin som et hold på niveau med et godt superligahold. 

- Det er et hold, vi skal kunne slå, men som altid gælder det om at være klar. Hvis man ikke er klar, så kan alt ske, sagde Mads Hermansen.

- Vi ved at det er et stærkt hold, vi skal op imod. De var længe med i kampen om det polske mesterskab sidste sæson, supplerede Niels Frederiksen,

- Journalisterne har spurgt om vi er favoritter, men jeg tror at ser vi det over to kampe, så er det meget 50-50. Vi går naturligvis efter sejren.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Betalende bruger
    21. juli 2022   

 • Den europæiske del har Niels godt nok ikke fået løst, som ej heller AZ. Ikke en sejr i 8 EC kampe sidste sæson er dumpet.

  Lad os håbe at mere ro og kontinuitet i denne optakt, giver bedre spil og resultater her i starten af sæsonen - også europæisk.

  Brøndby trænger til en succesoplevelse i Europa - sidste wow-oplevelse var vel Pukki's show hjemme mod Hertha i 2016.

  Overordnet set, skal Brøndby til at vinde nogle kampe i Europa - også mod hold, der på papiret er bedre - så man kan få bedre seedninger fremadrettet og dermed komme længere.
  1 enig
   
  • @Uche91 ah Legia Gdansk var nu også en oplevelse - og kampene mod Salzburg, Prag og de senere finalister Rangers vil jeg altså også kalde fede europæiske oplevelser - men ja det er lang tid siden vi har vundet
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Uche91 hvis vi skal lykkes med det sidste skal vi af og til prøve, at sommertransfervinduet ikke byder på for stor udskiftning. Det synes jeg vi har lidt gevaldigt under mens Niels har været træner.
   1 enig

 • mimor1
 • mimor1   21. juli 2022   

 • Det værste sidste år var indstillingen vi gik ind til kampene med. Vi var så bange for at tabe, at vi ikke ville vinde. Bevares at vi mødte gode hold, men vi slår jo også FCK engang imellem og du spiller lige op med nogle af dem vi mødte sidste år.
  Mener det var noget vi havde 8-10 skud på mål i de 6 kampe
  1 enig
   
  • Laasss
  • Laasss   21. juli 2022   

  • @mimor1 Alle hold var bedre end FCK, så en sammenligning du vel ikke rigtig kan bruge til noget.

   Tror sgu ikke på nogen var bange for at vinde, alle havde bare hænderne fulde, da vi mødte bedre boldspillere.
   2 enige · 2 god kommentar
   
  • @mimor1 Det var den samme kritik AZ fik bare med omvendt fortegn. Den gang var vi for naive - sagde kritikkerne.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Covid19 var slem nok, vi behøver ikke forsætte til den rammer 91.
  1 god kommentar

---

 • Med fare for at denne kommentar er frygteligt uddateret om fire timer, så sidder jeg med en følelse af at kampen nok bliver svær, men at Niels har ret, og der faktisk er flere ting andet peger mod en god præstation.

  Sidste år blev vi ramt af 6(!) corona afbud lige op til Salzburg, og en enorm udskiftning i truppen. Nu har de fleste spillet et halvt til et helt år sammen. Desuden skal vi heller ikke underkende at selvom Europa League-kampagnen frustrerede ved at ende uden en eneste sejr, så har spillere som Tshiembe, Greve, Heggheim, Rosted, Rado, Hermansen, Slimane, Hedlund og flere endnu haft otte kampe på højt niveau at lære af. Hvilket kunne betyde at vi i aften har noget mere europæisk “rutine”.
  Dels i sammenligning med vores modstander, men også hvis vi sammenligner med vores typiske europæiske “kampagner” hvor vi jo ret beset kun får ca. 4 kampe hvert år, ryger hurtigt ud, og så skal gentage det et år senere med et nyt hold.

  Så er spørgsmålet selvfølgelig om denne opsparede erfaring er nok til at modvirke vores problemer med at score mål (dog skabte vi mod AGF rent faktisk chancerne, hvilket er en forbedring), og vores trods meget unge hold. Vi får at se, men håbet er gult og blåt!
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder