Niels Frederiksen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksens to-do liste

 
Analyse: Brøndbys cheftræner Niels Frederiksen står foran en vinteropstart forud for en forårssæson, hvor holdet fra Vestegnen skal ud i et titelforsvar fra forrige sæsons triumftog. Men det sker ikke uden en række punkter der skal adresseres, Offensiven skal udvikles, et systemskifte kan overvejes og så skal blueprintet til et liv uden Maxsø og Uhre i den gule trøje ligge klar. 3point.dk tager her et kig i spåkuglen og kommer med nogle bud emner på Niels Frederiksens to-do liste forud for truppen i den kommende uge samles påny.

  • Niels Frederiksen
  • Kasper Pedersbæk
   11. januar 2022 - Klokken 11:56
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  11. januar 2022 - Klokken 11:56

Brøndby haltede igang med sæsonen. Præstationerne var indledningsvist til mere, men man fik ikke hentet en sejr før i runde 7. Derfra gik det dog slag i slag, og som bladene faldt af træerne blev pointene flere og flere på Brøndbys konto.

I sidste ende, da spillerne kunne gå på juleferie, placerede det Brøndby på en tredjeplads i tabellen, fem point fra førstepladsen (hvor FCM troner i skrivende stund) med FCK placeret derimellem, og med ni point ned til AGF, som sidder på den første placering uden for top 6 og adgangsbilletten til mesterskabsslutspillet.

3point.dk har taget et kig over skulderen på Niels Frederiksen og Brøndbyholdets præstationer, og bringer her et bud på cheftrænerens to-do liste før forårssæsonen sparkes igang.

1. Offensiv udvikling

Der er andre spillere end Mikael Uhre som skal score målene. Brøndbys topscorer har i den grad leveret varen, og scoret et over gennemsnittet antal mål, hvor specielt efteråret blev båret på ryggen af de blågules nummer 11. Nummer to på den interne topscorerliste er Cappis med tre mål, så Frendrup med to mål - og derefter er det alle spillere med en enkel scoring på samvittigheden. Spillet er også lagt meget an på Uhre kommer til afslutninger - han er pt. den mest afsluttende spiller i truppen (læs mere om det her), her har Frederiksen et punkt på to-do listen. Andre end Uhre skal komme til afslutninger (henholdsvis Slimane og Hedlund med 30 og 25 afslutninger har scoret et mål hver) og levere målene.

2. Forløse Mathias Greve

At sige nyindkøbet Mathias Greve ikke har slået til er ikke en overdrivelse. Hverken mål, assists, chanceskabende afleveringer eller noterbare præstationer kan der hakkes af ud for Greves præstationer i den gule trøje. En af forårets opgaver må derfor være, at få forløst Mathias Greve. En spiller som beviseligt har vist sit værd i sin tidligere klub, men som har kæmpet med tingene i Brøndby. Skiftet i rollen fra indadgående wing i Randers til en rolle som 8er i Brøndby har kostet for fynboen og hans præstationer. (læs mere om Greves udfordringer og en forklaring herpå her)

3. Wingbacker og deres offensiv bidrag

Smertesbørnene på wingbackerne. Cheftræneren har tidligere udtalt et ønske om et større offensivt bidrag fra hans wingbacker på banen. Men det har ikke været i efteråret det er blevet effektueret. Et stærkt begrænset antal assists, mål og chanceskabende afleveringer er set komme fra wingbackerne.

Med rette kan Niels Frederiksen kræve mere fra Bruus, Mensah og Riveros (omend sidstnævnte først lige kom tilbage fra langvarig skade sidst på efteråret). Hverisær er der punkter at forbedre - hvor blandt andet Bruus godt kan blive afkrævet et mere udfordrende offensivt spil fremfor sin mere pasningsorienterede stil fra efteråret. Læs mere om wingbackerne og deres præstationer i efteråret her

4. Afløseren for Maxsø

Det er snart mere et spørgsmål om tid før end Niels Frederiksen står med en defensivhovedpine, når han skal finde en ny sammensætning til defensiven - Maxsø må forventes fortid i Brøndby inden for en overskuelig fremtid. Hvis den afsked sker i vinterens transfervindue giver det cheftræneren et hovedbrud i sammensætningen af forsvaret. Hvem skal styre defensiven? Den udfordring fik de blågule en lille formsmag på først på sæsonen, da Maxsø glippede et skifte til russisk fodbold - men som betød et par kampe uden forsvarsstyrmanden. At stå med et usammenspillet forsvar kan få stor betydning - det kan du læse mere om her.

5. Et alternativ til 3-5-2?

Niels Frederiksen benyttede fra tid til anden i efteråret et andet setup end den sædvanlige 3-5-2. Det skete blandt andet i et opgør på hjemmebane mod FCM, hvor en tidlig udskfitning og et skifte til 4-3-3 vendte kampen for Brøndby. Det kan du læse om her.

Skal cheftræneren tænke i alternativer? Skal der køres et andet system ind, som kan blive et værktøj i kassen til de kampe, hvor 3-5-2 render ind i udfordringer? En tanke kunne være en 3-4-3 for at få bragt Divkovic og Greve i spil som sideangribere? Forberede en fremtid uden Uhre som spidsangriber?

6. Midtbanekabalen

Ligger sig op af punkt 5 med et alternativt system. I skrivende stund er Radosevic tæt på selvskrevet til midtbanen, Frendrup er også en spiller der "skal" spille for at fastholde sin udvikling - og forblive et salgsobjekt. Det samme kan man sige om Slimane - for skal han fortsætte sin udvikling kræver det også spilletid. Læg dertil Cappis og Greve, og Brøndby står med en kabale på midtbanen. For hvem skal spille?

Skal Brøndby og Niels Frederiksen se ind i en fremtid uden en eller flere bærende kræfter fra midtbanen i klubben kræver det afløserne bliver klar. I foråret bliver det en balancegang for Frederiksen i at veksle mellem en kynisk jagt på succes og få spillet fremtidens folk ind på midtbanen.

 

Hvad tæner DU skal på Niels Frederiksens to-do liste for foråret? Giv din mening tilkende i kommentarfeltet nedenfor.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Brøndby kan ikke blive ved med at agere uafklaret omkring Maxsø og Uhre. Der skal hentes spillere som erstatning for dem begge uanset om de bliver eller ej. Niels F. skal presse på - det er øverst på to-do listen.

  Lige nu kigger man på Lars Kramer i Viborg - ham har jeg ikke så meget kendskab til. Men sælger klubben Uhre, så forsvinder målene. Tilbage i angrebet har vi Hedlund og Divkovic, der ikke scorer ret meget, samt de unge som endnu ikke har vist sig at have niveauet til superligaen. Derudover ved vi heller ikke, hvor længe Hedlund bliver - han har 1,5 år tilbage af sin kontrakt. Derfor mener jeg, at klubben skal hente en angriber. Her kunne Ingvartsen være interessant. Han har kontraktudløb til sommer, han er udlejet til Mainz (fra Union Berlin) og kan ikke bide sig fast på holdet. Han snuser pt. til Landsholdet. Han har tidligere bevist sig som superligatopscorer i sæsonen 16/17.
   
  • @Morten79 lige angående Ingvartsen, så har han rigtig nok udløb til sommer, men det er dog kun på lejekontrakten, efter den har han stadigvæk kontrakt med Union til 23.
   Med i lejekontrakten med Mainz er der en købsobligation hvis han opfylder nogle krav, hvad de krav er skal jeg ikke kunne sige, men det ku godt være noget med spilletid at gøre.

  Se 4 flere kommentarer

 • Det virker som om der glemmes en mand som Rasmus Wikstrøm som med det jeg har set er en Maxsø klon hvis man ser på videoer af ham og læser op på ham. Så den del skal nok gå, uanset maxsø er en klassespiller. For et halvt år siden så jeg det som et frygtscenarie men mener der er styr på den del nu.

 • AndreasEli
 • AndreasEli
  Betalende bruger
    11. januar 2022   

 • Som jeg ser det, er alle de øvrige punkter i større eller mindre grad forbundet med punkt 5. Jeg er helt med på, at måden at spille på har bragt os succes og hatten af for det stykke trænerarbejde, men synes man sidder med fornemmelsen af, at der er mere potentiale i de enkelte spillere, hvis man prøver at ryste posen lidt mht. den formation. Derudover virker det som en super ufleksibel måde at drive trup på, når der ikke er flere af spillerne som kan dække mere end en position.
  Hvis man skal tro bulletinerne, er vi igen i markedet efter en midterforsvarer. I sommer hentede vi tre. Det er mange midterforsvarere vi skal have i truppen bare for at være dækket ind på de tre pladser, som formationen kræver. Samtidig har vi gennem hele efteråret spillet med én 6'er på midten - én position til tre spillere, som alle er klart bedst dér (Rado, Frendrup, TB). Så er der WB, hvor Blas er fremragende men de øvrige...ikke er. Mht. de øvrige pladser på midten, så har Frendrup spillet 8'er i rigtig mange kampe - det er synd for både ham selv og holdets samlede offensive output at have en udpræget erobringsspiller, der optager plads fra en af de mere kreative. Og så har det ellers været op til Slimane, Hedlund og Uhre at få det til at ske. Ift. punkt 1 så gad jeg godt se analysen suppleret af noget data på kvaliteten af de afslutninger, de tre spillere har haft. Er det danger zone-afslutninger, eller er det langskud. Nu bliver det lidt anekdotisk, men kan ikke lige på stående fod komme på særlig mange store Slimane-chancer i dette efterår. Det siger i hvert fald noget om den måde, vi spiller på, hvis det kun er en spiller, der kommer i de gode afslutningspositioner. Credit til Uhre men måske det også kan have noget at gøre med, at vi spiller lidt endimensionelt..?
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • Kasper
  • Kasper
   Betalende bruger
     11. januar 2022   

  • Jeg syntes heller ikke truppen er afstemt til vores spil system.

   Så jeg tror vi kommer til at se et andet spil system til foråret.

   Hvis vi skal blive ved med spille nuværende system så bliver der hentet en 1 til 1 erstatning ind for anthony jung.

   Det kunne skubbe Slimane og Greve længere frem, så vi kunne få mere slut produkt fra dem.

   Holdet er generelt for svag på bolden.

   
  • @AndreasEli Helt enig. Synes også der er mere potentiale i flere spillere. Tænker specielt på Greve og Slimane. Tror ikke de bliver superliga profiler, hvis vi forsætter på samme måde.

 • mp80
 • mp80   12. januar 2022   

 • NFs opgave er at få de spillere der har været i en bølgedal op i niveau, han skal få sammenspillet holdet, så aftalerne sidder og pasningerne sidder i skabet. Om Uhre, Maxsø osv. er der eller ej, er ikke NFs bord. Han må bare sørge for alternativerne er klar, eller man kan skifte system så andre forcer bringes i spil.

  Noget der helt klart skal kigges på er dødbolde i begge felter og løbe mønstre, så der hele tiden er spil muligheder.

  Derudover er det hans opgave at løfte humøret i truppen og sørge for de er fokuserede
   
  • @mp80 det er OGSÅ Niels Frederiksens opgave at presse CV om potentielle spillere der kan passe til hans spillesystem. Han skal ikke bare sidde med hænderne i skødet og vente på spillerindkøb, når vi til sidst i transfervinduet kan stå i en situation uden Kaptajnen og topscoreren og uden kvalificeret alternativer til pladserne.


 • Først og fremmest en rigtig god analyse Kasper. Jeg sætter især pris på, at den (modsat mange af dine andre analyser) er mere kvalitativt orienteret end kvantitativ. Der er ingen tvivl om, at du er meget skarp på data, men med min faglige baggrund, er det bare en fornøjelse, at læse sådan en analyse.

  Hvad analysens indhold angår; jeg er helt enig med punkt #2, for man ved jo godt, at Greve er en god spiller, men systemet vi spiller i tilgodeser bare ikke hans spidskompetencer. Det hænger så unægteligt sammen med punkt #5. Et formationsskifte ville ikke kun gavne Greve, men sikkert flere af vores spillere.

 • Uanset hvad, så SKAL det bare blive et spændende forår, vi må for alt i verden ikke starte lige så famlende som ved sæsonstarten hvis vi vil hænge på fjolserne foran os. Problemet for os fans er vel egentlig, at vi ikke aner ret meget om transfererne, det er jo næsten rent gætteværk, ligesom vi (jeg) ikke aner noget om vores skadede spilleres status. Hvad med Wikstrøm og Bjur, hvor er de i deres comeback til seriøs bold. Jeg synes, at der har været mange gode bud og ideer om hvem der kunne forstærke holdet, men hvad med vores egne, hvem skal der satses på resten af sæsonen, jeg kunne for eksempel godt lide at se Cappis få flere chancer på midten, jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg har et godt øje til den mand. Jeg deler opfattelsen, at vi godt kan slanke truppen med 2-4 spillere uden at skulle købe vildt ind. Vi overlevede at miste ham det Polske fjols og også Pukki og vi klarer den også denne gang. Til sidst, jeg tror stadigvæk fuldt og fast på, at vores sportslige ledelse ved hvad de laver, også selvom jeg ikke altid forstår deres ageren. Dette kunne jo også skyldes, at der er rigtig mange ting jeg ikke aner en skid om, også selvom jeg selv tror at jeg er åhhhh så klog. Kan I alle sammen have et dejligt 2022, vi ses på stadion om alt for længe...
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021