Henrik Heggheim
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Norsk åbenbaring stortrives i Brøndby

 
Henrik Heggheim har taget røven på Niels Frederiksen og Carsten V. Jensen. Midtstopperen stortrives i Brøndby IF, men ser stadig rum til forbedring.

  • Henrik Heggheim
  • Nanna Møller Karlsen
   16. januar 2022 - Klokken 13:21
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  16. januar 2022 - Klokken 13:21

Både Niels Frederiksen og Carsten V. Jensen har erkendt, at norske Henrik Heggheim tog røven på dem i efteråret. Ikke fordi de ikke var klar over hans kvaliteter, for det var de. Men de havde ikke regnet med at han så hurtigt ville spille sig fast ind på holdet og spille på så højt et niveau, som han gjorde. 

Brøndby kæmpede meget med opspillet efter Anthony Jungs exit, men Heggheim var en del af løsningen på det problem for de blå/gule, fortæller cheftræner Niels Frederiksen.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, havde jeg ikke regnet med at det ville gå så hurtigt. Det er en ung spiller, som har spillet i Norge, og med al ære og respekt for den norske liga, så er der niveauforskel. Men han har trods alt spillet en del kampe for Viking. Men jeg troede der skulle noget mere tilvænning til. Det viste sig, at det fik han ret hurtigt lagt på og han fik løftet niveauet med det samme. Det har vi været meget tilfredse med. Han giver vores spil meget med bolden og han står også fint defensivt og i duellerne. Det er gået stærkere end forventet.

Har han løst nogle af de problematikker, I arbejdede med efter Jungs farvel?

- Ja, det synes jeg, han har. Vi har ikke struktureret det helt på samme måde, men han har nogle af de samme kvaliteter i forhold til spillet og roen på bolden, som gør at han kan gøre nogle af de ting, som Tony gjorde i sidste sæson. 

Stoler på mig selv

Hovedpersonen selv, 20-årige Henrik Heggheim, er ikke lige så overrasket. Men han erkender, at det var et skridt op, da han skiftede fra norske Viking til de danske mestre Brøndby IF.

- Jeg stoler på mig selv. Jeg ved, hvilke kvaliteter jeg har. Så det handlede bare om at træne godt og komme ind og spille, for jeg har altid troet på mig selv. Det er et meget højere niveau og Brøndby er et godt hold, så selvfølgelig var der en overgang der. Det tog lidt tid, men så kom jeg godt ind i det.

Men han er ikke færdig med at udvikle sig. Pre-season er i gang og Heggheim ser flere områder, hvor han gerne vil blive bedre.

- Jeg skal blive endnu større og få endnu mere power i mit spil. Det handler om at træffe de rigtige valg med bolden. Én ting er at have kvaliteten på bolden, men man skal også træffe de rigtige beslutninger, så der skal jeg blive endnu bedre.

Heggenbauer

I Brøndby-truppen er anfører Andreas Maxsø en god rollemodel. Således også for Heggheim, der gerne suger til sig.

- Han er en lederfigur både på og uden for banen. Han er virkelig, virkelig god, så jeg prøver at se lidt på hvad han gør og lære af ham. 

Blandt nogle Brøndby-fans er Henrik Heggheim blevet døbt Heggenbauer - det får hovedpersonen selv til at slå op i et stort grin, men det tilnavn tager han gerne.

- Den tager jeg da! Det er da absolut ikke den værste at blive sammenlignet med, lyder det med et grin.

Hvis der er endnu en ting, du skal lægge på i foråret, kunne det være at score dit første mål for Brøndby IF?

- Det må komme! Jeg scorede heller ikke i Viking, så det er længe siden, jeg har scoret. Lad os satse på, at det kommer i foråret!

20-årige Henrik Heggheim har skrevet kontrakt med Brøndby IF til sommeren 2025.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    16. januar 2022   

 • Kæmpe talent glæder mig til at følge hans udvikling i BIF.
  4 enige

 • Sjældent at vi ser en nordmand med videresalgs potentiale i Brøndby, men han kan blive undtagelsen.
  1 enig

 • SSN
 • SSN
  Betalende bruger
    16. januar 2022   

 • Enormt potentiale! Så ung og alligevel så kølig i sin boldomgang.
  2 enige · 1 god kommentar

 • AldrigArne
 • AldrigArne
  Betalende bruger
    18. januar 2022   

 • Fed artikel, tusind tak

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021