Fodbold live resultater

Foto: Freja Borne ©
NYHED

Noter fra Preseason: Spørgsmål, svar og fortsatte overvejelser

 
Analyse: Preseason er tæt på overstået for Brøndby. Formen er pudset af, og de taktiske træninger overstået. Men hvilke noter kunne der tænkes at stå på cheftræner Niels Frederiksens blok her mindre end en uge før åbneren mod AGF. Hvad har preseason bragt med sig af tanker og overvejelser? 3point.dk har set på træningskampene, kigget i kaffegrumset og bringer her siderne fra Niels Frederiksens notesbog, som indeholder taktiske justeringer, et øget pres på 6eren, offensive hovedbrud og meget mere.

  • Kasper Pedersbæk
   11. juli 2022 - Klokken 06:00
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  11. juli 2022 - Klokken 06:00

I en preseason kan iagttagere hurtigt stirre sig blind på resultater forud for performance, hvor det i virkeligheden handler mere om at aflæse tendenser og udviklinger i spillet forud for de gældende kampe i sæsonen. På tærsklen til en ny sæson sparkes igang har 3point.dk derfor kigget nærmere på, hvilke svar såvel som åbne spørgsmål preseason har givet for Niels Frederiksen og co i trænerteamet.

Nyt system fortsætter

Brøndby har i et fleksibelt system vekslet mellem 4-4-2 (diamant) og 4-3-3, hvor det afgøres af valget til rollen som enten forreste midtbane / midterste angriber. Niels Frederiksen har, som cheftræneren også har nævnt ved flere interviews mod slutningen af sidste sæson, for nu lagt det gamle 3-5-2 i graven.

Den ubestridte nummer 1

Den er ikke længere. Mads Hermansen stod allerede fast i sidste sæson, og preseason manifesterer stålfast: Mads Hermansen er og bliver Brøndbys nummer 1. Kan han også byde sig til som kandidat til anførergruppen, når først Maxsø er fortid?

Færre stoppere

Systemskiftet betyder de 3 stoppere er lagt i graven, Brøndby har forberedt sig taktisk på dette et stykke tid - og denne preseasons taktiske udtryk bekræfter fuldt ud billedet.

En fremtid uden Maxsø

En fremtid uden Maxsø, anføreren har fået begrænset spilletid i preseason kampene qua den lidet skjulte transfer ud af klubben der ligger og lurer i horisonten. Her har Kevin Tshiembe været den store vinder i testkampene, hvor han med en række stærke præstationer har cementeret sig som starter i midterforsvaret. Ved siden af ham peger det for øjeblikket mod Sigurd Rosted, som er den stopper med mest tid ved siden af Tshiembe. Norske Henrik Heggheim er nogle skridt bagefter qua udtagelse til landsholdet forlængede hans 21/22 sæson, og deraf gav en længere sommerferie. Frederik Alves har indtil nu lignet den der er længst fra start 11eren, og må skulle forventes at bruge efteråret på byde sig til.

Friedrich ikke klar til at tage over fra Bruus?

Den unge Christian Friedrich havde sine udfordringer i sine minutter på banen i testkampene. Svingende i sine præstationer. En blanding af både gode såvel som dårlige ting på banen. Niels Frederiksen må have sine tanker om Friedrich er klar til at tage skraldespandsminutterne, hvis ikke Bruus kan spille fuldtid hver gang.

Bell, Radosevic eller begge to

I testkampen mod Hansa Rostock spillede både Joe Bell og Josip Radosevic, hvor sidstnævnte havde den dybe rolle som 6er, mens Joe Bell var placeret lidt højere i banen som 8er i diamanten på midtbanen. Men skal begge spille på samme tid? Klart et af sommerens største hovedbrud for Niels Frederiksen. Enten eller, begge to på samme tid eller hvad skal Niels Frederiksen stille op? Et hovedbrud for cheftræneren med at få plottet de to på holdkortet? Eller skære den ene fra.

Same old same old i offensiven

Et gennemgående tema i testkampene har været en begrænset offensiv produktion. Det har været en udfordring at komme igennem på banens sidste tredjedel til afslutninger fra gode positioner, og Niels Frederiksen har et arbejde foran sig med at optimere den offensive produktion set i testkampene. Hvem skal skabe chancerne? Brøndby har brug for spillere på banen der kan være med til at løfte byrden og skabe chancer, lægger op til afslutninger for medspillerne i offensiven og kan flytte spillet via både afleveringer og evnen til at afdrible en modstander. Slimane arbejder bedst som 8er, Cappis lige så, det tynder ud i offensive midtbanefolk, og efterlader Greve tilbage. Men kan Niels Frederiksen endelig forløse indkøbet fra Randers?

Marko Divkovic og jagten på en rolle

På Niels Frederiksens papir må der også stå Divkovic. For kroaten har solide driblefærdigheder, producerer 2+ afslutninger pr 90 og arbejder hårdt. Men han kapitaliserer slet ikke på sin indsats. Der ER et vist statistisk potentiale at forløse i hans afslutninger indtil nu, men der er også en kæmpe stor elefant i rummet der skal adresseres. For hvad skal Divkovics rolle dog være? Han har før sin tid i Brøndby haft de største succeser i en rolle som højre sideangriber i en trio, hvor han kunne trække ind og enten sætte sine medspillere op eller afslutte selv. Men i Brøndby har han spillet alle mulige andre roller end der. Hvad vil man med Divkovic?

Bertram Kvist - one to watch

I sine begrænsede minutter på banen gav unge Bertram Kvist forhåbninger om mere på sigt fra den unge spiller. Han tilbyder en pakke af kvaliteter der er højt skattet; evnen til at afdrible en modstander, arbejde i små rum og visionære afleveringer. Hvor langt kan det bære? Endnu svært at spå om med sikkerhed, men Niels Frederiksen har fået svar på at Bertram Kvist er en mand for fremtiden, og godt kan bringes ind til spilletid i den kommende sæson.

 

Hvilke punkter syntes DU burde være på blokken hos Niels Frederiksen og co? Giv dit synspunkt til kende i kommentarsporet nedenfor.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • @Kasper standarder, såvel defensive som offensive standarder bliver et problem. Vi har ikke mange hovedstøds stærke spillere, hvis vi kun spiller med 2 stoppere. Mod Rostock var vi flere gange i problemer defensivt, når vi havde standarder i mod os. Det vil blive et problem, især når det er noget mange danske hold har som styrke. Offensivt er vi jo bare dårlige til at scorer på vores standarder, det har været et problem længe

  Offensivt bliver problemet, når vi er etableret, at vi ikke evner, at lave gennembrud hverken centralt eller via kanterne, da vi mangler kvalitet i 1-1. Der er heller ikke nogle der bryder linjerne, da der mangler fart på midtbanen, så ingen dybdeløb der kan splitte modstanderen eller finde gode mellemrum. Vi har heller ikke en stærk angriber, der kan lægges op på, som så kan lægge bolden ned til en medspiller. Det er faktisk alt i alt svært at se, hvordan vi skal blive farlige offensivt, når ikke vi rammer modstanderen på en omstilling, som er vores klart stærkeste våben. Det er ganske let, at forsvare mod Brøndby, når vi er i etableret angreb, da du bare skal sørge for, at der ikke er plads til dybdeløb fra Hedlund eller Kvistgården. Mod Rostock og også i foråret ender vi ofte med alt for mange spillere enten på siden af bolden eller bag bolde, når vi bygger op, så der er reelt ikke er mange spillere, at spille op på. Det er svært, at at overspille en modstander, når man hele tiden er nummerisk i klart undertal i fase 3 og du ikke har individuelt kvalitet til at sætte en modstander.

  NF største problem er vel, at han skal have hævet niveauet på rigtige mange såkaldte 1. holdsspillere (Greve, Divkovic, Hedlund, Anis, Rado), Samtidig skal han sørge for, at Kvistgården og Tshiembe holder niveau. Han mister en kulturbærer og anfører i Maxsø og har ikke mange naturlige ledere på holdet, der pt. spiller med overskud, der kan løfte holdet i modgang. Desuden skal NF spille 4-5 unge spillere nærmere spilletid, det ligner ikke et nemt puslespil, for et hold, som skal i top 6 og som i hele foråret blot endte med et pointsnit på 1,2 point.
  10 enige · 8 god kommentar

 • Vi kan kun overraske. Som jeg ser det kan vi på rigtig gode dage vinde over alle i ligaen. Men udfordringen er at der efterhånden er rigtig mange ting som skal falde i hak på dagen hvis vi skal have en rigtig god dag på kontoret. Langt mere sandsynligt er det at vi rammer et gennemsnitsniveau som berettiger en midterplacering i rækken. Jeg bliver decideret chokeret hvis stabilitet bliver et nøgleord i vores præstationer. Det vil kræve at et par spillere laver et gennembrud af Lindstrømske dimensioner som kan løfte hele holdet.
  1 enig

 • Det er desværre vanskeligt at være uenig med @TorbenM og @Kristianbs - jeg er desværre enig med jer begge. Vores hold er skævt sammensat, den optimale midtbane/angribe konstellation er langt fra fundet, for mange performance-spillere performer ikke, man kan ikke score mål når der hverken er fart eller driblinger på midtbanen - man skal have en af tingene. Efter Uhre har forladt os scorede vi 21 mål i 22 kampe - og var der 1 kamp vi formåede at score mere end 1 mål i den periode. Det kan jeg simpelthen ikke se man har løst. Og når ens forsvar også i snit lukker 1 mål ind per kamp så bliver det meget 50/50 om man vinder eller taber kampen.
  2 enige

---

 • Jeg opstiller følgende præmisse at BIF skal have en top 3 placering. Jeg tænker vi kommer i konkurrence med AAB, SIF, OB, Randers, måske et hold mere....

  Jeg ser vi oppe mod disse hold har en trup der vil være i stand til at give alle 4 hold kamp til stregen om 3 pladsen.

  Jeg ville holde fast i konstellationen Rado/Bell tror der er et uforløst potentiale og jeg ville være tålmodig, dog ser jeg hellere Anis som 8èr, end Bell - jeg ved det ikke men min mavefornemmelse siger at de 3 bliver NF første valg og Greve får sidste halv sæson til at bevise sit værd. I offensive ser Jeg Kvitstgaarden som det klare første valg og Hedlund & Divkovic skal kæmpe om den sidste plads.

  Defensivt ser jeg klart den største udfordring på hj. backen og der står ikke lige nogen der kan give Bruus kamp om pladsen, det et kæmpe minus.

  Sidst, så det vel i denne sæson at Andreas Pyndt SKAL ind og bide sig fast, han er nu 21 og det er ved at være tid.

  FORZA BIF • Til angrebet kunne man måske prøve at give Pavlovic en mulighed igen for at finde en rolle at spille, hvis vi alligevel hænger på ham? Pavlovic Kvistgaarden og Hedlund bør kunne finde ud af noget
  3 enige

 • Synes at Pyndt er værd at nævne, som værende i betragtning til midtbanen. Han har nogle visioner i spillet og ro på kuglen. Han har spillet nogle gode træningskampe, slutteligt med assist til følge.. Pyndt, Bell og Slimane kunne være en interessant boldfast trio ... Kvistgaarden nævner i øvrigt også, i interviewet med Brøndbylyd, at han har stor tro på Pyndt...
  2 enige
   
  • mimor1
  • mimor1   11. juli 2022   

  • @Berg1964 kvistgården mener også Divkovic bliver vild farlig i efteråret, så spændende om man kan regne med ham
   1 enig

---

 • Laasss
 • Laasss   11. juli 2022   

 • 1. Opgiv eksperimentet Bell og Rado samtidig, dur ikke vis vi skal være bildbesiddende hold og ikke et kontra hold.

  2. Den offensive midt skal løses, ved hvem af dem, men nødvendigt vis vi skal fortsætte med diamanten.
  For ingen angribere kan score mål, vis ikke mulighederne opstår.
  Kan det ikke løses er en klassisk flad 442 og rykke spillet bredere måske svaret. Forstår i øvrigt ikke hvorfor vi skiftede væk, mener ikke vi var klar til det, men det er en anden snak.

  3. Eksperimenter lidt mere med Salec og Kvistgården samtidig. De har spillet en del kampe sammen og kan finde hinanden i blinde, og tror de to sammen, kan skabe en del på egen hånd, ind til midtbanen fungere optimalt.

  4. De 2 midterforsvare skal han ligge sig helt fast på fra start, hvad jeg nu også tror han gør.
  1 enig

 • Skal vi spille er flexibelt 4-2-2 / 4-3-3 er der en plads der er fandens vigtig og det er 10ern.
  En Joppe/Hjulsager/Muhktar type der er hurtig paa föderne, som kan sätte en mand og har et godt blik for spillet samt er en trussel udefra.

  Den type har vi ikke helt, men Hedlund er vel det der er tättest paa.

  Og at spille med Hedlund paa den position vil give plads til Kvist og Schwartau som indskiftere.

  Jeg ville stille saaledes.

  -------Hermansen----------
  Bruus-Hegg-Kevin T-Blas
  ---------------Bell-----------------
  ------Slimane----Greve-----
  ------------Hedlund-------------
  ---Divkovic----Kvistgaarden


 • Mærsk
 • Mærsk
  Betalende bruger
    14. juli 2022   

 • Super fin analyse som altid Kasper!
  En lille kritik herfra; den sidste opfordring til at ‘Giv din mening til kende’ bliver lidt søgt om at folk skal indvolvere sig… Lidt Ala når politikere opfordrer til ‘Del, like og diskuter’ på Facebook… Det er lidt unødvendigt og søgt i min optik.
  Brøndby fans er alt andet end stille når det handler om vores klub, så folk skal helt sikkert nok give deres mening til kende ;-)
  1 enig

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner