Frederik Alves Ibsen
Foto: Brøndby IF ©
NYHED

Ny mand på Vestegnen: Alves - Forudseende, stærk og pasningssikker

 
Mandag formiddag præsenterede Brøndby IF den danske forsvarsspiller Frederik Alves, som ny mand i trøje nummer 19, der knapt var blevet kold efter den forrige ejermand, Morten Frendrup, havde aflagt den ved sin transfer til italienske Genoa. I dansk / brasilianske Alves får Brøndby en rigtig spændende forsvarsspiller med en solid pakke på banen. For den nye nummer 19 bringer både fysisk styrke, forudseenhed og pasningsspil med sig til Vestegnen. 3point.dk har været et dyk i arkiverne og set nærmere på Frederik Alves.

  • Frederik Alves Ibsen
  • Kasper Pedersbæk
   31. januar 2022 - Klokken 13:30
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  31. januar 2022 - Klokken 13:30

Frederik Alves blev mandag formiddag præsenteret i Brøndby IF, hvor han tiltrådte på en 4,5-årig kontrakt frem til sommeren 2026. Stopperen, der skal optræde med nummer 19 på ryggen, kommer til Vestegnen fra engelske West Ham, hvortil han skiftede fra Silkeborg IF i januar 2021. Siden hen blev han udlejet til Sunderland, hvor det blev til spilleminutter i League One for den nordengelske klub - før end turen nu går hjemover til det danske, hvor han skal trække i den blågule trøje.

Fysikken og erfaring - trods den unge alder

Den nye ejermand af trøje nummer 19 er et fysisk pragteksemplar. Han måles til 195 centimeter, og har en markant fysisk styrke på banen. Frederik Alves kommer med erfaring sin unge alder tiltrods - for det er, siden det blev til seniordebut for Silkeborg i 2018/19 sæsonen - efter nogle år i deres ungdomsafdeling, blevet til lige over 5400 minutters fodbold siden da i kompetetive kampe. Stopperen kommer ligeledes med U21-landskampe på cv'et, hvor han blandt andet spillede alle fem kampe ved europamesterskaberne i sommeren 2020, heraf de tre med fuld spilletid.

Aggresivitet og fremadrettet forsvarsspil

Et nøgleord for Alves er den fysiske styrke. Hans fysiske ramme gør ham til en naturlig elite forsvarer i hovedstødsspillet, hvor han gerne dominerer og henover sin karriere har haft 5.3 dueller pr 90 min, og vundet knap 60% af dem. Tal som ligger tæt på identisk med Andreas Maxsø.

I sit spil mod bolden ynder Alves gerne en aggressiv fremadrettet spillestil, hvor han går på kroppen af sin modstander, og lægger maksimalt pres på for at denne ikke får mulighed for at vende med bolden. Igen qua sin fysiske kapacitet er det ofte svært for modstanderne at komme rundt om den langlemmede stopper, når han først har bidt sig fast. Han har hår på brystet i duelspillet, og er ikke en spiller der trækker sig, men tværtimod har en vis hidsighed i de fysiske dueller.

Gennemgående for Frederik Alves er, at defensivspilleren laver mindre end 1 glidende tackling pr. 90 minut. Med andre ord, så foretrækker han at forsvare ståennde fremfor at kaste sig i dueller. Han er forudseende, og sørger for med en klog positionering af stå rigtigt fremfor at skulle agere på bagkant.

Når han så kommer på bagkant, for det sker naturligvis, så har Alves en pæn mængde fart - og en mobilitet der er ganske atypisk for en forsvarer med hans størrelse. Han er ganske adræt, og vender langt fleksibelt end mange andre store stoppere. Generelt har han en rigtig god fysisk ramme der gør ham i stand til både at forsvare højt og aggressivt samt stå dybere og forsvare feltet.

Med bolden for fødderne

Den nyerhvervede stopper har nogle ganske spændende kvaliteter med bolden for sine fødder. For Frederik Alves har en gedigen højrefod, der gør ham i stand til, stort set fra stående, at slå nogle imponerende (og præcise) lange afleveringer diagonalt såvel som lodret op i dybden. Det var virkelig en gennemgående kvalitet i researchen på Alves.

Teknisk er Alves dygtig, han har en god sikker boldomgang, og stresser ikke under pres, men bevarer koldblodigheden og søger mulighederne frem i banen. Han snitter 5.0 afleveringer til banens sidste tredjedel pr. 90 minut, og har i helhed 23.6 fremadrettede afleveringer (pr. 90 min). Den nye ejermand af trøjenummer 19 er virkelig en teknisk dygtig pasningsspiller, og har den coolnes der gør hans medspillere tør finde ham under pres.

Alves byder også gerne ind med nogle progressive løb fremad banen med bolden for fødderne. Han driver den gerne frem fra bagkæden for at suge et pres til sig, hvorefter udfaldet hos modstanderne åbner huller bag i deres organisation, som den unge Alves gerne søger at udnytte.

Nonchelant eller elegant

Der er ikke langt mellem nonchelant og elegant. Frederik Alves balancerer på midten. For han skal skære sit spil bedre til. Han skal lære at vægte loddene i skålene for og imod i situationerne, hvor margen mellem netop elegance og det nonchelante er snerte. Men når det er sagt, så har Frederik Alves virkelig en imponerende pakke. Han har den fysiske ramme til at dominere et forsvar i luften, hurtigheden til at være med på jorden samt forudseenheden til at placere sig rigtigt. Den tidligere U21-landsholdsspiller er virkelig et spændende indkøb, som qua sin erfaring burde have en kortere indkøringsperiode end mange andre unge spillere på samme alder.

Frederik Alves er funktionel i såvel en firemandsbagkæde som en tremandsbagkæde. I sidstnævnte ville han uden problemer kunne udfylde alle tre pladser, omend det mest oplagte ville være centralt eller som højre yderstopper.

Frederik Alves er en mand for både nu- og fremtiden. En spændende talentfuld stopper som Brøndby skal løfte qua en stabil spilletid og en fast rolle.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Chuck
 • Chuck   31. januar 2022   

 • Når man læser alle de kommentarer der findes på nettet omkring ham, så får man det modsatte indtryk af denne analyse. Tror da også mest på tallene og analysen end alle de tåbelige indslag fra fans. Bliver spændende at følge.
  5 enige

 • Philip
 • Philip
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    31. januar 2022   

 • Ganske fin analyse Kasper, tak for den. Jeg vil dog gerne udfordre, at du skriver, at han er forudseende. Jeg synes nærmere, at han er det modsatte, men for det meste kan kompensere for det med sin fart og fysik. Hvorfor mener du, at han er forudseende? Udover at han laver få glidende tacklinger, som også kan skyldes mange andre ting. Jeg synes også ofte han var fejlplaceret da han spillede for Silkeborg.

  Jeg håber, at udlandet har modnet ham ligesom det gjorde med Salquist. Hvis han er blevet lidt mere forudseende og noget mindre nonchalant kan det, godt blive godt, jeg krydser fingre for det. Men jeg tror ikke helt på det. Heggheim var i hvert fald en noget mere sikker gevinst i min bog.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @Philip Jeg bygger det på baggrund af alle de videoer af hans defensive aktioner, som jeg har siddet og set op til det jeg skriver :)
   1 enig · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Det virker, som om du og CV har gjort et godt stykke hjemmearbejde :)
  3 enige

---

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    31. januar 2022   

 • Lyder sku' ikke helt tosset!

  Kasper på hans Wikipedia står der under hans -style of play- at han kan bruge begge ben, kan du bekræfte det? Vil jo være et stort plus..
  2 god kommentar
   
  • @19Magic64 Altså det er ikke fordi han er total etbenet. Men jeg har ikke bidt mærke i han skulle agere...hvad kan vi kalde det.. naturlig venstrebenet (giver det mening?).
   2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Datagrundlaget for denne analyse kan ikke være ret stort - han har nærmest ikke spillet seniorfodbold i et år.

  Jeg husker ham som meget en Tshiembe type, der qua sin fysik er meget stærk i sine individuelle situationer, men som for ofte træffer de forkerte beslutninger, og skaber en del panik omkring sig. Silkeborg havde vel uden at overdrive den dårligste defensiv i Superligaens historie. Om Alves’ aktioner var årsag eller effekt er svært at sige.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Klipklapperen Han har i 21/22 sæsonen spillet 694 minutters kompetetiv fodbold - ikke voldsomt i denne sæson, men nok også det der gør ham mulig at hente fra engelsk fodbold.

   Men - før denne sæson har han spillet knap 5.000 minutters seniorfodbold (kompetetive kampe), som jeg synes danner et ret fornuftigt grundlag til at få en følelse af hvilken spiller han er / kan blive.

   Er det en garanti for han bliver en absolut succes i Brøndby? Nope, på ingen måde. Men jeg tror på han har forudsætningerne til at slå sig fast i Brøndby.
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

 • Lyder som Tshiembe, blot med bedre hovedspil og højere bundniveau - især det sidste krydser jeg fingre for er sandt
  1 enig

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    31. januar 2022   

 • Jeg er spændt, for han lyder som en forsvarspiller, der er Premier League eller Championship værdig…
   
  • @Saesonkort Nok mere championship (på nuværende tidspunkt). Om han kunne blive det andet? Det er ren spådom. Han har dog nogle udmærket kompetencer til at udvikle sig til en god profil i Brøndby.
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • mp80
  • mp80
   Betalende bruger
     31. januar 2022   

  • @Saesonkort de 45 minutter han har spillet i league one, siger noget andet.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    31. januar 2022   

 • Mange tak for den Kasper,
  de par kampe jeg har set med ham på TV, synes jeg også at der var talent og potentiale og altså bekræftet at din analyse, kan vist kun udvikle sig til noget rigtig godt med en træner der kender ham. Takker
  2 enige · 1 god kommentar

 • joobs
 • joobs   31. januar 2022   

 • Det nævnes ikke lige umiddelbart nogen steder, men ifl. Northern Echo har der gentagne gange været problemer med Alves' attitude i Sunderland. Det er bekymrende. Det kan han godt droppe i vores klub
   
  • @joobs Jeg forholder mig til det spillemæssige - tingene uden for banen kan jeg kun gisne om, hvorfor jeg afstår fra det.
   3 enige

---

 • Turbo
 • Turbo   31. januar 2022   

 • Syntes han virker spændende. Kan godt li at vi går efter hurtige folk hele tiden og især i forsvaret. Jeg magter ikke et langsomt zorniger igen. Glæder mig til at se ham i kamp.
  Er der nogen der kan svare mig på hvad vi gør når Rado ikke kan spille???
   
  • @Turbo Tænker Peter Bjur.

 • Turbo
 • Turbo   31. januar 2022   

 • Jeg tænker AC fra Malmø
  Hold kæft det gad jeg godt.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder