Yousef Salech
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Nyhedsanalyse: Derfor blev Salech solgt til IK Sirius

 
Brøndby annoncerede torsdag transferen af Yousef Salech til svenske IK Sirius, hvor han skal afløse Wessam Abou Ali i svenskernes angreb. 3point.dk bringer her perspektiv og analyse på handlen (artiklen er opdateret fredag d. 23. feb med en mulig transfersum).

  • Yousef Salech
  • Kasper Pedersbæk
   22. februar 2024 - Klokken 20:13
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  22. februar 2024 - Klokken 20:13

Yousef Salech skifter til IK Sirius fra Allsvenskan med øjeblikkelig virkning, 3point.dk bringer her analyse og perspektiv på transferen.

Det ved vi

Baggrund: Fra HIK over Brøndby til IK Sirius

Yousef Salech skiftede til Brøndby i sommeren 2021 fra HIK, hvorefter han gik ind på det ældste Masterclass-hold. Her spillede Salech kontinuerligt indtil han i sommeren 2022 blev lejet ud til HB Køge i den danske første division. Angriberen nød her stor sportslig succes med en hel del mål på kontoen før end han igen vendte retur til Brøndby i sommeren 2023. Kort efter så han igen sig selv på udleje, hvor det denne gang var hos belgiske SK Beveren. Det ophold bød primært på indskiftninger (i den sidste del af opholdet) før end han skiftede til IK Sirius i februar 2024.

Analyse: Derfor gik det ikke for Salech i Brøndby

Yousef Salech kom til Brøndby som 19-årig fra anden divisions fodbold i HIK, og havde derfor et vist pres for at sætte turbo på sin udvikling, hvis han skulle gøre sig yderligere drømme om seniorfodbold i Brøndby. Lejeopholdet i HB Køge tjente til Salechs fordel, hvor han scorede en del mål.

Sæsonen i HB Køge har givetvis været en stor del af baggrunden for den nye aftale med Brøndby frem til sommeren 2026, som Yousef Salech underskrev i juni 2023.

Brøndbys ræsonnement har åbenlyst været, at med de mange mål på kontoen ville klubben sikre sig, hvis Salechs udvikling skulle tage et gevaldigt spring fremad.

Henover sommeren 2023 har det sportslige team i Brøndby vurderet Yousef Salechs niveau, og kommet frem til en konklusion: Han var ikke god nok til førsteholdet, hverken som starter eller til indhopminutter.

Brøndby stod derfor med to muligheder for Salech:

 • En permanent transfer væk fra Brøndby
 • Udleje til en anden klub, hvor Brøndby stadig kunne sikre sig hånd i Salech og se hans udvikling an

Brøndby valgte at leje Salech ud, det havde den åbenlyse fordel, at de kunne fortsætte med at se ham an, trods det han på daværende tidspunkt ikke blev skønnet god nok til førsteholdet i Brøndby. Det var en second chance til angriberen.

Perspektiv: Det rette salg

Lejeopholdet hos SK Beveren kastede ikke den ønskede udvikling af sig, hvorfor Brøndby gjorde ret i at facilitere en permanent transfer for Salech. Hvis niveauet ikke har været skønnet til hverken at være klar til starter ensidige indhopminutter, så giver det ikke mening at fastholde ham i truppen til sommer, når lejeopholdet med SK Beveren udløb. Det har været i alles interesse at Salech flyttede videre. 

 • For Brøndby fik de trimmet truppen og sendt en ung spiller videre i systemet, så der samtidig er plads i truppen til de yngre kommende spillere fra Masterclass, der står på spring.
 • For Salech selv kommer han til en klub, hvor han er udset til en nøglerolle i offensiven efter salget af den forrige danske angriber Wessam Abou Ali.
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    22. februar 2024   

 • In short:
  1. Salech vurderes ikke til at kunne bidrage til Brøndby sportsligt.

  2. Brøndby vurderer ikke at kunne udvikle Salech bedre som et økonomisk aktiv end den nuværende transferaftale.

  3. Salech vurder skiftet som en bedre karrierevej end Brøndby.

  4. Sirius vurderer Salech som et godt køb.

  5. Mikkel Beck tjener flere penge som agent.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • del Piero
  • del Piero
   Betalende bruger
     23. februar 2024   

  • @Saesonkort Lyder som en no brainer.

   Kunne dog være fedt, hvis Salech brænder det hele af i Sirius, for man under ham virkelig at lykkes. En herlig type.

   Jeg er så samtidig spændt på hvordan projekt Yeboah udvikler sig i Brøndby for indtil videre har CV måske betalt lovligt meget for et saksesparksmål i en træningskamp...
   2 enige · 1 god kommentar

 • Det gik ikke fordi han som andre unge ikke fik den nødvendige tillid og tid...
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @BrianGideon ej, hold nu op med det der forvaklede vrøvl.

   Det gik ikke, fordi at trænerteamet ikke mente, at han havde niveauet. Alle fodboldspillere bliver ikke nødvendigvis bedre af tid og tillid. Nogle gør. Andre rykker sig ikke yderligere.

   Salech har end ikke vist sig i den bedste række i nogle af de lande, som han har spillet i. Jeg tror, at Sirius vil passe glimrende til ham ift. Niveau, og den klub har jo også vist, at de kan sælge angribere videre med profit.

   Så alt i alt en fin handel for alle parter, og alt godt til Salech fremadrettet.
   6 enige · 5 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer
   
  • @BrianGideon Crist, han har fået masser af chancer, og ellers bliver sådan noget jo vurderet på træningsbanen som han åbenlyst ikke brænder af. Det bliver enerhverende med jer der finder hver mulighed for at finde grunde til når noget ikke går er det JS eller CVs fejl. Grow up.
   4 enige

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @BrianGideon havde han været så stort et talent så havde han vel heller ikke spillet 2. division som 19 årig da Brøndby hentede ham.
   Der blev set nogle kompetencer i ham som man så håbede at videreudvikle, det er så ikke lykkedes som man håbede og derfor også det rigtige at sende ham videre så han kan få (forhåbentlig) fast spilletid.
   I de få indhop han fik i starten af den her sæson syntes jeg at det var tydeligt at han slet ikke var klar til superligaen.
   9 enige · 2 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer
   
  • joker
  • joker   23. februar 2024   

  • @BrianGideon
   Jeg synes du skyder helt ved siden af her.
   At få chancen handler jo ikke blot om at starte inde i superligaen. Der er jo også noget med at vise niveau til træning. Salech har været virkelig langt fra startopstillingen og bag ved samtlige andre offensive spillere i truppen. Det er jo heller ikke samtlige ungdomsspillere der bliver faste superligaspillere for BIF. Vi er heldige hvis én per årgang slår igennem.
   4 enige
   
  • @BrianGideon hvad er det for nogle unge talenter der ikke har fået tid eller tillid?
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @BrianGideon Det skal vel også siges de chancer Salech har fået har været på et dårligt spillende Brøndby hold, så hvordan skal manden kunne gøre en forskel ud fra dette, jeg mener også at Salech har fået alt for lidt tillid, og når man så tænker på hvor meget tillid Ohi har fået hele efteråret uden det har givet noget igen, kunne man godt ønske sig at Salech havde fået chancen hvis han da ikke var lejet ud.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • Jeg havde meget gerne set ham lykkedes fordi han igennem hele forløbet har udstrålet.......... Brøndbyånd. En som VIL klubben og er villig til at gå en længere vej for at lykkedes med at få succes i tiden trøje.

  Al den bedste medvind til ham fremover.
  3 enige

---

 • JJOLSEN
 • JJOLSEN
  Betalende bruger
    23. februar 2024   

 • Med mindre man et ekstraordinært talent for at score mål,som en vis ManC spiller, så er det vel de færreste angribere der slår til i en ung alder.
  Bare se de angriber der har været hos os de senere år og slog til, de var alle +25 år, ingen nævnte ingen glemte.
  Lad os se om 3-4-5 år , om ikke Salech har fået sit gennembrud og er blevet tør bag ørene
  Når det er sagt, synes jeg ikke hverken Niels Frederiksen og Jesper Sørensen har fået nok ud af en stor gruppe unge spillere, som man kunne forvente og havde håbet på.
  Blandt andet manglende mod til at bruge de unge og ufærdige spillere.
  Fallenius, Evjen, Pyndt, Salech for at nævne et par stykker.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • joker
  • joker   23. februar 2024   

  • @JJOLSEN
   Evjen ja, de øvrige er jo simpelthen ikke gode nok. Pyndt sidder på bænken i Silkeborg. Salech sad på bænken i belgisk 2.div. Fallenius var middelmådig i 1.div.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • med sine 22 år så er han nok langt fra et 100 mill salg som JBA snakker om. Der er andre foran i køen. som jeg ser det er vores strategi med flere penge, at gå efter kviltet spillere til start 11. og så satser vi kiun på de talenter, som vi virkelig ser som store talenter
  3 enige

 • I mine øjne er det også det rette salg.
  Salech blev hentet i 2. division og der blev set nogle kompetencer i ham som man så håbede at videreudvikle, det er så ikke lykkedes som man håbede og derfor også det rigtige at sende ham videre så han kan få (forhåbentlig) fast spilletid.
  Det så jo godt ud at han scorede en del mål i 1. division, men dertil skal der huskes på at det var i nedryknings spillet at han scorede de fleste af dem. I de få indhop han så fik i starten af den her sæson syntes jeg at det var tydeligt at han slet ikke var klar til superligaen.
  For Salech kan man så håbe på at han kan følge i fodsporene på Mileta Rajovic og Wessam Abou Ali som før at de skiftede til Sverige begge havde gjort det godt i 1. division.

  Så alt held og lykke herfra til Yousef.
  7 enige · 4 god kommentar

---

 • Fantastisk salg af en spiller der har passeret grænsen for hvornår man skal have vist det nødvendige potentiale.
  Når man end ikke kan brænde den belgiske 1. Div af, så kan man forventelig heller ikke gøre sig gældende i toppen af Superligaen/europa.
  3M nu, og måske 2-3M senere, er absolut godkendt, og win-win for alle parter.
  4 enige

 • Solz
 • Solz   23. februar 2024   

 • Med de priser spillere handles for pt., er det selvfølgelig ikke et specielt imponerende beløb vi får ind, men nok bare det niveau Salech har leveret til. Anyway, fint at få lidt småmønter for dem der er på de yderste mandater, så truppen bliver trimmet lidt.
  2 enige
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder