palmå
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

Palmå: De kalder sig fans af Brøndby IF, men er slet og ret ballademagere

 
Brøndby IF tager stærk afstand fra de fans, som har lavet ballade i forbindelse med pokalfinalen, der blev afviklet på Brøndby Stadion.

  • palmå
  • Nanna Møller Karlsen
   28. maj 2022 - Klokken 19:55
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  28. maj 2022 - Klokken 19:55

Torsdag aften blev der spillet pokalfinale på Brøndby Stadion. Rigtig mange ting gik godt og selve afviklingen af kampen inde på stadion og i fanzonerne, forløb fuldstændig som det skulle.

Desværre begyndte der i dagene efter finalen at dukke historier op om både fans af FC Midtjylland og OB, som havde været ude for forskellige ting, som ikke hører sig hjemme. Brøndby IF tager stærkt afstand fra disse ballademagere og hjælper politiet med efterforskningen, lyder det fra administrerende direktør Ole Palmå.

- Desværre er vi blevet bekendt med, at der i timerne før kampen og efter kampen har været enkelte episoder, hvor fans fra OB og FC Midtjylland på vej til og fra stadion har oplevet forskellige slags trusler og forsøg på vold fra små grupper af unge mennesker. De kalder sig for fans af Brøndby IF, men de er slet og ret ballademagere. De er ødelæggende i deres utilpassede adfærd og en hån mod det, vi som klub og fans står for, siger han til klubbens hjemmeside.

- Vi har siden torsdag været i tæt dialog med politiet og myndighederne i håbet om at bidrage til, at man kan finde og straffe de personer, der har været indblandet i disse episoder. Vi ved, at politiet p.t. er bekendt med identiteten på i hvert fald én af disse ballademagere, og her kan vi konstatere, at vedkommende har en eksisterende, længerevarende karantænedom fra Brøndby Stadion. Denne karantænedom vil nu blive yderligere forlænget. Vi ønsker ganske enkelt ikke at disse personer kommer på vores allesammens stadion.

- Vores aktive fans er de absolut bedste til at skabe stemning og fest, så når nogle få ødelægger det for alle de andre på tribunen, så er det kun naturligt, at der i store dele af klubbens aktive fanmiljø lige nu også er stor frustration over de seneste episoder. Vores styrke som klub og fans er fællesskabet, og det er vores stærkeste våben, når vi skal trænge igennem til de få, der kun tænker på at ødelægge. Sammen kan og skal vi hjælpe hinanden med at komme episoder som disse til livs.

BrøndbyLyd har for nylig optaget en udsendelse/debat om emnet, som du kan høre her.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Kenzo
 • Kenzo   28. maj 2022   

 • Det er også på tide. Hvorfor er Brøndby altid så fodslæbende når det kommer til at tage afstand fra vold, hærværk, tyverier og pyro begået af de de få Brøndby fans der opfører sig idiotisk og kriminelt. Det ville pynte hvis man var lidt hurtigere ude og forhåbentlig hjælpe politiet og ofrene med at identificere idioterne når det er muligt.
  8 enige · 1 god kommentar

 • Solz
 • Solz   28. maj 2022   

 • Sådan. Klar udmeldning. Endelig.
  5 enige · 2 god kommentar

 • mp80
 • mp80   28. maj 2022   

 • På tiden med en klar udmelding og afstandstagning. Det er langt over grænsen over hvad man kan tillade sig, har intet med fodbold at gøre.

  De skader klubben og fodbolden, man kan håbe flere af dem identificeres og stillet til ansvar.

  God sommer til alle i og omkring klubben, samt de mange med fans som trofast følger holdet.
  3 enige · 3 god kommentar

 • At sige, de ikke er Brøndbyfans, hjælper vel ikke noget. Det kan både lovlydige og ikke-lovlydige borgere jo være. Jeg går også ud fra, at det, der virker så meningsløst for (forhåbentlig alle) os herinde, giver 100% mening for uromager og overfaldsmænd/-kvinder. Jeg er nysgerrig på, hvad de tænker/hvordan de forsvarer deres handlinger ift. Brøndby IF? For jeg går ikke ud fra, at de bare gik efter at få udvidet deres samling af trøjer… Mener de, at de gør noget godt for klubben? At de hjælper Brøndbys spillere/ansatte/fans eller andet, ved at overfalde tilfældige, ikke-truende fans fra andre klubber?


 • Mr.D
 • Mr.D   29. maj 2022   

 • Ballademagere RAUS!
  2 enige · 1 god kommentar

 • Jeg er så træt af de hjernedøde idioter. De ødelægger en stor del af min glæde ved at være Brøndbyfan. Jeg har fulgt klubben siden 1983 og må desværre sige at dette har været et tema så længe jeg kan huske tilbage. Desværre oplever jeg ikke at hverken klubben eller de officielle fangrupperinger, på noget tidspunkt for alvor, har taget afstand fra eller reageret imod de her klaphatte. Måske vi skulle lave et stemningsboykot i protest mod de der kan, men ikke vil, løse problemet: fangrupperne der kan udpege dem hvis de vil og klubben der kan udelukke dem på livstid. Og lad os så snart slippe for den latterlige fane hvor der står Frihed For De Karantæneramte... Der er ikke opbakning til det budskab på stadion.
  6 enige · 3 god kommentar
   
  • Spicy
  • Spicy   29. maj 2022   

  • @Semperfi Jeg kunne ikke være mere enig.
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Semperfi Jeg er meget enig i den linje, der lægges for dagen i indlæggene i denne tråd. Jeg tror dog også, at det store flertal kan komme lidt længere med selvreflektionen. Er det således ikke en direkte - eller i hvert fald indirekte - hyldest og opbakning til vold og ballade, når en stor gruppe i march eller på stadion fx synger FC blod på trøjen.. eller Dem som går i hvidt, de skal.. Min pointe er blot, at vi nok alle skal bringe nogle ofre, hvis udviklingen skal vendes (selvom det er de få, der ødelægger det for de mange). Prøv at tænke lidt over indholdet af teksten, og hvordan det ville være, hvis det var dig selv, der fik tæsk og frataget den gule trøje af nogle, der kalder sig selv fans for øjnene af din familie eller venner. Måske vi skal rydde lidt op i sangene som led i kulturændringen...

   2 enige
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     29. maj 2022   

  • @Semperfi Bliver også provokeret af -frihed til de karantæneramte- banneret! -men hvem tør fjerne det?
   2 enige · 2 god kommentar

 • Jeg støtter op om Palmås udtalelser, dog noterer jeg mig at den kendte ene ballademager har udsigt til at få sin eksisterende karantæne forlænget, jeg håber den bliver en meget lang forlængelse, synes vedkommende først skal være velkommen igen den dag han har fået børn og så kun med adgang til børnezone/Fam.afsnit. Der næste synes jeg at klubben i samarbejde BIF support og ekstern samarbejdspartner under den nuværende sikkerhedsorganisation skal oprette en sikkerhedpatrulje på ca. 50 mand som skal færdes uden nogen uniformering på og omkring stadion med direkte radionkontakt til den tilstedeværende politimyndighed, gerne uddannet sikkerhedsfolk med et ny udviklet overbygningskursus i denne ny opgave, måske man lige frem i samarbejde med FCK kan drive en sådan enhed og dele ansvar & økonomi. OBS. enheden skal ikke være direkte proaktiv men alene observerende og dokumenterende og evt. anvende DNA spray når det er muligt, droner osv. NOGEN SKAL STOPPE DISSE BALLADEMAGERE SOM ØDELÆGGER VORES SPORT.
  2 enige · 2 god kommentar


 • Chuck
 • Chuck   29. maj 2022   

 • Der bliver talt meget om karantæner og også i podcasten, men kan vi ikke få længden af disse karantæner at vide? Er det 1 år, 5 år eller ??? Nogen der kan oplyse længder på karantænerne ?
  2 enige · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER