Mikael Uhre og Marko Divkovic
Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast: All the best, Uhre - mulige afløsere, transferstrategi og trupoprydning

 
Her kan du lytte til seneste udgave af paneldebatten fra BrøndbyLyd. Det handler blandt andet om Mikael Uhres skifte.

  • Mikael Uhre og Marko Divkovic
  • Nanna Møller Karlsen
   25. januar 2022 - Klokken 10:01
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  25. januar 2022 - Klokken 10:01

Det ser ud til at Brøndby IF snart må tage afsked med profil og topscorer Mikael Uhre, som er på vej til Philadelphia Union i MLS. Men hvad er det for en klub, Uhre kommer over til? Vi spørger MLS-ekspert Michael Rundager, som gør os klogere.

Hvor efterlader salget Brøndby? Skal der hentes en afløser udefra og på hvilket niveau? Kan man i Brøndbys position købe mål eller skal man skabe dem? Der er kommet godt gang i trimningen af truppen, hvor langt er vi fra at være i mål?

Der var også en træningskamp mod Lyngby. Hvor meget skal vi lægge i den? Det er de ting, som panelet debatterer i denne uges paneldebat fra BrøndbyLyd. Panelet består i denne uge af Aske Stentoft, Jonathan Lorenzen og Adam Mossin. Nanna Møller Karlsen er vært og har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: Glostrup Shoppingcenter
Partner: StoreDrenge.dk

Du kan lytte til afsnittet her eller hvor du plejer at høre podcasts:

 

BrøndbyLyd · #357 All the best, Uhre - mulige afløsere, transferstrategi og trupoprydning
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Hvorfor henter vi ikke Samuel Adegbenro i samme klub som Carl Björk?? 26 år og har spillet i Rosenborg. Masser af erfaring og fart.

  Topscorer i den svenske liga i år:

  https://youtu.be/P7AT8UpOJeQ<br />
  Og i videoen herunder tager han pis på Ajax’s forsvar: målet til 3-2.
  (2017 video da han spillede i Rosenborg.)

  Men han er god!!

  https://youtu.be/Ki6Y66HUCus
   
  • Sarikaya
  • Sarikaya
   Betalende bruger
     25. januar 2022   

  • @Morten100
   Ifølge Transfermarkt har han en markedsværdi på €1.8 mio - og ville nok derfor koste os omkring 15-20 mio dkk, hvis Norrköping presser prisen nu hvor de ved der er kommet lidt dadler ind pba. Uhre salget.
   Det er 4-5x prisen på Björk og lige under hvad vi får for Uhre.
   Det ville ikke flugte specielt godt med strategien at bruge så mange penge på en enkelt spiller på nuværende tidspunkt.
   Det er jo et langt sejt træk, og det giver ingen mening at sætte det hele over styr, ved at satse med næsten hele Uhre indtægten.
   forhåbentlig kommer vi til et punkt, hvor det at smide 15 mio dkk efter en spiller, stemmer overens med nuværende strategi - vi har bare ikke pengekassen til det endnu.

   Og ja, jeg forventer at vi kommer dertil en dag, for strategien handler ikke om at vi kun må købe billige spillere, det eneste krav er bare at det er med økonomisk ansvarlighed.
   Så kommer vi til et punkt, hvor budgettet er stort nok til at vi kan smide 15 mio, på samme måde som vi nuværende kan smide 3.5 mio afsted, så skal det nok ske.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer

 • Man kunne have taget topscoren i 1. div i stedet for Carl Björk. Den ligger vitterligt lige til højrebenet... Alternativt kunne man tage Sebastian Jørgensen, som allerede har bevist sig i SL og er klar på Brøndby. Husk på det når svenskeren fejler fuldstændig.
  1 enig
   
  • @Kristian Sebastian Jørgensen er vildt go' !!
   
  • @Kristian Klart - det kunne vi jo bare have gjort. Hvorfor mon CV ikke selv tænkte på det?
   1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Kristian bare for nuancernes skyld. Gider du ikke godt forklare hvorfor svenskeren kommer til at fejle fuldstændigt?
   2 enige · 2 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    25. januar 2022   

 • Jeg vil anbefale, at I bruger Jonathan Lorenzen hvor han er bedst, som den kritiske kampanalytiker. Der er ingen grund til at udstille ham i større stratetiske diskussioner, hvor elementer som strategikaskadering, økonomi og dynamik i markedsmekanismer indgår.
   
  • @Saesonkort Jeg måtte flere gange sætte podcasten på pause. Det var simpelthen så tåkrummende at høre på.

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Saesonkort Jeg synes det er fedt der kommer en lettere ophedet diskussion. Ikke fordi jeg ønsker drama og tabloide tilstande, men det bryder med det grængse vi-er-enige-panel som der oftest er. Begge verdener er gode for BrøndbyLyd.

   Man skal aldrig 'ikke invitere' pga. en anden holdning. Det er op til den enkelte lytter at blive klogere og danne sig sin egen vurdering. Og høre hvad de to sider har af argumenter.

   I den pågældende diskussion er jeg 100% på linje med Aske, men andre holdninger skal være velkomne. Alle lyttere kan (forhåbentlig) selv finde frem til sin egen konklusion.

  Se 5 flere kommentarer

---

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    26. januar 2022   

 • Under formodning af at vi mister Uhre må vi stille to nært sammenhængende spørgsmål: 1) hvordan skal målene scores? og 2) hvordan skal chancerne skabes?

  Uhres spidskompetencer, effektivitet og den indbyrdes forståelse på holdet (f. eks. Hedlund) har for mig at dækket over et dybere liggende problem med at skabe chancer. Siden Jobbe forlod os har vi haft store problemer med at dominere på bolden og med systematisk at skabe chancer, særligt mod lavtstående modstandere.

  Vores spil er ikke lagt an på indlæg til hovedet på en central angriber eller fremadstormende midtbanespiller, da vi hverken har en targetman i boksen (Pavlovic kunne have været det, men er ikke forløst) eller kvalitetsindlæg fra kanterne. Vores spil er heller ikke lagt an på lynhurtigt tiki-taka spil langs jorden (Barcelona/Ajax-style), da vi slet slet ikke har spillerne til det. I stedet har vores spil været præget af hurtige omstillinger og direkte spil. En stil, som Jobbe, Uhre og Hedlund var skræddersyede til, da de alle tre har usædvanligt meget fart i støvlerne. Det vandt vi mesterskabet på, da det blev koblet med to mestre i bolderobringer og pres (Frendrup og Rado) og et super solidt 3-mandsforsvar.

  Nu har vi kun Hedlund tilbage og spørgsmålet er derfor om vi med den eksisterende trup kan lykkes med en stil fortsat. Divkovic ser lovende ud med har hverken Uhres fysik eller fart, bedømt på de kampe jeg har set. Kvistgården har nogle af de samme kvaliteter, men det virker lige nu optimistisk at lægge ansvaret på hans skuldre. Salech virker mere af type som en Pavlovic og Singh fremstår, som en slags lotte-kupon af en usleben diamant med et imponerede topniveau, som i glimt udfoldes, men samtidig åbenlyse mangler ift. bundniveau, taktisk forståelse, presspil, osv.

  De angribere vi har flest af er en afart af wings eller omskolede midtbanespillere og det bekymrer mig lidt, når vi samtidig kun sættes i forbindelse med spillere af samme type: dem som kan spille på kanten.

  Men, ligger vores største problem måske på midtbanen, hvor vi har en masse løbestærke, men ikke særligt kreative spillere? Hvis vi nu skabe gode gammeldags chancer, som ikke var 100% afhængige af en angriber med ekstrem fart, timing og kvalitet i afslutningerne, kunne vi så ikke forløse mange angribere bedre?

  Anis giver en fysisk dimension på midten, men virker ofte for langsom i tanke og handling til at kunne blive vores kreative omdrejningspunkt. Han er fortsat ung og som vi så med Kahlenberg kan et hurtigt hoved kompensere for mindre fart, men vi har til gode at se det fra Anis (kampene for tunesien er solide, men det ikke just Jobbe-agtigt det han leverer). Greve er hidtil uforløst, ligesom Fallenius heller ikke har leveret noget, som giver tro på at han er den nye Jobbe. Cappis er også lovende, men bliver nok aldrig den næste Jobbe, Kahlenberg, Eriksen, osv. Så hvem skal skabe chancerne?

  CV og NF må derfor spørge sig selv om vi fortsat skal gå efter at fastholde den nuværende måde at spilile på eller om vi - igen, igen - skal sætte vores lid til at NF kan opfinde en ny måde at spille på, som får det optimale ud af de nuværende spillere.

  Jeg tænker at vi måske kunne få mere ud af et genialt køb til højre back og til midtbane end på angriberposten, hvor vi alligevel ikke har råd til at gøre som FCK og FCM, der rask væk køber etablerede fuldblodsangribere til 20+ millioner fra andre ligaer. Så længe vores filosofi er at sælge Uhre for 20 mill og købe et lovende talent for 3-5 mill, så kan vi alligevel ikke regne med at få et kortsigtet output i foråret fra en 20 årig ung angriber fra Norge eller Sverige.

  Derfor: er vores største problem at vi mangler ham der skal sparke bolden i mål eller er det at vi mangler ham, som skaber chancerne til mål?


  1 enig · 2 god kommentar

 • preben
 • preben   26. januar 2022   

 • Er det blevet bekræftet at Uhre er solgt, det fremgår ikke af Philiphdelphias Unions hjemmeside, der fremgår det at sidste handel er indgået med en ung forsvarsspiller Sorensen…, kan der være gået Maxø handel i denne Uhre handel ?
   
  • @preben der er jo lidt længere til USA.. Fly og Visa i en coronatid kan være årsagen..
   1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder