Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo
Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast: Den store trupgennemgang

 
Her kan du lytte til denne uges paneldebat fra BrøndbyLyd.

  • Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo
  • Nanna Møller Karlsen
   21. juni 2023 - Klokken 00:47
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  21. juni 2023 - Klokken 00:47

En ny sæson står for døren. Det er derfor blevet tid til den store trupgennemgang, hvor vi kæmmer Superliga-truppen og ser nærmere på, hvor der kan og bør ske justeringer.

Panelet består i denne uge af Casper Valentin, Mads Lohse og Adam Mossin. Vært er Nanna Møller Karlsen.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: 3point.dks venner

Hvis du kan lide vores arbejde, så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et årligt eller månedligt beløb: Meld dig ind her.

Du kan lytte til den store trupgennemgang her eller finde den, hvor du foretrækker at høre podcast:

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    21. juni 2023   

 • Der er mange gode pointer, men fandeme også meget skolegårdssludder. Jeg mangler et fastholdt fokus på det overordnet mål - at vinde mesterskabet 23/24!
  1 god kommentar

 • mp80
 • mp80   21. juni 2023   

 • Helt forkert præmis at diskutere truppen ud fra, man melder ud, at man går efter guldet, fra klubbens side, så det skal være udgangspunktet for diskussionen. Er den enkelte spiller god nok til et hold, som skal spille med om guldet?

  Kig på forsvaret, her har man Lauritsen og Mads, som har niveauet, resten er ikke gode nok pt. Så ærgerligt det ikke er udgangspunktet.

  Der skal ryddes op af fyldet og give plads til MC og nye kvalitetsspillere fra højere hylde end man hidtil har set. Hellere få rigtig gode spillere end flere middelmådige.
  1 enig

 • retrograde
 • retrograde
  Betalende bruger
    21. juni 2023   

 • Tror at grunden til at enhver trupsnak bliver diffus netop er de manglende præmisser.
  Hvad er det egentlig vores trup skal kunne, hvordan skal de gøre det og hvad er reelt mulighederne.

  Skal vi vinde guld, skal vi spille med om det, skal vi i de fleste år få medaljer?
  I den seneste sæson var vi 7 point fra medaljer efter runde 6, runde 22 og runde 32. Så lidt løst argumenteret havde vi en medalje trup (og præstation) fra runde 6 af...
  Skal vi spille med om mesterskabet tror jeg vi er nød til at sige at vi skal have 2.0 point i snit pr. kamp. De seneste 10 år vil det have kastet 3 guld, 4 sølv og 3 bronze af sig.
  Skal guldchancen være større end 30% (jeg ved godt det her er tyndt grundlag), så skal der genereres mere end 2.0 point pr kamp.

  Hvordan gør vi det, med hvilken spillestil og hvor meget Masterclass?
  Vi har en strategi, men jeg tror også de fleste af os føler at vi ikke følger den. Vi aner grundlæggende ikke hvad spillestilen er, det eneste vi ved er at træneren taler om én stil og praktiserer en anden. Den seneste sæson viste også en mangel på vilje i trænerteamet til at bruge de unge spillere - vi nåede reelt så langt at sportsdirektøren italesatte det!

  Hvilke muligheder har vi så?
  Der tales om hylder og præstationsspillere osv. Jeg ved ikke hvad vi kan købe ude i den virkelige verden. Vi er en klub uden europæisk deltagelse, nye ejere og alt andet end ro på.
  Vi er kommet til et sted hvor vi skal til at købe én spiller til 3 mio. € fremfor 3 spillere til 1 mio. €. Det er svært, for så er der kun 1-2 skud i bøssen og de skal helst ramme godt inde på skiven.

  Jeg har ingen forventninger til at CV eller JS bliver mere konkrete i deres mål, så jeg tror vi er nød til selv at sætte de her præmisser når vi taler om truppen.
  7 enige · 8 god kommentar
   
  • @retrograde årets bedste indlæg på 3point.dk
   Godt arbejde!

   Desværre tror jeg ikke hverken JS eller CV kan svare på bare halvdelen af de spørgsmål du stiller.
   3 enige · 1 god kommentar
   
  • LJS
  • LJS
   Betalende bruger
     22. juni 2023   

  • @retrograde
   Vel skrevet.
   1 enig · 1 god kommentar

---

 • Det der med at købe en 6'er der både er god med og uden bolden, kan for såvidt være en fin idé, hvis man ikke synes det vi har er godt nok. Det foreslås så i podcasten at vi stadig skal spille med Rado i visse kampe, hvor der er brug for hans kompetencer. Men: 1) vil det ikke være dumt at købe en kvalitets 6'er for så at sætte ham af holdet til fordel for Rado, når vi skal spille mod f.eks. PSE, og 2) skal vi ikke netop blive så gode til pasningsspillet, at vi ikke skal ændre stil så meget fra kamp til kamp? Synes vi i sidste sæson netop har haft problemer med at spille os ud af pres, og forsvare os med bolden, og det må præcis være et fokuspunkt til næste sæson.
  Min konklusion på ovenstående må være, at jeg synes vi skal sige farvel og tak for tro tjeneste til Rado.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
   Top gode
     22. juni 2023   

  • @Christian Brøndbyman Ville være ønskværdigt at have en trup, hvor behovet for at gå på kompromis, mere var undtagelsen end reglen, lidt groft sagt..

   Og der ville Radosevic blive undtagelsen, så hvis vi mener det seriøst, ser jeg også Rado gå..(desværre)
   1 enig

 • Tak for endnu en spændende podcast :-)

  Fint i tager noget om de unge med, da jeg ikke kender deres kvaliteter/potentiale.
  Jeg tror i ser mere i nogle spillere, fordi i netop følger det hele så tæt? som @Saesonkort og mp80 skriver, er det jo guldet vi har som mål, og det er derfor kun de absolut største talenter i Skandinavien, samt top spillere ude fra som er interessant, alt andet er ligegyldigt. Man kan ikke drive en forretning ved at syntes nogen er rare mennesker, så de skal have forlænget deres kontrakt.

  Kunne i ikke lave en podcast om scouting i Brøndby? hvor mange scouts er der? hvor kigger de? hvad kigger de efter? er der udvalg, altså eksperter eller gamle spillere, som har fokus på afrika? sydamerika? østeuropa osv. er der udvalg på alle kontinenter? og er der ansat scouts som bor der, og som følge de bedste talenter/spillere? Og måske sammenlign med hvad gør de FCM eller andre klubber, som har overhalet os på transfers, big time.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @MetroTilStadion Vi har én scout, John Møller, der er Head of scouting for sig selv. Han går ikke meget op i at kigge efter fart og ser kun på Ikea hylden. CV og John Møller har jo fundet på den fremragende strategi, de kalder Inde fra og ud.

   På en god dag, kan han lokkes til Holland, hvis kandidaten er fra Norge og John får hjælp til at købe flybilletten.

   Man scouter via en scouting appilkation hvor man finder kandidater. (Samme kandidater alle de andre klubber også kigget efter, der benytter samme app).
   Derefter ser man noget video af en kandidat og et par livekampe. Det er det. Nogle gange orker man ikke livekampene, hvis turen er for lang.

   Der er ikke nogen der følger nogen som helst, hvor det er sat i proces eller struktur, feks et område i Afrika, Holland eller Sydamerika, hvor man aktivt scouter efter talenter, der ikke i diverse applikationer.

   Der var en podcast af 3 point for et år eller 2 siden med netop John Møller, der var så apatisk tåkrummende pinlig at høre på, at man sad tilbage med følelser af Esbjerg lignende dimensioner.
   Men jeg ville gerne ligesom du, at 3point fulgte op på amatørforetagende, for at høre om noget havde ændret sig. Det skal nævnes at MC har 3 scouts, i Christian Larsen, Christian Morsing(u9-u14) og Andreas Wagner.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • En 6er fra en højere hylde kunne være O Abildgaard der er i klemme i Rubin Kazan, hvis ikke hans karriere skal gå helt i stå, kunne vi vel være en mulighed.
  CV har før haft held med at lokke en spiller til der var i klemme.
  Han er godt nok 27 år og nok ikke billig i løn, derudover er han vurderet til 4,5 mill euro med et år tilbage på kontrakten.
  Men han ville godt nok være noget af en opgradering.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Sorteslyngel Han har vist været vildt god for Verona i denne sæson, og de vil gerne beholde ham. Men en god tanke.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder