Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast: Disse svar fik i Brøndbys sejr over Lyngby - og disse spørgsmål har vi stadig

 
Her kan du lytte til denne uges paneldebat fra BrøndbyLyd.

  • Nanna Møller Karlsen
   15. august 2023 - Klokken 12:18
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  15. august 2023 - Klokken 12:18

Brøndby IF vandt søndag med 3-0 over Lyngby BK. Men hvad kan vi tage med fra kampen? Hvilke svar fik vi? Og hvilke spørgsmål står vi stadig tilbage med?

Vi tager kampen under kærlig behandling og diskuterer også de manglende minutter til Oscar Schwartau.

Panelet består i denne uge af Mads Lohse og Patrick Jensen. Nanna Møller Karlsen er vært og har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank

Du kan lytte til afsnittet her eller finde BrøndbyLyd, hvor du plejer at høre podcast:

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Chuck
 • Chuck   15. august 2023   

 • Det ville være fint hvis i skriver en intro til hvem deltagerne er i podcasten. Ikke kun med navn men også hvorfor de deltager. Er de fans, tidligere spillere etc. Jeg ved godt, at de første gang de deltager, skal introducere sig selv, men man kan jo ikke huske hvem er hvem.
  2 enige

 • kewell
 • kewell
  Betalende bruger
    15. august 2023   

 • Jeg bliver lidt træt af den meget negative "Schwartau kan umuligt være glad i Brøndby, og vil da aldrig forlænge med os" kampagne der kører I BrøndbyLyd, som tages videre ud på X og andre sociale medier og bliver selvforstærkende.
  Schwartau er et rigtigt stort talent, men han er 17 år.
  Proportionerne er stukket af omkring ham.
  Jeg vil da også gerne se ham på banen, men lad os nu lige holde fødderne på jorden.
  Hvor mange 06'ere spiller regelmæssigt i Superligaen? Det er vist kun Slotsager jeg lige kan komme på (og han er født 1. januar i øvrigt), og det er stadig den permanente 8. plads OB han spiller for. Det er ikke 1-1 med Brøndby.
  Vi har samtidigt en træner, som pænt sagt, har været meget famlende og har kæmpet med at få tingene til at fungere.
  At give en 17 årig spiller minutter er nok ikke super højt på hans prioriteringsliste pt. og det synes jeg er fair nok.
  Vi har samtidigt kun to pladser jeg kan se ham spille.
  Vallys og Kvistgaardens. Så han kommer i hvert fald ikke til at starte, og vi snakker i bedste fald indhop her og der.
  At være 17 år og træne med Wass, Vallys osv. er altså voldsomt udviklende.
  Skal han have nogle minutter på U19, hvis han ikke får spilletid på 1. holdet? Ja det kunne da være fint. Men vi stopper altså ikke udviklingen pt. men har omvendt givet ham gode forudsætninger for ekstra udvikling i dagligdagen som meget få 17 årige får.
  Det handler ikke kun om spilletid når du er så ung.
  Det er også noget paradoksalt, at Schwartau skulle være mere utilfreds nu, grundet at han lige har fået muligheden for en fantastisk sæson, som 16-årig på Brøndbys 1. hold med både minutter og mål.
  Kontra hvis vi ikke havde taget ham op sidste år, og han havde spillet U19, og så var taget op her i sommeren. Så havde alt været super positivt og lovende omkring ham.
  Nogle gange starter vi nogle negative spiraler, der bare eskalerer i Brøndby, og det her er en af dem, og den er unødvendig som jeg ser det.
  24 enige · 21 god kommentar
   
  • @kewell - godt formuleret.

   Det er paradoksalt så mange der klager over manglende point og spilkoncept og samtidig klager over at MC ikke får spilletid, det er langt hen af vejen to modsætninger.

   Det vigtigste er klart holdet og få skabt en stabil performance. Når det er på plads vil der være overskud til MC spillerne.
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Kramer
  • Kramer   15. august 2023   

  • @kewell det mest fornuftige der er skrevet på tværs af alle Brøndby fora i flere uger!!
   7 enige · 3 god kommentar
   
  • @kewell
   Jeg er ret enige med dig.
   Dog har jeg anke.
   Så længe vi spiller 3-5-2. Så er der ikke mange offensive pladser i spil. Så kan blive svært, at finde spilletid til Schwartau, Salech, Evjen og vores 2 nye signings..

   Så på den lange bane, der brænder vi bare inde med nogle offensive spillere..
   4 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @kewell ,

   Men hvorfor er han så i truppen frem for at spille U19? Hvis man ikke vil bruge ham hvad enten man er foran eller bagud, så lad ham da få erfaringen andetsteds. Det giver ingen mening.
   2 enige

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @kewell Agenten har nævnt man ser tiden an, pt er der tålmodighed (han er glad i Brøndby), men udebliver spilletiden, kigger man nok andre steder. Det kan man heller ikke fortænke ham og andre i.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     15. august 2023   

  • @kewell, jeg tænkte det samme, da jeg hørte med i bilen på vej hjem. Frendrup var 2 år i truppen før han var klar og fik chancen for alvor - og det var hurtigt. Jeg tænker faktisk, at Bertram Kvist måske skulle have et indhop eller 2 i den nærmeste fremtid, hvor Schwartau så kan smadre U19-ligaen i et par kampe.

   Schwartau og andre talenter bør være i gode hænder, hvis vi får solgt lidt fyld ud og allokeret 3 pladser i kamptruppen, hvis de er dygtige nok.

   Den diskussion BrøndbyLyd bør gå ind i er, at hvad skal/bør MasterClass (med et 30 mio. budget) fylde i SL-truppen (med et 120 mio budget)? 20% = 4 pladser?

   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @kewell
   Jeg synes efterhånden de seneste 10 års udvikling i international fodbold inkl superligaen har vist at man ikke skal lægge så meget væk på alderen. Det handler om hvorvidt spilleren er klar.
   Det der nok forvirrer mange Brøndbyfans - inkl folk der følger spillerne tæt såsom Nanna - er at Schwartau netop har set klar ud. Nok ikke til at starte men i hvert fald til indhop af 15-20 min varighed. Dette transfervindue signalerer indtil videre ikke at BIF vil satse på ham.

   I går sparkede en 17årig det afgørende spark for FCK i CL kval.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Solz
  • Solz   16. august 2023   

  • @kewell - Du har fine pointer og argumenterer helt generelt fornuftigt, men synes lidt, at du indirekte beder Nanna om at være en totalt objektiv journalist, som skal droppe holdninger og gisninger, hvis hun ikke må lufte den slags spekulationer som jeg i øvrigt finder særdeles velbegrundede. Selv hvis Nanna var 100% objektiv, så ville scenariet om Schwartaus spilletid og kontraktsituation stadig være et yderst relevant samtaleemne.

   Den store fokus på Schwartau, ser jeg dog også som en del af en større diskussion ang. vores øjeblikkelige håndtering af egne talenter og en enorm trup, der uundgåeligt gør det ekstra svært for talenterne.

   Havde du bare påpeget, at for mange fans, helt ukritisk har forlangt mere spilletid til Schwartau, så havde jeg været enig, men jeg ser på ingen måde BrøndbyLyd som aktivistiske, hvilket jeg føler du antyder. Please correct me if I'm wrong.

   Anyway, stor ros for din velargumenterede og stærkt formulerede kommentar.

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @kewell Godt indlæg, Kewell, der er mange gode pointer og jeg er meget enig.
   1 enig · 1 god kommentar

 • ZnapZ
 • ZnapZ
  Betalende bruger
    15. august 2023   

 • God god podcast. Alle fans burde høre denne. Der er så mange rigtige pointer. Tak for podcasten

---

 • Ang Ohi. Så længe Jesper Sørensen spiller 3-5-2- Hvor Vallys trækker op i midten i forreste linje. Så mener jeg, at der skal hentes en ny angriber ind, der skal spille i stedet for Ohi. Der skal hentes en bevægelig type ala Kvistgaarden. Det vil gøre det samlede udtryk meget bedre.
  Det vil også gøre vores pres meget bedre.

  Synes ikke Ohi passer til denne stil. Han bidrager ikke med nok. Han bidrager dybest set kun med mål. Og score han ikke, så har han ikke bidraget med noget i den kamp... Og, det er meget sort/hvidt. Det er bare for, at underbygge min pointe :-)

  Ohi er ikke en presspiller, en opspilsstation eller en chanceskaber. Han er en målscore. Og når man kun spiller med 3 offensive spillere. Så skal de alle 3, helst kunne bidrage med, at skabe chance..
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     15. august 2023   

  • @Ville bliv vild !, Jeg tænkte til argumentet om at Ohi scorer i hver fjerde halvleg, at så er han ikke god nok til Brøndby. Vi skal ikke have en targetman, som kun leverer 16 mål i sæsonen. Vi skal som minimum over 20 mål - og gerne 25!
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     15. august 2023   

  • @Ville bliv vild ! - “Der skal hentes en bevægelig type ala Kvistgaarden. Det vil gøre det samlede udtryk meget bedre.”
   En type som Hedlund måske???
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Lyder som mit indlæg omkring en billig baggrund har gjort indtryk hehe. Jeg må lige pointere, at vi alle jo godt ved de her 10 mod 11 kampe kan være rigtig svære. Så et rødt kort er jo ikke lig med en stor sejr, men i det her tilfælde fik vi ikke rigtig stress testet holdet.

  Det er svært, at vurdere om holdet har rykket sig efter vi har kritiseret JS dispositioner i længere tid. Det var mere der, hvor kommentaren om den billige baggrund kommer fra. For det er svært, at bedømme om tingene går i den rigtige retning, når kampbilledet udvikler sig sådan.

  Misforstå mig ikke. Jeg tager gerne alle kampe, hvor modstanderne får rødt eller vi fremprovokerer det. Men med holdets tilstand, trænersituation og taktiske famlen, så synes jeg ikke vi kan bruge den kamp til, at vurdere de ting.

  Det er enormt vigtigt og lækkert med en sejr. Uanset hvordan den kommer i hus. I hvert fald på nuværende tidspunkt. Jeg er mere spændt på om vi kan kontinuerligt spille godt i 90 minutter og specielt mod de bedre klubber. Vi skal jo huske, at vi har Vallys der mere eller mindre har samme økonomiske værdi som hele Lyngby holdet. Så selvfølgelig skal vi vinde og vi burde også være meget bedre end dem. Udviklingen i 2. halvleg inden det røde kort så ikke godt ud og jeg er bange for vi ikke er færdig med de problemer. Jeg håber det, men intet har overbevist mig endnu.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Tak for en rigtig god podcast hvor der især i første del var en rigtig god fodboldteknisk analyse, mere af det tak.

  Til gengæld syntes jeg den sidste del var alt for ukonkret fx:
  - kritik af manglende spilletid til OS, hvilket jo er meget fint med kritik, men jeg savner at brøndbylyd inden da spørger JS om baggrunden for manglende indhop i Lyngby kampen. Jeg vil langt hellere hære panelets evaluering af JS svar end diverse spekulationer
  - Jesper spiller konsekvent konservativt, tror jeg udtrykket var, hvad betyder det, jeg tænker det er negativt, men hvilke konsekvenser har det for spillet kunne jeg godt tænke mig at vide.
   
  • @DoctorEnigma Ikke nogen kommentar alligevel.

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder