Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast: Et skridt tilbage og en vigtig europæisk uge

 
Her kan du lytte til analyse og nedtakt fra Brøndbys 3-1-nederlag til FC Nordsjælland.

  • Nanna Møller Karlsen
   26. juli 2022 - Klokken 10:21
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  26. juli 2022 - Klokken 10:21

Brøndby IF led søndag sæsonens første nederlag, da det blev til et smerteligt et af slagsen, nemlig hele 3-1 hjemme mod FC Nordsjælland.

I denne podcast analyserer vi kampen og hvad der gik galt, ligesom vi prøver at se det i lyset af foråret og truppens generelle udvikling. FCN-kampen var et skridt tilbage, men forhåbentlig får det lov at stå alene. 

Panelet varmer også op til torsdagens europæiske kamp på Brøndby Stadion, hvor der er meget på spil. Meget mere end bare avancement.

Denne uges panel består af Henrik Madsen, Aske Stentoft og Kasper Pedersbæk. Nanna Møller Karlsen er vært og har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: StoreDrenge.dk

Du kan lytte med her eller finde udsendelsen, hvor du foretrækker at høre podcast:

 

BrøndbyLyd · #430 Et skridt tilbage og en vigtig europæisk uge
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Joblar
 • Joblar   26. juli 2022   

 • Fin podcast og Henrik Madsen siger præcist noget af det jeg tænker.
  1 enig
   
  • mimor1
  • mimor1   26. juli 2022   

  • @Joblar ja endelig en mand i studiet som siger hvordan det står til.
   Desværre kan man høre på Aske at han er en del af ledelsen. Hvor er han jammerlig og unøgtern og høre på. Især hans beskrivelse af hvor godt vi havde spillet igår.
   Et ord om ham. PINLIGT
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Tak for en fin podcast, hvor jeg må sige jeg er helt på linje med Askes vurdering af kampen. Kan iøvrigt Mediano podcasten, som jeg syntes laver en fin evaluering af kampen.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Joblar
  • Joblar   26. juli 2022   

  • @DoctorEnigma jeg har hørt Mediano's evaluering af kampen, og må bare sige at det er noget af et skøn maleri de får frem i udsendelsen, og slet ikke den kamp jeg så, syntes den evaluering er virkelig dårlig og mangelfuld.
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer

 • Omkring Mediano.... Syntes det er decideret plat, komisk og latterligt.
  Monnerup, som åbenbart er ekspert i ALT fodbold, CL, PL, SL, Herrelandsholdet, kvindelandsholdet, Alt international fodbold, 1 Div, osv osv osv....
  Manden har trænet et 2 div hold Roskilde et år eller to inden han blev fyret.
  Man kan ikke være ekspert på alt fodbold, og det gør også at manden taler i fraser og ligegyldigheder konstant.
  Når manden deltager i en podcast på en time, ville du kunne du cutte den ned til 30 min, hvis han udelod han konstante, øhhh øhhh øhhh, og hvert 5 ord han siger er altså
  Manden er decideret komisk og mig en gåde at folk kan holde ud at høre på ham.
  Taler vi superliga, vil jeg dog rose Steffen Dam for at være dygtig, og faktisk komme med betragtninger som man kan bruge til noget.
  Syntes Brøndby lyd er klasser over, fordi de netop følger Brøndby og superligaen og derfor har en meget mere indgående kendskab til BIF...
  Så min pointe er lad for guds skyld være med at tage noget fra Mediano seriøst.
   
  • Joblar
  • Joblar   26. juli 2022   

  • @Fuld fart frem helt enig når man sidder og sammenligner vores nuværende hold med måden Zorninger spillede på står jeg bare af, det kunne ikke være længere væk fra virkeligheden. Så høre man samtidig om salg af Anis, Hermansson og Schwartau for 100 mio kr, altså den ene af de tre spillere har spillet under to senior kampe.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Fuld fart frem Rasmus Monnerup ved intet om fodbold. Han omskolede mig fra luksus 10er, Riquelme style, til højre wing back. Det siger alt.

   Medgiver at han bruges lidt rigeligt, men jeg synes han er en fremragende fodboldformidler, og han har flyttet niveauet for fodbolddiskussion i Danmark.

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Puha jeg har svært ved at ryste skuffelsen over i søndags af mig. Vi spiller i min optik en rædderlig kamp.

  Jeg er enig med NF m.fl. i at vi mangler kvalitet. Især på den sidste tredjedel af banen. Omvendt synes jeg med den nuværende trup, at vi bør kunne mønstre et hold, der kan spille bedre. Ikke nødvendigvis slå FCN da tilfældigheder betyder meget i fodbold. Men vi skal simpelthen spille bedre med bolden og presse bedre på hjemmebane. OGSÅ når vi spiller Europa og relativt mange kampe i den kommende tid.

  I sidste forår brugte vi undskyldningen, at der havde været stor udskiftning sommeren og vinteren inden. Den kan vi ikke længere bruge. Spillerne kender hinanden - og trænerteamet kender spillerne. Nu må vi snart vise noget mere på bolden og i presspillet.
  2 enige · 2 god kommentar

 • Jeg kunne godt tænke mig at få debatteret i Brøndby lyd følgende 5 ting som jeg ser som nogle af de mest åbenlyse problemer vi har. 1. Scouting (i snakkede kort om det i denne podcast) jeg syntes ikke scoutingen for Brøndby er god nok slet ikke udenfor Sverige og Norge, og at vi får de rigtige spillere ind. 2 timingen i indkøb (er benævnt mange gange. Men ifht til Europa deltagelse giver det simpelthen ikke mening ikke at investere før disse kampe. Investere for at gå videre og få 5 gange så meget i øgen) 3. Dødbolde. Vi har igennem lang tid fået ekstremt mange hjørnespark og dødbolde og vi er virkelig ringe til dem. Hvorfor får vi ikke noget ind på træner siden her? 4. Lidt mere et Long shot men akademi samarbejde / oprettelse i Nigeria eller lignende: vi har igennem flere sæsoner set at fcn og fcm har hevet den ene efter den anden spiller ind igennem dette netværk især offensive klasse spillere, hvorfor gør vi ikke det (vi har nogle år tilbage haft bid West ) 5.rettidig omhu i transfers på den lange bane. Det vi har set fck og fcm gøre med succes i en del år nu. Spilleplaner ifht salg. Have erstatningsspilleren klar og indkørt min 6 måneder før er salg. Eksempeltvis: man vidste at uhre ville blive solgt og hvornår, så skulle erstatningen allerede være der, det samme med jobbe. Og nutidigt med blas. Man ved han bliver solgt til vinter eller senest til sommer, så skal man købe en erstatning eller løfte en akademispiller op.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     27. juli 2022   

  • @PeterValentin - Jeg synes det er nogle gode punkter, som jeg også ville elske at høre mere uddybet i BrøndbyLyd.

   Ang. punkt 5, så mener jeg at det netop var CV der var med til at indføre netop dette tiltag i FCK og tildels i FCN.
   Men jeg tror, at fokus i første omgang er at stabilisere truppen og oparbejde goodwill i forhold spillersalg.
   FCK var et sted, hvor bare det at han var fast mand, gjorde ham relativ let at sælge. Dér er vi ikke helt endnu, men godt på vej.
   Når vi igen bliver en klub, som andre meget gerne vil købe fra, kan vi nemmere planlægge og time transfers. Det vil også blive nemmere at laver aftaler med spillere om, hvad der skal ske, hvornår.

 • mp80
 • mp80   26. juli 2022   

 • Truppen er svag og mangler kvalitet, CV har sovet i timen flere gange og ikke leveret hvad det kræver. Synes scouting afdelingen i den grad trænger til at opgraderes, det kan ikke passe man laver så mange fejl indkøb på så kort tid.

  Trænerstaben bør også styrkes og jeg tænker også det er på tide at kigge på en afløser for NF, som virker til at være gået i stå.
  2 enige
   
  • @mp80 faktisk ret enig i det du skriver

---

 • Jeg tænker bare om ledelsen er blevet senil!!! Hvad foregår der altså…. Alle klubber handler og cv har endda indrømmet hans fejlkøb!! Og sker der noget, INTET!! Kampen mod både AGF og Nordsjælland samt det polske hold at vi har SÅ mange mangler!! Det er decideret bekymrende og hvor længe skal det her foregå?? Kan simpelthen ikk passe vi ingen penge har… Simpelthen så rystende… inden CV køber noget er vi nok allerede bagud med 10-15 point til nr 1….
  Fatter bare ikk at cv har fået så meget magt og fatter slet ikk vores scouting er SÅ elendigt!!!
  Og hvorfor pokker får man ikke forlænget med maxsø, skippet rado, hedlund, og får købt en Defensiv midtbanespiller og en fucking angriber.,,
  Og ift NF hvorfor pokker bliver heggenheim ikk brugt… og hvorfor spiller vi ikk 5-3-2 vi blev mester på det grunden til det blev lort sidste sæson skyldes igen det leverpostej og lort CV køber ind!!!
  Jeg er så bekymret for denne sæson… gad vide om cv holder ferie
   
  • @Anders77 Øhhhhhh, genialt indspark fra dig, der er vist flere der er gået på ferie, og måske flere senile end hvad godt er...
   1 god kommentar
   
  • @Anders77 vinduet er ikke lukket endnu mon ikke der snart sker noget som vi fans har set frem til :)

   Tror du kan regne med der arbejdes på det i kulisserne forvent ikke dette transfer er lukket endnu.

   Angriber og Wass kunne ske, Wass har lige fået konkurrent mere for kort tid siden han spiller HWB:

   https://www.besoccer.com/new/nahuel-molina-already-in-madrid-i-m-very-happy-1166072
   1 enig · 2 god kommentar

 • Fint afsnit også denne gang.

  Nu har jeg tænkt den kamp en del igennem. Jeg tror NF er i gang med den helt store transition til at vi skal spille langt mere med højt pres end vi har gjort førhen. Det vil altså sige, at vi skal spille med langt højere risiko. Vi så det meget tydeligt i kampen, at mister vi koncentrationen i presset, laver modstanderen omstillinger på os lynhurtigt. Som Kasper siger i afsnittet her, så var det præcis det FCN vandt kampen på. Jeg hæfter mig ved at FCN intet skabte fra minut 4 til minut 68 (ca). Det må i en eller grad betyde at presset fungere godt i den periode, som Aske faktisk er inde på, og som de er inde på i afsnittet af Mediano, som jeg i øvrigt slet ikke kan forstå at nogen kan have et problem med.

  Til jer der synes Aske er pinlig: vil I hellere bare have en 1,5 times podcast med 3 stk typer som Henrik Madsen, der sidder og bekræfter hinanden i hvor dårlige specifikke spillere er, hvor dårligt holdet er, og hvor pinligt ringe vi var i sidste sæson? Det bliver i så fald ikke en podcast jeg gider lytte til. Det får jeg intet ud af.

  Jeg synes Aske hver gang bidrager med noget, som man kan tænke over. Og det er bestemt ikke indholdsløs snak.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • preben
  • preben   26. juli 2022   

  • @Christian Brøndbyman
   Og hvad synes du så at VI skabte fra det 4. - minut 68 ca …..?
   1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Joblar
  • Joblar   26. juli 2022   

  • @Christian Brøndbyman den med af NF skulle arbejde på at vi skal spille med et højere pres den tror jeg godt nok ikke på af flere grunde.

   1. Vi så i søndags mod FCN hvad det kommer til at betyde, et utal af farlige omstillinger imod fordi vi simpelhen er for dårlige på bolden til at kunne spille høj pres fodbold, det ville være det rene selvmord som jeg ser det.

   2. vi har simpelhen ikke gode nok presspillere til at kunne dette, Greve, Slimane, Bell er ikke gode nok presspillere til at dette ville blive en succes.

   3. Vores restforsvar i søndags (2 halvleg) var jo elendigt, hvor vi blev løbet total over ende.

   4. NF har i sin tid i Brøndby primært haft en defensiv tilgang til spillet og vores kære træner står ikke for mig som en der ønsker at sælge hele butikken - jeg tror personligt på at torsdag stilles der op i en 3-5-2 formation.

   5. skulle vi lykkedes med vores pres skal der stadig spilles fodbold og vi skal generer chancer når vi erobre, det evner vi heller ikke pt. - vi har en XG mod FCN på omkring 0,5 ser vi bort fra det straffespark vi fik foræret.

   Jeg vil dog sige at jeg efterhånden er tilbøjelig til at tage hvad NF måtte bringe, bare vores udtryk kunne blive noget mere klart end den grå masse man ser i 90 minutter søndag efter søndag.

   Jeg tror ikke jeg har ytret at Aske var/er pinlig, men der er i min optik intet i det Henrik Madsen siger der ikke passer, selvfølgelig skal vi ikke have podcast's hvor alle panel deltagere sidder og hagler alt og alle ned ligesom vi heller ikke skal have et panel af rygklappere, når tingene nu engang er som de er, for der er altså ikke meget at være specielt tilfredse med, er ked af at sige det, men det er fakta.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 8 flere kommentarer
   
  • @Christian Brøndbyman ...og så slutter Henrik Madsen af med at sige, at med nogle forstærkninger, så er holdet ikke så langt fra at kunne spille med om mesterskabet. Det er HELT på månen. FCK henter spillere til 50 mio kr. Vi er fucking miles away....
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer

 • Solz
 • Solz   26. juli 2022   

 • Fin podcast - igen!

  Man kan vælge at lade sig rive med efter en flot kamp mod AGF efterfulgt af en fin indsats i Polen, mens man kan male fanden på væggen efter FCN-kampen, men langt de fleste udfordringer er skabt efter for mange sløve indkøb, de seneste par vinduer.

  Det er klart man kan være uenig i hvor meget Niller roterede til kampen mod FCN, men helt generelt kan jeg ikke få mig selv til at kritisere Niller, der må have lang snor.
  Det var et sandt mirakel, da han sikrede os mesterskabet efter salgene af Hany, Kaiser og Wilczek, mens jeg også mener det var flot med en fjerdeplads sidste sæson efter åreladningen fra mesterholdet, hvor vi jo halvvejs i sæsonen også mistede Uhre og Frendrup.

  Der er masser af perspektiver i vores nuværende trup, hvor jeg mener trænerteamet igen er lykkedes med at udvikle flere af vores spillere i en positiv retning, hvilket er fantastisk, men vi kan ikke bare blive ved med at forvente mirakler af Niller, mens vi i tilbagelænet stil igen håber på at flere spillere nærmest samtidig får deres store gennembrud. Der er simpelthen så ringe vilkår for vores trænere i forhold til forventningerne i en klub som Brøndby.

  Jeg synes egentlig ikke vi halter voldsomt på så mange positioner, så det burde være muligt at rette op på, hvilket jeg absolut også forventer det bliver snarest. Lad os håbe offensiven bliver styrket i tide, så vi ikke risikerer at ødelægge endnu en sæson lige fra starten, som vi reelt gjorde i sidste sæson.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Solz Jeg er desværre bange for, at vi igen ender med en sæsonstart der gør ondt langt ind i sæsonen. Måske mest fordi holdet ikke er klar og heller ikke bliver det før tidligst om en måned og der har vi som minimum haft 3 svære ude kampe mod Silkeborg, Ps&e, samt aab og en hjemmekamp mod OB og fcm. Det linger noget, der kan ende på 5-7 point mere end vi har nu og så står vi med 10 point efter 7 kampe, det kommer nok ikke til at være noget der bringer os tæt på toppen, men mere i bund 6.

   Jeg er ikke særlig optimistist, da de indkøb der blev bragt ind sidste sommer og vinter var indkøb der ikke har bragt os noget som helst, andet end lidt bredde. De fleste af de indkøb er mere til bænken end banen og viser, at hvis vi vil købe, så skal det være fra en hylde, hvor det virkelig kan løfte os, der er brug for flere bløde køb fra Norge eller Sverige.

   Tendensen i spillet er klart og har været det i hele 2022, vi er ikke et tophold. Vi har i 2022 i gennemsnit 1,23 point pr. kamp og hvis den tendens holder, kommer vi ikke i top 6 i denne sæson, så der er asap brug for forstærkning.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder