Joe Bell Vålerenga Carl Björk
Foto: 3point.dk ©
PODCAST

Podcast: Forårsfornemmelser, nyindkøb og Brøndbys position

 
Her kan du lytte til den seneste BrøndbyLyd-paneldebat.

  • Joe Bell Vålerenga Carl Björk
  • Nanna Møller Karlsen
   8. februar 2022 - Klokken 12:31
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  8. februar 2022 - Klokken 12:31

Vi kan nææææsten mærke det. Suset fra stadion. Forårssæsonen nærmer sig i hvert fald med hastige skridt og dermed kommer også forventningens glæde snigende. 

I denne uges paneldebat fra BrøndbyLyd taler panelet om transfervinduet, forventninger, de nye spillere og Brøndbys position i Superligaen både på den korte og den lange bane.

Panelet består i denne uge af Peter Froulund, Morten Svan og Nicholas Albek. Nanna Møller Karlsen er vært og har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: Glostrup Shoppingcenter
Partner: StoreDrenge.dk

Lyt til afsnittet her eller find det, hvor du foretrækker at høre podcast:

 

BrøndbyLyd · #364 Forårsfornemmelser, nyindkøb og Brøndbys position
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Simon
 • Simon   8. februar 2022   

 • Er der nogle der kan forklare mig hvorfor at peter froulund, er med som ekspert i diverse fodbold podcast? Hans virker til at have en begrænset viden. Fair nok at han er med som fan i denne podcast. Men han er lidt for FC glad i min verden.
  1 enig
   
  • Chuck
  • Chuck   8. februar 2022   

  • @Simon - han er dog erklæret Brøndby fan. Han medvirker tit i Mediano fordi han er “ekspert” i kommunikation og branding hos Arbejdernes Landsbank. Og som jeg forstår det, også ansvarlig for sponsoraterne hos Arbejdernes Landsbank. Altså den bank der bl.a. sponsorerer Mediano og Brøndbylyd.

  Se 6 flere kommentarer
   
  • @Simon
   Men han er lidt for FC glad i min verden.
   Det tror jeg ikke du skal sige til ham ;-)

   Han er efter eget udsagn glødende BIF-fan.

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Simon Jeg tror ikke at Froulund er skabs-fc'er. Overhovedet ikke. Jeg tror han er glødende BIF'er. Men jeg kan godt forstå din tankegang.

   Jeg synes ikke at flere af hans halv-negative og pessimistiske ytringer blev udfordret. Det savnede jeg lidt. Eksempelvis ønsker han at der bliver købt mere ungt og mere kvalitet - altså (forestiller jeg mig, uden at kende spillerne) akkurat det som Fck har gjort i dette vindue. Men hvordan skulle BIF dog gøre det? 'Hent yngre og med kvalitet'. Det har vi jo slet ikke råd til. Vi har slet ikke råd til at et sådant foretagende skulle fejle. Ikke fordi jeg er uenig med Froulund i strategien, men det er jo lettere sagt end gjort. Desuden er jeg uenig med ham i, at vi ikke rykker os så længe vi ikke henter kvalitet. Vi kan sagtens udvikle kvalitet i vores eksisterede spillere. Bjørk, Wikström osv. kan da sagtens udvikle sig til kvalitetsspillere? Dertil har jeg (tilsyneladende) større tiltro til trænerteamet. Slutteligt vil jeg dog også mene, at Riveros, Heggheim og potentielt Bell er kvalitetsspillere.

   Jeg er ikke ude på at der skal males et glansbillede af Brøndby IF i BrøndbyLyd, men når vedvarende holdninger bliver udfordret - til den ene eller anden side - så får man en mere nuanceret debat.
   3 enige

 • Brøndby hele vejen.

 • Meget bedre med billede på. Så mere af det tak :-)

---

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    8. februar 2022   

 • Dejlig rolig snak. Så snart et afsnit er lyttet, savner jeg allerede BrøndbyLyd.
  Men det er tydeligt at der ikke er meget mere at tale om. Der bliver kogt temmelig meget suppe, på allerede debatterede emner.
  Men når det er sagt, ville jeg ikke være det foruden.

  Det kunne være spændende med video på. Det giver rigtig meget til spiller-interview.
  Men det må endelig ikke tage noget fra produktionskvaliteten.
  For mig er kvalitet af podcast vigtigere end kvantitet.
  1 enig

 • Brøndbylyd er altid top kvalitet, og det sætter jeg stor pris på.

  Men jeg er enig med Jensen i at der var nogle passager i dette afsnit som var gentagelser fra efterårets debatter. Herunder ca 15 minutters brok igen igen igen over sommerens transfervindue. Det kunne jeg godt have undværet.

  Jeg kunne måske også godt have tænkt mig at diskussionen havde været lidt mere fremadskuende, og måske med et lidt større fokus på mulighederne fremfor begrænsningerne i denne sæson, hvor vi trods alt kun er 5 point fra 1.pladsen. Der var tilsyneladende flere af paneldeltagerne som komplet havde opgivet enhver tanke om alt andet end max en 3.plads. ''Det er jo ligegyldigt, de andre har jo brugt mange flere penge end os.'' Det er fodbold, og alt er jo muligt. Det skal vi ikke længere end 9 mdr tilbage for at bekræfte...
  3 enige · 1 god kommentar

 • mimor1
 • mimor1   9. februar 2022   

 • Er svært at lave et debat program hvis man kun må være enige. Hvis alle sidder og klapper hinanden på ryggen og siger fremragende transfervindue og vi følger strategien til punkt og prikke. CV gør alt det rigtige osv. Ved ikke om det er det som Simon søger. For så bliver godt nok korte programmer.
  Jeg syntes personligt det er dejligt med forskellige meninger og at nogle fans kan se det som en udfordring/problem, at man gør som man gør. Ikke dermed sagt det er forkert, men at man stiller spørgsmåltegn ved indkøb osv.
  Jeg er ikke sikker på at de 2 FC klubber ikke er kommet væsentlig stærkere ud af vinduet end vi er, for jeg kan stadig ikke se hvem der skal score vores mål
   
  • Simon
  • Simon   9. februar 2022   

  • @mimor1 enig. Debat er godt. Dog er alle i dette afsnit lige negative - som jeg hører det.
   1 enig

---

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
  Top gode
    9. februar 2022   

 • Forstår ikke de efterlyser flere cases som Frendrup, synes netop nu der er mange MC'er der viser sig flot frem, blandet med talentfulde unge udenlandske spillere!

  Tror der er et rigtigt godt mix, også med de lidt ældre erfarne spillere..

  2 enige

 • Nu har jeg gået lidt og tygget på det her afsnit og hørt det to gange.

  Vi alle kan være enige om at vi pt. bruger færre penge end de to FC klubber, det er ingen hemmlighed. Og det er heller ikke en hemmelighed at budget ofte vinder mesterskaber henover årene.

  Jeg oplever dog at dette afsnit og i nogle af de foregående, synes der, hos flere af deltagerne, at være en konsensus om at vi skal købe dyrere spillere, big-name transfers og flere yngre spillere.

  Jeg tror egentlig at vi alle er enige om at vi nok ikke kan holde til at udelukkende købe spillere for 3-8 mio pr. spiller, mens de andre køber for 20-40 mio.
  Jeg må bare blankt erkende at jeg har mareridt om de utallige gange vi har forsøgt at købe et mesterskab før tid, satset hele butikken og måtte starte forfra.

  Jeg har skrevet det før, og jeg holder fast i, at jeg forestiller mig at vi på sigt kommer op og kan betale det samme for spillerne som de to FC-klubber.
  Lige som Simon, ønsker jeg mig dog ikke deres transferstrategi.
  Begge klubber skyder med spredhagl, og håndterer så spillerne på hver deres måde.
  FCM der vel efterhånden ejer 2-3 stamspillere på samtlige jyske hold i 1. div og ned, og FCK der vel nok nemmest kan betegnes som en køb og smid ud kultur, mhp de spillere der ikke fungerer med det samme.

  En anden ting jeg synes der glemmes i dette afsnit, er i debatten om Morten Frendrup.
  Ulig de 2 FC klubber, står vi altså ganske unikt med især Jobbe salget, og forhåbentlig Frende salget, hvor en af vores spillere tager skridtet op og på ganske kort tid kan slå igennem i en topliga. Og det er endda 2 "ældre" spillere.
  Nævn lige én spiller fra de 2 klubber, der rent faktisk har slået igennem efter direkte salg til topliga? Jens Lyn blev ganske vist solgt for en stor sum penge, men er han slået igennem?

  Det synes jeg altså er langt vigtigere i vores fortælling om det nye Brøndby.
  Hvis vi kan sælge spillere, til topligaer, der ikke falder igennem, kan vi tage en langt, langt højere pris for spillerne end hvad vi ellers har kunne og vi vil kunne distancere os gevaldigt fra de øvrige superliga hold, inklusiv de 2 FC klubber, måske lige undtagen Nordsjælland hvor Kamaldeen vist nok river et par af de franske forsvar i stykker.
  FCMs vel største salg Sørloth, faldt jo på røven i PRL.
  Og kigger vi på FCK, finder vi en Daramy der ikke kan komme på holdet i Ajax.
  Og en Vavro - som de så har lejet tilbage fordi han ikke slog igennem i Lazio.

  Så vil jeg langt hellere tage det lange seje træk, og blive stemplet som leverandør af spillere der rent faktisk kan slå igennem, uagtet alder, end leverandører af spillere der skal bruge 1-2 sæsoner på måske at slå igennem, men højst sandsynligt ikke gør.
  8 enige · 5 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
   Top gode
     10. februar 2022   

  • @Sarikaya Jeg er fuldstændig enig!

   Jeg nyder virkelig at se de unge sprudle, frem for at se indkøbte udenlandske spillere, som historien også tydeligt har vist, har en vis fejlmargen, i hvor vidt de slår til!

   Opbakningen fra fans, er vel også klart den bedste i nyere tid, og klubben virker bare fuldstændig i sync og harmoni, så jeg ser faktisk ikke noget argument for at ændre den strategi!

   Hvis man med tiden havde budget til at købe 1-2 måske 3 dyrere kvalitets spillere, uden at afvige fra strategi ellers, ville det måske løftet niveauet, så vi kunne vinde 1-2 ekstra mesterskab på en 10 årig periode, mere tror jeg ikke det batter! Men det er kun mit gæt...

   Og så selvfølgelig kunne give større lønninger, så kunne man måske holde en sæson mere på de unge talenter, inden de vil videre.

 • retrograde
 • retrograde
  Betalende bruger
    10. februar 2022   

 • Har også lige været forbi pod'en en ekstra gang - er helt enig Sarikaya og i øvrigt flere af jer der føler den er unuanceret.

  På en måde går der typisk Brøndby dyder i den med at være negativ på før, nu og efter. Negativ på CV, på spillere og med svag tiltro til vores træner team - Hold nu op!

  Vi blev mestre sidste sæson, vi ligger på 3. pladsen 5 point efter nr. 1 i den nuværende - come on!

  Hvis et transfervindue skal evalueres på om vi har købt bedre spillere end vi har solgt, jamen så kommer vi til at dumpe alle vinduer herfra og til vi bruger så mange penge at vi går konkurs (igen...).

  ...og nej, vi mistede ikke et halvt hold sidste sommer. Blandt markspillere der var faste startere kan vi tælle Jobbe og Jung, i foråret Hermannsson. Vigen spillede de sidste kampe fra start, men varmede ellers bænk når dommeren fløjtede igang.

  Stavnsbåndet blev ophævet for over 200 år siden, hvis en spiller ikke længere vil spille for Brøndby, men gerne vil prøve sig af et andet sted, så har de lov til det. CV skal så prøve at få penge ud af det, eller (som med Jung) vurdere at spilleren har en sportslig værdi der overstiger en mulig salgspris.

  Til sidst i pod'en føler man jo næsten at en sund økonomi er et problem, fordi der måske så er nogen der vil investere i klubben. Personligt har jeg ikke brug for dét, men lad os undgå det på andre måder end en u-attraktiv økonomi.

  Hermed en kontroversiel påstand - Det går godt!
  7 enige · 5 god kommentar
   
  • Simon
  • Simon   10. februar 2022   

  • @retrograde Velskrevet. Tak!
   
  • @retrograde
   Vi er meget enige.

   Mht. det med investering udefra:
   Jeg ser det egentlig som et ikke-problem umiddelbart.
   Jovist ønsker jeg ikke redbull-lignende tilstande, men vi må også erkende, at der er jo har været Brøndby ildsjæle der har forsøgt at stable noget på benene, hvor vi fans organiserede os og opkøbte aktier.
   Jeg hører nærmest intet til BST længere og jeg kan se på deres side at de seneste opdateringer er fra 2018 - og det er simpelthen ikke godt nok. Især ikke hvis vi, må vi forstå på fanafdelingernes udmelding i starten af året, fortsat går efter fan-indflydelse.

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @retrograde vi mistede også Schwäbe

  Se 1 flere kommentarer

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder